Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pavel K. Takže to je jakoby PA akorat je filtruješ ,,matematicky"? Já četl knihu od Joa Rosse ( jak vydělat intradenním obchodovaním na burze ) a tam to je vše vysvětlené. I průrazy různých chopů a swingů se mi moc libí ale pro mě jako ,,začátečníka" je zatím finwin vyhovující asi nejvíce. Jinač udělal jsem backtest toho Října a poskytl mi úspěšnost 55%, RRR 1,65 , profit 183,60$ ... DD nějakých -164,2$ ( 4 obchody v řadě ) Výsledek jako nic moc, ale jak se říká malými zisky ještě nikdo neprodělal a zároveň je to lepší výsledek než tě původních -400$ s dvakrát větším DD... :S

14209

14210

Odesláno

BOBR, da se to tak rict. Ale neni to nic sloziteho. Pouzivam pouze CCI50 na 1 min grafu a vstupuju long pouze pokud CCI50 prekrocilo v predchozim swingu uroven 150 (+- 5 bodu). Tim se v pripade trendovych obchodu docela vyhybam slabemu trhu. Pak jeste pouzivam RSI14 a neberu trendove obchody, pokud je RSI v preprodanych oblastech (75,25). Pak uz pouzivam jenom 2 EMY a beru 123 do trendu pouze takove, ktere zkoriguji alespon k EMA34.
Jinak dneska zatim 1xSL, vstupoval jsem na 123, ktere vzniklo na H premarketu a zaroven na hranici 700 b, long v 15:50 na cene 701,2.

Odesláno

To zni zajímavě, ale není to prsychicky náročné na tak nízém TimeFrame? Obchoduješ to Live? Mě se teď svíce vykresluji 2-3 minuty a vyžaduje to velikou pozornost a hlavně pokud dostanu signál a vstoupím, tak se musím rozhodnout prakticky hned, protože jinak mi trh uteče o 2-3 ticky a toto je pro mě již dost v zhledem k nižším PT..

Odesláno

Romane, na TF jsem presel uz behem leta. Duvodem bylo prave snizovani volatility, otestoval jsem system na TF a daval mi lepsi vysledky. I kdyz je mala volatilita, tak alespon 1.PT dosahuju dost pravidelne (70%). Pro to, jakym zpusobem obchoduju, je zkratka TF lepsi. A jeste nemam tak velky ucet, abych zde v pohode neudal pocet kontraktu, na ktere mam. Vlastne musim rict, ze me TF docela prekvapil, skluz zde mam pouze v minimalnim poctu pripadu. Jinak jeste jsem sel podle planu v 16:12 short na 697,5 a byl z toho BE+1. Nyni na TF podle mych podminek chop.

Odesláno

BOBR, vstupuju stop prikazem bud na bodu 2 formace 123 nebo na RH, takze se to da zvladat v pohode. Dost casto delam pri obchodovani i jine veci, protoze mam docela prisne definovane podminky, kdy nevstupuju. Samozrejme pokud clovek ceka na vstup jenom na vytvoreni V na indikatoru, tak to bude urcite narocnejsi na pozornost.
Live obchoduju rok.

Odesláno

Pavel... jo diky, ja to chapu ty vstupy no urcite je to vec ktera funguje :) no a muzu se jeste zeptat jak mas nastavene vystupy? 1.PT, kdy davas BE 1 a kolik SL? dnes 16:12 ti to hodilo 50 usd to uz tak rychle utahujes jo? Jak chop uz jede long :) ne delam si srandu toto je fakt hruza kdo to ma obchodovat.... ale to se spravi ....

Odesláno

Jo, konec chopu a ted zase jenom pripadne long vstupy. Je to pekna houpacka.. :)
No PT mam jako nasobek SL. 1.PT jako 1,5SL a druhy podle patternu (od 2,5-4,5), ale ten druhy SL upravuju na zaklade klouzaveho prumeru nejlepsich moznych vysledku na jeden obchod, ktere by to hodilo za poslednich 20 vzorku. S tim, ze tam ale nesmi byt moc velky odklon od celkoveho prumerneho vysledku na obchod (do 30%).
Na BE posouvam po dosahnuti 1.PT. Pokud je ale v ceste nejaka SR, tak jdu na BE+1, jakmile cena dosahne 1 tick pred touto urovni.
SL davam podle logickeho bodu. Tzn. za bod 3 nebo patu RH.

Odesláno

Pavel K.
Vidím, že to již maš dobře zmáknuté... :)
Mohl by jsi sem prosím hodit equity z tvého paperu co jsi dělal před live a potom Live equity? Abych se třeba mohl inspirovat o kolik může být live odlišné vlivem psychiky(ikdyž je to individualní) a abych si třeba mohl srovnat i ,,hladkost" equity. Pomohlo by mi to. ( ikdyž mi to neřekne nic o mem systému). :)

Já jsem rok a půl chystal na live na tom NQ nepočitám mé první začátky backtestů na FX a už to začínalo vypadat slibně, s poměrnou jistotou v tom co dšlám, ale tenhle mešic nikoliv! Udělam asi backtest na tom Vol1500 celý rok a pokud by celkově vycházelo lépe, tak bych ač nerad opomenul Vol3000 a začal odznova na tom V1500. :(
Potom přidám equity.

Měníš (měnil) jsi taky timeframe v průběhu paperu nebo live podle volatiliti nebo měníš jen ,,rovnou" trhy? :D

Odesláno

BOBR, live neobchoduju od zacatku tento system.. Docela dlouho jsem hledal neco, co by mi opravdu sedelo. Od zacatku jsem tento system obchodoval na 1 min grafu. Trhy jsem zmenil kvuli tomu, ze se snazim o co nejvyrovnanejsi mesicni vysledky a TF memu systemu vyhovuje vic.
Equity sem hazet nebudu, nezlob se na me. Ale vypada porad stejne, je zubata a jde nahoru.
Jinak vlivem psychiky uz se tato equity nijak nezhorsila. Mam temer 100% mechanicky system a obchoduju podle planu.
Dnes uz bez obchodu.

Odesláno

Přikládám screen toho, o čem jsem psal dopoledne. Zobchodoval jsem celý pohyb do UPTRENDu dopolední seance v USA, výstup na 2098,50 - horní TL + cca -1 bod od S/R. Zisk $140 na kontrakt. Přeji všem hezký víkend.

14212

Odesláno

Pavel K
Takže backtest celého roku jsem nedokončil, protože to Vol1500 sice vychazí hezky pred tím rokem , ale pak jsem si všiml, že se ty svíčky vytvaří prakticky sekundově .... tzn. v paperu či live abcolutně nerealistické aby jsem stíhal alespoň trochu přemyšlet atd.... Takže teď řeším problém pokud teď vol1500 funguje, tak zase jednou nastane situace, kdy zase prestaně fungovat a budu muset zase testovat na aktualních datech jiné volume nebo zase to staré Vol3000.
Myslíš/te, že je spravné přizpůsobovat Frame aktualnímu obcdobi? :S
Mám takový pocit, že ikdyž jde o stejný systém, tak bych neměl kvalitní statistickou půdu pod nohama ....

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...