Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky, všem, zato, že čtete co tu ze mě padá :-). Jednu věc jsem včera objevil, tak dávám k dobru. Jeden kolega až z té Ameriky mně upozornil na možnost krýt si dividendové portfolio možná jediním reverzním short fondem, který má, což mě nejvíc překvapilo DIVIDENDOVÝ VÝNOS 4,68%.Jde o PIMCO STOCKS PLUS TRUST SHORT S (PSSDX). Strategie jednoduchá. Je to skoro zadarmo, takže při nárůstech trhu a tím pádem poklesu PSSDX dokoupit a zvýšit tak ochranu proti poklesu. Jenom tedy netuším, jestli se to dá přes domácího brokera koupit.... Přes IB jsem nezkoušel, ale zkusím to v pondělí najít. JEstli si tedy vzhledem k pokročilému věku vzpomenu.

Odesláno

Taky jsem na to koukal jak z jara, ale je tomu tak. S poklesem trhu roste a nezávisle na trhu platí dividendy. Existovat existuje, na finance.yahoo.com je k nalezení. Může to být šikovná věc. Je docela možné, že kolegu z US napodobím.

Odesláno

Doufám, že to najdu u Interactive Brokers. Večer, nebo zítra ráno na to mrknu. Díval jsem se do E-brokera od Fia, ale tam to bohužel neznají. Ale zkusím dát, až se vymotám z chřipky, dotaz ohledně přidání tickeru. Uvidíme. V každém případě to může být zajímavý nástroj.

Ohledně jeho procentuálního zastoupení PSSDX Richard napsal:
"I have recently hedged against this portfolio with about 5% PSSDX, the only Bear fund I know that pays a 4.7% dividend... to collect yield while protecting against downside. I intend to increase PSSDX up to 15-20% on any spikes in the market to increase my protection."

Sám jsem zvědavý, jak to půjde, nebo nepůjde koupit. :-)

Odesláno

Ahoj Kramnik,

Pimco sleduju pravidelne ,ale ne cilene . Jejich sef "Gross" je kazdou chvili na cnbc. Je to takova vesela loutka :o)
Ten fund vypada zajimave . Diky za jeho pripominku ;)
Slozeni fondu je z 68% US Treasury a Bonds + IRS , Nejake Cizi Bonds, preffered stocks......
Az budes mit nejake zajimave info k PSSDX tak napis.
Fidelity ho nabizi ...mam pocit ,ze fidelity je otevrene i pro CZ klienty .

Info: quote.morningstar.com/fund/chart.aspx?t=PSSDX&region=USA

Ray

Odesláno

Všem přeji pěkný den.

Narazil jsem na jeden zajímavý dividendový titul. Na trhu je podle všeho bohužel jen krátce, ale jeho parametry vypadají zajímavě a roční dividenda okolo 20%. Titul lze nalézt pod tickerem: AGNC - viz www.google.com/finance?&gl=us&hl=en&q=NASDAQ%3AAGNC&client=fss. Není to tak dlouho co se o akcie aktivně zajímám, takže zatím moc neumím odhadnout v čem může být háček. Takže se ptám, vidí v tom někdo nějaký háček? :S

Odesláno

To PSSDX by mělo jít bez problémů nakoupit i přes Interactive Brokers, jenom je třeba podepsat data z příslušného trhu. Časem to i vyzkouším, ale zatím je čas.

to m.z.work:
Tady fakt těžko říct. Ten háček může být právě v tom, že je ta společnost nová a neexistují relevantní údaje o hospodaření a vyplácení dividend už vůbec. Proto může být hodnota dividend i cena akcie značně volatilní. pro mě to tudíž titul není. Hledám firmy se solidní dividensdou a perspektivou jejího dalšího zvyšování založenou na minulých výplatách a tudíž tady bych se neangažoval. Ale pokud hledáš portfolio vyloženě high yield akcií pak se to asi dá vyzkoušet s tím, že není jistota, ejstli příště vůbec něco vyplatí atd.

Odesláno

JJ, taky to tak vidím. Ale asi to zkusím, protože mě to fakt láká, vždyť si toho můžu kopit jen trošku :). Jinak zkusil jsem to ETP a vypadá to fakt zajímavě, jen mi teda v USA strhli 30% daň z první dividendy :(.

Odesláno

Jenom rychle. Jsem v práci. S těmi MLP je to složitější. Rozdíl té daně by měl být "vymahatelný". Jako neameričan máš určitě nárok na vrácení zbylých 15% daně. Bude to stejný problém jako je to s dividendou ERSTE, která je daněná tuším 25% a Češi mohou uplatnit nárok na vrácení zdanění.

Otázkou je, jak to udělat. Nebude to určitě jednoduché a je otázkou, jestli se to vzhledem k vynaloženému času vyplatí Určitě budeš potřebovat vyplnit formulář W8BEN, který Američanům řekne, že seš non US resident. Ale i to je individuální. U mě u Interctive Brokers je sooušásti elektronického account managementu. U českých brokerů je možná potřeba ho jít podepsat fyzicky.

Nejlepe bude se jít informovat přímo k brokerovi, jakým způsobem se těch 15% domoci. Není to věc, kterou yb za Tebe dělal broker. Všechno budeš muset nějak vyřídit sám.

Takže asi tak

Odesláno

USA zvysilo Tax na rok 2010 o 2% .Takze 30% je realita. Ale na druhou stranu ,je danovy zakon mnohem volnejsi a "tax return" privetivejsi nez v CR ,kde je 15% a "no returns" .

Day trading :
Zjednodussene receno. Pokud vedu ucet jako resident v USA a platim 30% tax na day trading profit ( Day Trading = 1000 a vice kratkodobych trades za rok a cca 20 hodin tydne venovane obchodovani - nejlepe kdyz je to jediny Vas hlavni prijem)
V tomto pripade jsem schopen si odepsat prakticky vse k Tradingu potrebne( samozrejme ne ve 100% odectech,ale podle jasne danych parametru a sekci v danovem zakone). Od Internetu,telefonu, pres placene informace, platformu, sluzby,tuzku,papir, hardware,software....letenku do lazni,kde se po te lecim :o) a samozrejme i ztraty do urcite vyse.
Moje taxy z trading profitu na uctech v USA delaji tento rok 6.5 % !!! Nechavam si je vypracovat odbornou firmou ,za coz platim cca 800$ (zdanitelnych) rocne .

Long term:
Co se dlouhodobejsich investic tyce, neni danovy zakon az tak zajimavy,ale predpokladam,ze stale vyhodnejsi ,nez danit v CR .

Pokud ma nekdo zkusenosti s realnym danenim zahranicnich investicnich (dlouhodobych) uctu v CR ,tak bych rad znal Vase zkusenosti . V tomto pripade,nemam prilis zkusenosti .

Ray

Odesláno

Zdravím m.z.work,

jisté není nic :).Držím už asi 1,5 roku akcii PGH(firma přes plyn a ropu) a od začátku co podklad mám mě vyplácí dividendu zatím každý měsíc,jak dlouho to ještě bude nevím,nijak jsem po tom nepátral.V každém případě to není 1% měsíčně čistého ;),ted aktuálně je to asi 7,5% ročně,při nákupu to ale bylo tuším okolo 11% ročně,takže i tak slušný výnos.

borax

• 2 týdny později...
  • Vytvořit...