Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

pre TET40:

Ahoj, znovu dakujem za tvoje napomocne screeny. Celkom pekne odhaluju ako robia PA+TA ostatni. mam podobny system, ktory som si vytvoril v Auguste a od vtedy ho testujem. Preto som si spisal par otazok, ktore by som sa rad opytal pre dalsiu inspiraciu:

1.) Ake hodnoty a urovne beries ako relevantne S/R z minulych obdobi? (vsimol som si: close vcera, low vcera, pripadne open today?)

2.) Aku mas politiku/strategiu posunu SL na BE+1? Mozno ze mam pocit ze si ides bud pre PT alebo SL, ziadne BE+1.

3.) Spominal si, ze cez session si zapisujes vsetko mozne (aj pocasie:o), mna by zaujimalo co to je - to co si zaznamenavas a nasledne analyzujes.

Vopred dakujem za odpovede a som rad za tuto diskusiu na Financnikovi. S pozdravom a nech sa dari!

Z.

Odesláno

2honzasek:

1.) Tento 0/100L som spozoroval cca 3 bary potom ako sa vykreslil - priliz pozde.

2.) V case vykreslenia som bol v obchode pre pohyb nadol, cize opak signalu 0/100L. Tento som mal pouzit na inteligentny vystup z obchodu, ale ako som povedal, priliz neskoro som ho spozoroval a tak som vystupil so stratou -70$.

Z.

Odesláno

ZOLLINO

1 . S/R mam OPEN,CLOSE,HIGH,LOW predchazejiciho a obchodniho dne , vesmes jsou to ty nejsilnejsi urovne i z delsiho hlediska,neberu je jako dogma jen je pouzivam k tomu abych nevstupoval pokud je signal prilis blizko nich.
Nikdo nevi kde je to nizko a kde to vysoko :))

2. posun na BE postupne menim, ve volatilnejsim obdobi po 150+1 v soucasne dobe 100+1, pokud se trh rozjede do swingu vetsinou to staci, pokud to ovsem nezacne delat 100usd swingy jako vcera.Ale zase ty pohyby by na PT nedosahly takze vse ok.

3.predne si zapisuji velikost swingu, jak je videt ze screenu tak pouzivam v NT7 "Rulel" ktery me zaznamenava do grafu max pohyb swingu, dle teto hodnoty pak kazdych 14 dni si udelam neco jako souhrn zmen a na to reaguji, dale si znacim, prumerny cas kdy trh oziva (zacina nabirat smer) ted je to vidno ze po 17:00, samozrejme velikost SL ktery mam klouzavy a davam ho 1-2 ticky pod low signalu ne vice jak 150usd pak signal neberu, dale statistiku velikosti vstupnich usecek, opet pokud je vstupni bar vetsi jak 10 ticky tak signal neberu z duvodu maleho potencialu k high swingu,chci alespon potencial na BE, ve volatilnich obdobi nemusi platit , proto statistika, pak samozrejme podrobne pocity a emoce, a nakonec celkovy pohled na trh a jakysi predpoklad jak bych mel obchodovat a co obchodovat nasledujici den

4. pak mam vzdy rozpracovane nejake upravy ktere zapisuji jak by dopadly pokud bych je nasadil , ted napr. kontraktovy cross, vstup s nasobenym kontraktem, pricemz 1 uzaviram na +100, druhy se posunuje na BE a nechava dobehnou na plny PT, zvlastne poslednich 14 by tato uprava byla velice prinosna.

Celkove za tu dobu co obchoduji jsem prisel na mnoho veci jako ze upravy za behu jsou nutnosti ( ted mam menici obdobi cca 14dni), ze udelat si system co nejjednodussi je zaklad , vetsinou 1 max 2 patterny staci a ze stale vice plati ze "Trend my Friend", takze za 2,5 roku jsem zjistil ze obycejne swingove obchodovani, respektive korekce do trendu je to co me sedi a co v trhu bude vzdy

Odesláno

lordberry , Tet40

Je hezké, že jste si na mě vzpoměli :), ale pondělí sem začel zcela v poklidném tempu. V 16:41 jsem nastupoval do Shortu na ceně 800,4 a do protnutí mého $100 PT/ 1C to trvalo pouze 6 minut ( 6 minutových úseček).
To jsou přesně takovvé obchody, které mě mile potěší a zbytečně mě nenatuhují ;).
Poté se mi do 18:00 nelíbila již žádná situace, kterou bych chtěl zobchodovat (td).

Odesláno

*Je hezké, že jste si na mě vzpoměli , ale ÚTERÝ sem začel zcela v poklidném tempu.
( nechtěně jsem se přepsal , v pondělí byl svátek, to jsem jen relaxoval :) )

Odesláno

Dneska už dva obchody za mnou. Ten druhý jsem uspěchal, konkrétně posun SL. Čekal jsem trochu silnější momentum, takže mě následná korekce hned vykopla a následně to pokračovalo k mému původnímu targetu.. Aspoň že první obchod vyšel dle plánu..

15116

Odesláno

lordberry pekne a logicke vstupy ja to mel dnes na 2 min slozitejsi, bylo to dost rozjete a marne jsem cekal na korekci, ale nakonec jeden vstup +200usd, pak uz jsem signal nehledal pohyb byl vice jak 1000usd a lze ocekavat vetsi korekci nebo obrat kratkodobeho trendu, uvidim co se bude dit po obede

15118

Odesláno

To nám to dneska sviští jak svišti na cvičišti, ja už 10 dní bez obchodu (u mě normálka). Z dneška mám ale radost že se to trochu rozjede a po dvou měsících si taky zase snad zashortuju.
Ať se daří!

Odesláno

TET40:

Pokusim sa vysvetlit co najpresnejsie. Vystup MPLAY123 je vystup urceny na maximalizaciu ziskov, teda osobne ho pouzivam skorej v oblasti, kde uz mam isty profit a tento chcem maximalizovat - teda nie vystupovat na pevnom PT.

Vystup MPLAY123 je velmi jednoduchy, majme rozbehnuty obchod na stranu Long, kde pozitivna usecka je zelena, negativna usecka cervena.

Nasledne chceme vystupit podla MPLAY123, sledujeme teda CCI50. Aby sme vystupili, musi CCI50 vytvorit dve negativne usecky (teda klesajuce) a zaroven nad touto druhou, musi byt v cenovom grafe usecka cervena. Ak nie je cervena, vyskocime na najblizsej cervenej za predpokladu ze CCI50 neustale klesa. Ak medzitym prestane klesat, pocitame 2 klesajuce usecky na CCI50 od znova.

Tiez sme sa o tom bavili na strane 162 tohto vlakna. Snad ti to pomoze.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...