Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nákup akcií přes pákový efekt funguje zhruba řečeno tak, že nějaké peníze v tom máte vlastní a další peníze Vám půjčí broker. A z těch platíte úrok, jehož výše je předem známá a úročí se typicky denně.

IB například má ty úroky dost nízké, takže se portfolio dá vypevnit třeba dividendovými akciemi, které ty úroky z úvěru dosti podstatně eliminují.

Odesláno

Přeji dobrý den,

ja to jako u všeho - k něčemu dobré, jinde nepoužitelné ...

Úvěr jsem od FIO použil jen 3x, vždy se jednalo o několikahodinový obchod na SPADu.
Hlavně byl zajímavý vývoj - o 1. úvěr jsem se zajímal několik měsíců, než mi ho schválili, na druhý stačila 1 návštěva pobočky a potřetí stačily 2 minuty po telefonu. Bylo to asi i vývojem (2007-2008) - bonita/"zajištění" klienta bylo čím-dál tím míň důležité ... hlavně urvat prachy.
Jak je to v současnosti, nevím. Mám u FIO pár dividendových pozic (ČR + USA), poplatky sleduji jen občas, pro jiný (kratší) timeframe asi nelze použít (jak píše xzajic) - resp. jeho cena není únosná.

A pokud potřebujete něco dlouhodobějšího s velkou pákou, zkuste leaps opce. Lze proti nim i vypisovat (covered call), jen chybí dividenda.

S pozdravem kbtm

• 2 months later...
Odesláno

Zdravím,

poradí mi někdo, jak to je s daněmi u dividend z USA? Pokud mám účet u IB jako retail fyzická osoba a budu tam držet nějaké DRIP portfolio (dividend reinvestment income plan), sráží si americká IRS něco, nebo existuje zamezení dvojího zdanění a "měl bych" to přiznat až v ČR?

Dividendy jsem držel zatím jenom v Praze a tady je pro retail fyzické osoby daň automatická srážková, takže jsem se s tím zatím nesetkal.

Díky,

Luci

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

mám otázku ohledně zdanění dividend od MLP.
Dividendy z normálních akcií se mi daní 15% daní, ale MLP se mi daní 30% daní. Má s tím někdo zkušenosti? Je možné vyžadovat nějaké daně z MLP zpět?

Děkuji
binghem

Odesláno

Zdravím,
prakticky jsem ještě dividendy MLP firem nedanil, ale četl jsem článek o tom, že dividendy MLP firem se daní až od hranice $1000 za rok a je potřeba na to vyplnit nějaký formulář (nerezidenti možná nemusí).
Vyžadovat daně zpět je možné v případě dvojího zdanění (např. USA+ČR), proč by to mělo jít u MLP?

• 5 months later...
Odesláno

Rád bych dlouhodobě držel některé akcie, zejména pak ty jejichž společnosti vyplácejí dividendy. Včera jsem procházel jak to chodí na XTB a zjistil jsem, že tam to asi nebude možné když bych musel platit poplatek za držení přes noc. Jsem zatím pouze na začátku studia Akcii, ale rád bych věděl zda se takovým poplatkům mohu vyhnout a kde je nejlepší držet akcie dlouhodobě. XTB je asi hlavně pro denní obchodování, pokud se mýlím opravte mne prosím.

Odesláno

to HMTD
Záleží jaké akcie chcete držet. V jaké zemi se obchodují. Pokud chcete české akcie, tak bych asi doporučil Fio a pokud americké ta IB. Zde by se měl platit akorát poplatek při nákupu nebo prodeji.

Odesláno

Tak jak píše irk,ale pokud by jsi obchodoval světové akcie,a držel opravdu delší dobu,a nechce se Ti otvírat účet v USA,tak by i pro tohle by bylo vhodné FIO.Vyšší poplatek u FIA za otevření obchodu by nebyl tak zásadní.(cca.10 USD za stranu).

borax

Odesláno

Přeji dobrý den,

v případě FIO ještě pozor na poskytovaná data (USA) - jsou o 15 minut opožděná. Pokud chcete/potřebujete živá, jsou to další poplatky navíc.

S pozdravem kbtm

Odesláno

beraniste Napsal:
-------------------------------------------------------
> Co říkáte tomuhle? Asi by to chtělo počkat na
> pořádnou krizi, ale jako dlouhodobá investice se
> mi to líbí: AFL

... proč ? ...

S pozdravem kbtm

Odesláno

Tak říkám si pojištění bude frčet vždycky, navíc tato firma využívá externích firem, pouličních obchoďáků aj. tj. náklady minimální, rizika minimální, diverzifikace velká. Prodává hloupému koncovému spotřebiteli. Nasmlouvají se pojistky a když je obchoďák udá, je zisk, když ne, pod cenou se neprodává. Žádné sklady, žádné problémy atd. Firma má pěknou historii, rozumné zadlužení, vysoké marže a zisky, ROE, nějaký ten polštář proti útěku akcionářů v podobě dividendy a pěkný kapitál. Nevypadá špatně, ale na krizi počkám, protože co se týče finančního sektoru, tak tam jsou v krizi dostatečné propady.

• Vytvořit...