Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravim.. tiez si myslim ako pise mcwoj ze by sme tu mali davat svoje obchody.. najmä tie stratove z ktorych sa mozeme len ucit. ja dnes 3 obchody - prve 2 boli s odrazom od high pre-marketu so SL 50 a RRR 1:2 jeden vysiel druhy nie.. treti obchod asi viditelna 1-2-3 formacia vstup po prelomeni high premarketu pod emou. RRR 1:4.. takze 200 zisk a celkovo 270 dnes. moze to ist este dole ale staci mi aj tych 200.. a ako vidim fakt to ide dole.. skoda no aj screen prikladam ako nato pozeram ja vela stastia peterer

13098

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím pánové, za kontinentem to dnes není až tak hrozný, tedy zatím:o)
Ale u nás to vře!!!
Ratingová agentúra Standard and Poors znížila rating Grécka pod BBB... Grécko tak má neinvestičný, junk rating. Aktuálny rating je BB+ z negatívnym výhľadom. :(

Odesláno

Zdravim, no short krasny uplne tam litaly velke objednavky tak jak ma byt ale nemohl jsem do toho podle planu nijak naskocit tak jsem jen tak skocil na paperu sell market a necekane jsem to dal na konci pohybu ze :D
Jinak na live jeden obchod docela dobry ale do longu a dneska to bylo nastavene pro short jenze kdo by to mohl vedet... takze dneska -54 usd ale jeste tam cekam na nejaky velky long spis az vecer bud na prorazeni trading range nebo 1-2-3 ale to jsou jenom urcite predikce :)

Peterer to je sice pekne ale taky se ozves jednou za par dni takze obchody klidne pis a screenuj ale aspon s urcitou pravidelnosti.... ale obchody pekne dneska (tu)

Ps: jenom pro zajimavost nevite nekdo jak dlouho ten Bernanke mluvi kdy ma to testifies? Protoze DOM byl delsi dobu docela vyprazdneny a ty pohyby byly taky takove šoky nejakou dobu (10-40 min?)

Odesláno

2 roman06 :

Tak nebylo jiste nic, dokud nesnizili rating Recku a Portugalsku... Pak uz to vsechno letelo na... usta :) (to je odpoved i pro infinite)

2 Peterer :

Predstav si, ze mas system ktery dava rekneme 40% ztratovych obchodu. Ty sem obcas das nejaky zajimavy obchod (ziskovy samozrejme) ;) a je to v pohode. Pochvalis sebe, pochvali te nekdo jinej, nebo rekne ze to obchodoval podobne a tim ti jen potvrdi spravnost tveho konani. Jakmile vsak zacnes davat ty ztratove (z tveho pohledu to bylo samozrejme ok, protoze to bylo podle planu), zacne ti kazdy radit, jak a proc takove obchody nedelat, protoze v tom jeden bude videt vstup na high, pro druheho bude nizke volume (a treba si ani nevsimne ze ty obchodujes na jinem tf) atd. atd. A nyni budes kazdemu muset vysvetlovat... proc si tak obchodoval a ze je to vlastne ok. A jelikoz jsou tu traderu cela hejna, tak vzdy se najde novy a novy, ktery te zacne poucovat proc to nedelat tak jak si to udelal. Takze se stanou dve veci. Zacnes byt frustrovan neustalym "bojem" a vysvetlovanim proc to a ono, zacnes pochybovat a podvedomne svuj obchodni system zacnes menit. Vysledkem se stane, ze tvuj system uz nebude ztratovy ze 40% ale z 60%. Nez si uvedomis ze tvoje ztratove grafy jsou jen soucasti tveho systemu a ze na nich neni nic spatne... budes uz obchodovat uplne jiny system.

Tim nechci rozpoutat diskuzi o tom, co se vede v tom tak "zajimavem" vlakne nedaleko odsud. Jen muj nazor na to, proc si nechavat ztratove grafy pro sebe a odpoved pro tebe. Jestli se chcete nekdo o tomto bavit (ja ne), tak prosim do toho vlakna vedle at tu nemame zmenu tematu. Samozrejme at sem dava kdo chce jake grafy, mne je to osobne uplne jedno. Kdyz k tomu bude co rict, tak imho je to ok.

Jinak mooooc pekny sesup. Uz toho longu bylo preci jen posledni dobou nejak moc :)

Rob

Odesláno

2 Rob ... "tak nebylo jiste nic" to je odpoved k cemu? Ja nevim jak tyto veci chodi ale ten rating snizi Standard and Poor a pak to tlumoci Bernanke ze jim to snizili nebo to vyslo nejak naraz nebo z kama to vite?:) diky za odpoved...

