Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mnovak:

většinou nemám problémy s dodržováním svého plánu,ale v pátek když sem byl v daném obchodě a trh šel 40min. do strany,tak se právě na kurzu řešil MM a jak je důležité včas zarazit ztráty atd. a pod tíhou daného momentu sem přitáhl SL mimo plán - trh šel fakt hoodně dlouho do strany a já si řekl,že když se po vstupu trh nedal mým směrem už tak dlouho,tak asi půjde proti mě...no a pár minut po mém výstupu šel trh mým směrem, což je klasika a zná to asi každý :)
Pro příště vím,že na systém nebudu vůbec šahat a je to! (tu)

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

kahiros:

jsem rád, že tady někdo zmínil jiný přístup, než jaký se tu obecně objevuje..tj. že neposouváš na BE hned po pár tickách a necháváš trhu prostor..lidi třeba backtestují systém tak, že je to pouze buď ztráta nebo zisk, ale jakmile najedou paper nebo live, tak začínají často i impulsivně přitahovat na BE klidně po první úsečce do směru obchodu, jen aby se vyhnuly jakékoli otevřené ztrátě..což je podlě mě dost nesmyslné..

máš v plánu ošetřeno časovým limitem nebo jinak to, jak dlouho zůstáváš v pozici, než ji zavřeš nebo posuneš na BE?

majkll

Odesláno

majkll:

natestováno to mám pevně tak, že posun na B/E+1 je vždy po určitém otevřeném zisku a nemám to časově omezeno....právě proto sem se na sebe v pátek rozčiloval...ale trh šel prostě dlouho do strany a z mého hlediska to vypadalo na up a tak sem raději ukončil obchod s menší ztrátou. Sem si vědom a plně sem to přijal, že ztráty jsou součástí cesty k obrovskému bohatství,ale je potřeba se z těch ztrát poučit a nedělat je mimo plán

jinak já určitě neposouvám na B/E+1 po zisku pár ticks, chci nechat trhu prostor...ale v pátek sem podlehl nějakému tlaku či co - aspoň to bylo ponaučení a na systém už nešáhnu!

smazak:

já nemám problém s tím kdekoliv obchodovat - zkoušel sem to na rušných místech a vždy bez problémů...prostě pátek byl pro mě ponaučením

Odesláno

Dobrý den,

já dnes jeden obchod:

17:03 SHORT 610.3
1. sada 609.3
2. sada 607.1

za červen mám po šesti obchodech zisk z první sady 400 dolarů a z druhé sady 700 dolarů, tak minimálně do konce tohoto týdne nebudu obchodovat a spíš zkusím nějaké vylepšení systému. V 94 procentech ziskových obchodů mi totiž stačí SL 0,6 bodu, tak na to mrknu a kdyžtak poupravím svůj OS.

Odesláno

kahiros
Mě když se přihodí podobná věc a trhy začnou stagnovat, čili jít do strany, tak vypínám pc a odcházím pryč. PT a SL mám samozřejmě nastaven. Odstraním tak nechtěný zásah do strategie a bud je pt nebo sl. Mám to tak v plánu.

Odesláno

kahiros:

díky za odpověď..jen pro zajímavost - já používám výstup z chopu po signálu "3x a dost" (Tomášova pomůcka), jinak nejzazší časový limit v obchodě je pro mě 1 hod..

majkll

Odesláno

Zdravim tak ja jsem to dneska uplne podelal, vubec jsem se necitil dobre pri otevreni... pak jsem vzal 1 obchod podle planu dopadl - 44 no tak jsem to radsi zabalil... hned po tom dva krasne obchody ve stejnem smeru a oba profity... nojo nekdy je to fakt tezke.... tak snad se vam darilo lepe :)

Odesláno

MNovak,ano když jdou trhy do strany to je psychologická "maturita" :).Také jsem to dělal jako vy,že jsem šel někam jinam,ani sednout si na ruce nepomohlo.Nyní třeba jen sedím a koukám chvíli na monitor chvíli zase někam jinam,už to se mnou tolik necloumá jako předtím.
Každopádně souhlasím,že tohle je třesně ta situace,která prověří tradera v dodržování obchodního plánu.
Mějte se
Michal :)

Odesláno

Trochu jsem se odmlčel, ladím ještě systém (už asi po páté a rozhodně né naposled, nyní jsem se konečně naučil používat Swingy, S/R - flip), dnešek byl ale mým prvním ztátovým dnem za 12 paper dnů. Nejdříva byla depka, poté skoro euforie z toho, že ta ztráta byla tak malá. Prostě každý den není posvícení, to už vím dávno. Ale až dnes jsem si to prožil na vlastní kůži :).
(Jinak dodělávám zkoušky, po víkendu už budu mít čas na 3 měsíce pouze pro trading. Udělám tedy řádný backtest (doladím OS), alespoň ještě tři týdny paperu. A pokud se budu cítit připraven s dostatkem sebedůvery z testů, jdu na to:) ).

Včera 3x PT = 570 USD
Pro dnešek jeden SL a jedno B/E +1 = -130 USD

Dneska byl ten kanál napínavý, sice jsem neskončil v plusu, ale vedl jsem si dobře. Proražení UP jsem cítil, jenom jsem pouze nedostal signal od OS = koukal jsem na ujíždějící trend. S tím se ale počítá, nejde o to zachytit vše, ale vydělat každý týden pár set dolárků. Což se mi daří na výbornou.

Nezlobte se že zde nechci zatím dávat screenshoty a popisovat můj OS, jelikož je to z velké části know-how Tomáše a Petra. Je dostupné v jejich knihách a na seminářích. Toť vše.

Ať se daří!
.:OMAR:.

Odesláno

tak já pro dnešek končím, celkem 4 obchody:
1x SL, 3x PT

1. L 15:32 631,2 = SL
2. L 15:46 629,4 = PT
3. S 16:03 632,6 = PT
4. L 16:28 630 = PT

celkem: + 1.040$
dnešní den byl pro můj OS velmi úspěšný a jasně se potvrdilo,že dodržovat otestovaný OS má svůj smysl!

Ať se daří!

Odesláno

MichalMV: Tak to nebylo vůbec myšleno. Jde o něco jiného. O to aby to bylo fér kvůli lidem, co si to zaplatili. Žádný svatý grál to není. Ale to je jedno, konec OT.

Kahiros: Gratuluji, za těch 14 dní vidím jak jsou naše strategie hezky odlišné. Vy vyděláváte když já mám ztrátu/nulu, a naopak. Já vydělávám když vy máte ztrátové dny. Zajímavé.

Já dnes 1xPT a 1xSL.

Celkem +10$.

Odesláno

OMAR:

jenom takový drobný postřeh. Měl bys hodnotit pouze dodržení systému - dnes bylo vše podle OS nebo jsem udělal chybu. Z toho co si tady zatím napsal, moc řešíš peníze a to si zaděláváš na pěkný průser.

Láďa

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...