Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všetkých,

Rád by som sa tiež pripojil do tejto diskuzie, aj keď vidím že sú tu dlhoroční (úspešní) obchodníci. Dočítal som sa na internete o minulotýždňovom štvrtku, o tom že ho preverujú ....... Ale vidím, že ten blázinec ďalej pokračuje. Denne sa tu zobchoduje toľko obchodov ako inokedy za týždeň. Mne to pripadá, ako keby vstúpilo do trhu niekoľko väčších investorov. Nemáte aj Vy podobný názor ?!?

Stano

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravim, dneska zezacatku jeden obchod na paper (+22) a pak uz nic je to takovy velky chop...

abc1 to je super ze se chces pripojit a misto slova "aj ked" muzes pouzit slova "prave proto" :) Kde jinde se chces neco ucit nez od profiku jako jsou tady v tomto vlakne... Akorat na tvoji otazku neodpovim ponevadz se o tyto veci nejak nezajimam...

Odesláno

Carousel

staci si precist poslednich 5 stranek a mate odpoved... At se stejne tema tady neopakuje denne a dokola. osobne se nepovazuji za prilis zkuseneho,ale muj nazor je ze zacatek dneska stale porad nadmerne volatilni,potom se to mirne sklidnilo, a potom mirne vic chopovatelo - obchodovat jako kazdy den (krom ctvrtka po 20 ) se dalo. zalezi na Vasi povaze,strategii,uctu,trhu a predevsim VASI inteligenci a ne delat co poradi ostatni...

ja dnes 2 obchody, zadny home run se nedel, cca 130 USD.

tak pekny zbytek u nas proprseneho dne :D

Radek

Odesláno

Ahoj,
dnešní den hodotím podobně jako mcwoj. Ze začátku jsem se držel radši mimo, jak se to trochu uklidnilo a přišel kvalitní signál, tak jsem vstoupil (16:46 long). Bohužel díky velkému skluzu (4 ticky) jsem obdržel SL. Takže zase zítra - uvidíme.
Ať se daří

Odesláno

Dobrý den, poprosila bych opět zkušenější o podívanou na obrázek. Krom excel dat se snažím každý den sama pro sebe popsat do grafu, ještě to z těch excel čísel nedovedu moc číst. Za dnešek bych se jen zeptala, jestli mám popisky správně, modrým je to co bych "měla udělat" a červeně je to, co jsem udělala v realu (papertrade). Je to trh TF a finwin. Jiný platný signál za dnešní den jsem nenašla. Děkuji za váš čas, Petra

13223

Odesláno

Petro, co znamena mela udelat? To modre byl pro tebe platny signal? Jestli ano, melas ho vzit, jestli ne, udelalas to spravne. Chci tim rict, ze je fajn, ze si treba popisujes mozne dalsi moznosti vstupu, ale nikdy to nesmis zacit chapat jako "mela udelat". Jinak se dostanes do zacarovaneho kruhu a budes se snazit pro kazdy pohyb najit zpetne nejaky signal. Take jsem to delal a je to spatne. Poznamenej si to jako mozny vstup pro pozdejsi backtest, ale vic se tim nezabyvej.
Doufam, ze nejsem uplne mimo a myslela jsi to tak, jak jsem to pochopil. Jinak FW neznam.

Odesláno

2 Carousel46:
Asi (určitě) :) nejsem z těch zkušenějších, nicméně toto je výborná poznamka. Stačí porovnat aktivitu v tomto vlakne za posledních cca 60 dni a odpověd dostaneš. Tak jak se zvedá tlak a stoupá adrenalin lidi zde, tak toto se děje v globale. Proto je soucasna volatilita tam kde je. Nemusí se ani obchodovat, ale proste soucasna situace zvedá ze židli kde koho. Velcí za těmito pohyby rozhodne nestojí (imho) No ja si každy den najdu to své, jen jsem vyměnil "desky OP" a obchodují teď NQ a TF s jednim kontraktem a stejnou výkonnosti, takze za mne np. Jen to chce víc se soutredit a hlavně se nenechat zvyklat temi extrémními pohyby okolo.

