Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Libri... je to 1 tick pod low svicky na 1min grafu, toto je 3 min graf tam to neni videt, ja vim nema to zadnou logiku ale davat SL 2 nebo 3 ticky taky moc logiku nema, kdyz ty urovne jsou vyznamne tak je NQ pekne drzi, naopak kdyz se tam moc scalperi tak to prorazi ale nikdy nevis jestli o 1,2,3,4 ticky nebo kolik, je to pokazde jinak... teda tak mi to pripada co mam zatim nasledovane....

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

jj. když má pohyb setrvačnost, je opravdu skoro jedno jestli je SL 1,2 nebo ještě trochu víc ticků daleko. Ale přece jenom každý level je spíše pásmo, než přesná hodnota. a než uvažovat zda je lepší 1 nebo 2 ticky od daného levelu, je asi mnohem smysluplnější řešit zda 2 nebo 3 :) já to beru tak, že čím víc , tím líp (ovšem má to své limity). vnímám to tak, že když pohyb chce jít proti nám, pak je velikost SL jen faktor statistiky a MM- stejně ho to protne. pokud je SL v logické zóně, drobná rezerva zvýší šance na odolání testu této úrovně

Odesláno

Zalezi kazdy jaky ma pristup, me to nikdy ani nenanapadlo resit jestli 1 nebo 3 ticky, protoze mi jde na trhu o neco jineho, kazdopadne kdyz ti to vychazi tak to tak delej :) Ja sem nemyslel setrvacnost, soustredim se na mozny pohyb pote co trh opusti scalperi coz se urcityma zpusobama da rozpoznavat, a v tom pripade te nikdo o tick nevymele a trh jede jednim smerem... at se dari !

Odesláno

O dnesnim vstupu na zaklade Inter.M.A. rozhodla situace na trhu NQ, konkretne DIV na S1/vstup1/. Tu jsme neobchodovali, ale hned na to se utvoril DB na TF a ten jsme uz obchodovali. Je to nas pohled a je mozne ze IMA obchodoujete jinak. My cekame na vytvoreni DIV nebo DB,T na SR urovni a potom vstupujeme do pozice. Rozhodujici byla pak hodnota 6825 kde se jedna o prvni cele cislo po otevreni svice v 17.oo. Po prurazu teto hodnoty posunujeme SL do BE1 a PT stanovime bud na dalsi SR urovni nebo na dalsim celem cisle podle toho co nasleduje drive. at se dari focus

14083

Odesláno

focus: dneske jsem narazil na ten tvuj screen a je to moc pekna divergence na NQ. Idealni pripad na S/R a low dne, kde druhy trh uz signalizuje obrat. Me osobne IA pomaha hodne filtrovat obchody. Vybiram si jenom ty, kdy ostatni trhy mi "ukazuji budoucnost" na mem trhu, ktery obchoduji. Cekam na momenty, kdy je muj trh pozadu. Vcera byl pekny priklad. Vstup byl sice proti S/R 700, ale misto pro posun na B/E po dosazeni vrcholu swingu bylo, takze jsem vstoupil, protoze po odrazu od low dne se vsechny trhy pekne rozjely, jenom TF byl pozadu a udelal hlubokou korekci. Na screenu je situace tesne po vstupu. Lada

14146

Odesláno

a jeste jiny priklad toho jak muze fungovat IA. Zatimco TF se drzel v malem trojuhelniku, ostatni trhy padaly vesele dolu, takze prikaz nastaven na pruraz smerem dolu. Lada

14147

Odesláno

Ahoj Lado,

IMA je opravdu velice silny nastroj a treba vcera jsme meli 2 nadherne situace ke vstupu. Kdyz tak zitra bych dal screeny, ale vidim zde v diskuzich docela dost negativnich pohledu a tak jsem se rozhodl trochu ubrat ve vkladani rozboru at nevytvarim zbytecne tlaky. Vstupu mame malo, ale trhy me pripadaji docela citelne. Pokud bude zajem popisu system jak obchodujeme.

mej se focus

Odesláno

zdravim, ako tak pozeram vsetci IA analyzu pouzivate na mikro-casovanie vstupov, aky mate nazor na globalnejsiu IA ? myslim z pohladu mne blizsiemu, obchodujem FESX, ale tak nejak celkovy trend urcujem na velkom grafe ale aj na ES-ku. Ak si to amerika veselo longuje, tak asi europa snad velmi shortovat nebude ?? Cisto len priklad poslednych dni europa bola na velkom grafe povedzme vo volatilnejsom chope ale amerika bola long...

Odesláno

Zdravím tradery s dotazem. Ten to měsíc mi na NQ vychází diametrálně odlišné výsledky od backtestu a taky od ostatních měsíců v paperu. Každy měsic mi v průměru na kontrakt vychazel profit mezi 400-700 dlr. tento měsic je ku dnešnímu dni -400dlr.
Přitom diskrečni přístu a braní signálu dodržuji stále stejně.
Jaké Vy máte s tímto zkušenosti, či pocity?
Díky za vaše názory. :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...