Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

gogo:
no myslím to tak, že ten JPY je jenom příklad, jak dobré předpoklady můžou jít do háje... :)

Co se týče analýz a předpokladů, tady je něco od profíků:

17.3.2006 11:23,
TOKIO, 17.března (Reuters) - Dolar se v pátek pohyboval poblíž 7-týdenního dna vůči euru, kam jej poslaly údaje o nevýrazné americké inflaci. Ty naznačují, že by mohla pomalu končit politika utahování měnových kohoutků americké centrální banky (Fed).
V 11:10 stálo euro na 1,2175 dolaru. Ve čtvrtek se vyšplhalo až na 1,2190 dolaru, nejvýš od konce ledna. Obchodníci se domnívají, že by brzy mohlo zaútočit na hranici 1,22 dolaru.

Vůči japonské měně stál dolar na 116,40 jenu.
Čtvrteční údaje o inflaci podpořily spekulace, že Fed by mohl mít jen málo důvodů, aby pokračoval ve zvedání sazeb. Tyto úvahy se objevily už po úterní zprávě o tržbách maloobchodu ve Spojených státech, jež klesly poprvé po půl roce.

"Začíná to vypadat, že by americké sazby mohly dosáhnout vrcholu do poloviny roku, což by naznačovalo, že další růst dolaru bude dost omezený," řekl Kacunori Kitakura, vedoucí devizový obchodník u Chuo Mitsui Trust and Banking.

Futures na hlavní sazbu americké centrální banky zcela zahrnuly její zvýšení na 4,75 procenta ze současných 4,5 procenta na zasedání Fedu 28.března. Trh ale kvůli přílivu smíšených ekonomických údajů opouští očekávání, že se sazby budou zvedat i v květnu a později.

Ačkoli si dolar udržuje zdravou úrokovou prémii vůči euru a jenu, stoupá nejistota ohledně výhledu sazeb ve Spojených státech, neboť ostatní centrální banky budou zřejmě měnovou politiku utahovat.

Odesláno

Zdá se, že USA se probudily do vyloženě projaponské nálady na USD/JPY i na EUR/JPY. Jsem na ten dnešek fakt zvědavý - jak se říká: open je v režii amatérů ale close určují profesionálové... :)

Petr

Odesláno

Prijde mi zajimave, ze vysledky byly trochu horsi (pokud to umim spravne intepretovat) pro dolar nez se cekalo, a dolar proti euru par minut po vyhlaseni mirne posiloval.

Odesláno

uzasne, jak to stoji..., caka sa fofr na tomto trhu:
Obchodování může být volatilní a za zvýšených objemů, když dnes expirují opční a futures kontrakty.
uvidime, ci to pohne aj fx majors?.. :S :)

Odesláno

bohužel jsem nebyl odpoleden přítomen ale o nic jsem asi nepřišel. Teď když jsou všechny data za námi už nic
nedokáže překvapit, zůstává pořád dobrý sentiment pro EURo a ten by jej mohl vyvezt zpět nahoru, možná obezřetný Long na EUR/USD?
Odesláno

Zdravím Side
Pouze jeden dotaz, nebudeš v noci ve střehu viď? Myslím kvůli té divoké kartě. Přemýšlím že bych dal nějaké entry na EUR/USD pokud se nic dít nebude tak fajn, pokud by se dělo něco mimořádného tak v tom pojedu. Ale vzhledem k tomu že jsem nováček tak mě neberte nikdo vážně.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...