Odesláno

Pavel K.: Ahoj Pavle, děkuji za komentář. Ano, to "měla udělat" by byl platný vstup dle FW. Zapisuju si ho jen z důvodu, že paper trade dělám jen pár dnů a i když mám knížky od Petra a Toma, nevím, jestli správně rozeznávám ty "véčka". Proto využívám možnost zeptat se, jestli bych i potenciální vstupy, které jsem nevzala (prostě reaguji pozdě, nemám ješte ten cit), rozeznala správně, nebo vidím totální haluz...
Mám za sebou jen backtest, sice mi háže kladné čísla, ale už mi neřekne, jestli mi neuniká souvislost nebo hodně potenciálních vstupů.
Proto považuji možnost s někým graf zkonzultovat za neocenitelnou pomůcku...
Petra

Odesláno

miccek:

až teď jsem objevil tvůj příspěvek z pátku a rozhodně s ním souhlasím. Např. TF se dá obchodovat i se SL 30 USD, když člověk najde správné místo a dává to smysl. Ale je rozdíl v tom něco umět a v tom jenom střílet na základě svého pocitu. Ten screen tady byl hrozivý, byly tam krásně vidět emoce ve formě brzkého posouvání SL, hýbání s PT jenom podle toho jak se hýbe aktuální svíčka a spousta dalších věcí. Takhle si člověk může dovolit obchodovat až něco umí a ne na začátku. Snad bude pepemu stačit účet než se to naučí a třeba se mu to i podaří, ale podle mě je daleko snažší cesta, stanovit si nějaká pravidla a podle nich obchodovat než obchodovat podle pocitů.
A ono s jedním kontraktem se třeba uživit jde, ale většina začátečníků schoří na chamtivosti. Pořád doufájí v jeden velký obchod, který je dostane výše a vedle toho sekají strašná kvanta obchodů a kupí chyby. Dny pak hodnotí jenom z toho pohledu jestli jsem vydělal nebo nevydělal a tak se nikdy nenaučí obchodovat.
Asi jsem neměl jsem být tak rezolutní, jedním kontraktem se uživit jde (třeba i Rob dneska psal, že teď tak obchoduje), ale podle mě je k tomu potřeba daleko více práce a hlavně zkušeností, což rozhodně není případ žádného začátečníka.

Láďa

Odesláno

Petro jen 3 kratke poznamky

1/ proc obchodujes Range bars? Na demu to jeste jde, ale pocitas v realu s tim ze budes schopna presne a rychle exekuce? Viz dnesni obchod - myslim ze jsi jej nestihla zadat vcas protoze svice nabehly prilis rychle. Snaz se na zacatku vse max. zjednodusit a casove ohranicit. Minutove ramce by to vyresily. Budes mit jine starosti nez sledovat rychlost trhu.

2/ Proc beres vstup tesne pred 18.oo? Sama vidis ze byl chop a obchodovat pred US obedem nebyl dobry napad. Navic podle me neni EMA34 a EMA204 dobre vykreslena pro vstupy. Pokud si vzpominam tak je treba aby obe smerovaly na sever v pripade long a idealne pak vstupni svice by se odrazila od EMA34 a tady tomu tak neni, FW neobchoduji tak se mohu mylit.

3/ Proc mas tak nizky BE1? Z obrazku je videt ze rychle posunujes na BE, postupem casu zjistis ze je treba tyto posuny nastavit velmi citlive a nehlede na to ze v dnesni volatilni dobe na RB12 to bude asi velmi malo.

No nic, to jsou pouze postrehy a treba jsou vsechny mylne.

at se dari focus

Odesláno

Yax
S jedním kontraktem si jen hraješ. O uživení se asi nedá mluvit. Můj styl je nižší RRR asi tak 1:2 až3 podle trhu a více kontraktů. Nižší RRR mi zajistí častější zisk a více kontraktů pak velikost zisku.
V případě více kontraktů je pak dobré uzamknout zisk a s jedním si můžeš zase jen hrát a třeba jej nechat až do zavírací doby, když vidíš, že trhy jdou stále v jednom směru, apod.
Peepo
se vstupy se nepárej. Vstupy ti peníze nevydělají, protože nikdy nevíš zda trh půjde tvým směrem. Vždy je to jen náhoda, když se trefíš. Nejvíce důležité je samotné řízení obchodu. V základě stanovení RRR a rozumného SL a četnost obchodů- vstupů. Takže v podstatě MM a jeho důsledné dodržení ti vydělává peníze. Já v podstatě již několik let používám jeden druh vstupu a dva až tři druhy výstupu.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...