A to vlakno je kde? Nejak jsem si nevsiml a to ctu skoro vsechno.... taky ztratove screeny nedavam prave kvuli tomu ze nechci rozebirat co tam kdo videl a postupne menit (podvedome) system presne jak pises (tu)

Odesláno

Dobrý večer všetkým.
perfektné, ako vlákno znovu ožilo. Konktétne obchody, "brainstorming".. a tá perla od vini, tá ma teda dostala :)
Dnes som si otvoril graf TF vol 700, ES 200 tick a YM vol 450. Mám taký pocit že indexy v uvedenom nastavení úzko korelujú. Povedal som si že vstúpim striktne na trendový pattern FW. Ale, možno som zle pozeral, ani na jednom grafe sa žiadny neobjavil :( Ani na TF 15 RB som žiadny validný vstup do trendu nevidel..
Na papieri som urobil nejaké obchody na prerazení SR úrovne a na všetkých indexoch o cca 18:25-18.30 Rossov 1-2-3.
Nemyslím že ak sem niekto hodí screen so stratovým obchodom tak ho začnú druhí ( imho obchodujúci na inom TF) poučovať. Skôr sa mu dostane ( teda ak prejaví záujem) "pohľadu inými očami (tu)
A propos, na margo Grécka: Slovenská vláda si ide požičať aby pomohla Grékom, aby tí mali svoje 14 platy, odstupné vo výške 100 platov, "príplatky za dodržiavanie pracovného času" a bla..bla..bla. Potom EU Grékom dlh odpustí a my to budeme splácať za nich..
Je to síce OT ale nejako mi nedalo...

Odesláno

vini... ina bomba :D vyrok roka :DD

ja len pre upresnenie a aby som spravne chapal co sa tu ma davat do tohto vlakna aby to bolo k veci.. to ci tu niekto da obchody bud stratove alebo ziskove to mne je uplne jedno niekedy si ani nepametam kto tu co dava..hlavne je co si z toho zobere kazdy pre seba.
myslim si ze ked niekto sa nachadza pri svojom studiu niekde na mrtvom bode tak prave podobne veci(nehovorim ze prave moj screen) mozu niekoho nakopnut alebo zas niekto moze dat radu mne. vlakno casom prestalo ist si myslim tak som tu ani ja skoro nic nedaval. a zrejme kazdy uz nieco ma za sebou aj precitane a nastudovane aby vedel ze vsetky rozhodnutia o obchodoch zavisia len od seba a to ci uz budem brat na vedomie to ze niekto mi radi tak alebo tak zavisi naozaj odo mna..
ale uz dost tychto kecov. nech sa dari a nech tu mame denne aspon 4-5 prispevkov aby to tu nebolo mrtve. a obcas aj daku tu perlicku (vini).
nech sa dari vsetkym..

Odesláno

2 roman06 :
Nic se nedeje. Prelitl jsem tvuj prispevek a vzal jsem si z toho ze si si byl jisty ze to pujde long :) Tak jsem na reagoval ze neni nikdy nic jiste. Ad"vlakno" - je to vlakno ktere vzniklo pod clankem, ktery resi kdo sem dava jake grafy a proc.

2vini :

(tu) (tu) (tu) Jsem malem spadl ze zidle. :) Podareny vyrok.. Jeste ted se tomu "hihnam" To by fakt stalo za to dat si to jako transparent za monitor. No nic ve zlem, jasne... Trocha toho traderskyho humoru nezaskodi

Odesláno

Takze dnes jsme brali ihned po otevreni za 7349 v 15.32 do longu. Vystup byl na PT250. Vse dle planu. Dalsi obchody jsme uz nebrali. Zatim se dari dodrzovat plan i kdyz si nejsem moc jisty jestli by byl dodrzovan bez me ucasti. No jeste na tom musime zapracovat.

focus

Odesláno

Jono, tak s tim ani nepocitam ze je neco jiste.. od toho mam SL. No to vlakno me docela nastvalo si spis myslim ze to ani nekteri nechapou, screeny davam hlavne kdyz chci s necim pomoct nebo chci neco ukazat jinym.. nemusim zde davat vse co zobchoduji ale taky je blbe se objevit jednou za mesic s paradnim ziskovym obchodem.. .ale tak to si myslim ze o tom neni treba debatovat a ti chytrejsi tomu rozumi, a ostatni at si delaji co chcou a konec debaty :)

Tak jinak jsem si osahal ruzne Rossovi techniky hodne jsem dal precetl ruzne veci po netu a ted si dam zase na chvilu paper nez se budu dobre citit. Jinak Robe diky moc dal jsi mi nove podnety a myslenky ktere jsem puvodne nemel v planu delat ale libi se mi, takze na tom budu dal pracovat...

Odesláno

2 roman06 : Pracuj pracuj. To je chvalihodne. Pro inspiraci posilam jednu z mych obrazovek, jak ja koukam na TFko. Dneska slapalo jak hodinky, tak snad uz je ta doba nervozity zas na nejaky cas pryc. Nahore jsou dve veci ktere predurcuji obrat. Jednak divergence a 1-2-3 Ross. Pak jsme sli pekne dolu a do pekne oramovane range. Dalsi divergence signalizuje obrat, ktery jeste po korekci presel do CG, v kterem se jiz dal cekat long. Takze breakout a muzeme jet nahoru. Tento pullback se zastavil temer "na korunu presne" v pulce toho 1300 short pohybu. A pak ze jsou trhy chaoticke :) Rob Jeste doplnek. Tohle neni moje pracovni obrazovka, a ne vse co je zde uvedeno obchoduji. Ale takto se trh ucim a eviduji si jeho pohyby...az zas uvidim takoveto formace a chovani, tak vim na co mam byt pripraven.

13101

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...