Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

gogo100: obávám se, že existuje pouze jedna cesta jak zjistit co maji Bigs za lubem a to je kromě analýz fundament. zpráv - pozorování grafických formací tedy TA trhu. COT indikator by to chtělo. :)
A ještě jedna cesta - držet se Sida ;)
  • Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To namodro
Dnešek bude trochu slabší na FA a asi budeme jen sledovat, jak se euro "popere" s udržením nebo posílením včera nabytých pozic. Dnešní data v Británii librou zahýbou jen v případě velkých odchylek od normálu a USA data nic moc neovlivní...Vyznavači TA oproti FA si dnes příjdou na své...
Zítřek to je už jiné kafe - v 10,30 maloobchodní prodej na ostrovech a o půl hodiny později inflace EU. To už bude výraznější pohyb. Trochu mám obavy ze čtvrtečních USA dat. To je kumulace a směsice inflačních indexů, do toho vývoj výstavby, pracovní místa a jako třešnička na závěr v 16,00 Philadelphia Fed...Inflace má optimistický výhled, výstavba spíše pesimistický a pracovní místa tak šul-nul, Phil.F. - mírný pesimismus...Vidím to v počátku na menší kardiokřivku...
Takže dnes spustím systém, ať se synek ukáže, a budu studovat rady "expertů", co by mohl přinést zítřek. :)
SID

Odesláno

To SID:

Myslim, ze nebudu mluvit jen za sebe, ale chtel bych Ti SIDe podekovat za prispevky v tomto vlakne. Protoze nemam nejake zvlastni ekonomicke vzdelani, pouze to vseobecne, byla pro me TA zasadnim rozhodujicim prvkem v tradu. Diky tobe, se mi otevrel i jiny pohled na FX a pomohl mi vysvetlit nektere z TA nepochopitelne udalosti. Prispevky Tve i par dalsich pravidelnych "dopisovatelu" tohoto vlakna, mi pomohly vydelat par dolaru a zase me o kousek posunuly v mem zacinajicim obchodovani.
Takze jeste jednou diky.

Mirek

Odesláno

To Sid: myslíš, že ani TIC data zvřejněná dnes v 15 00 GMT dolar neovlivní? Co jsem tak koukal, tak tento index byl ve vývoji dolaru vždy docela důležitý a pokud dopadne špatně, eur by mělo prorazit 1,2050 a jít konečně vzhůru.
Taky se blíží 20. březen, kdy by Irán měl otevřít tu svou ropnou burzu v EUR, což by mělo Euru taky pomoci.
Co ty na to?
Díky Pietro

Odesláno

Jenom bych rad tady na foru pripomel, ze kdysi jsme Sida navezli do Forex serialu a vedeni teto diskuse tim, ze jsme mu slibili Jamesona a nejaky doutniky ci co. Takze mame urcity dluh a vzhledem k tomu, kolik lidi ted forum cte, bude mit Sid co pit a kourit jeste sto let :))

Odesláno

To all:
Ako casto obchodujete manove pary EUR/USD a GBP/USD sucastne. Je pravidlo, ze ked rastie EUR, tak rastie GBP, alebo je to skor vynimka.
Asi presvihnem vela, ked nemam na otvorenie Iranskej rop. burzy zalozeny live ucet, nie?

Odesláno

To Pietro
Nevím co jsou u tebe "TIC data", pokud máš na mysli data o přílivu zahraničních investic, které by měly "pokrýt" schodek zahraničního obchodu (cca 68,5 miliard) ty jsou ve tři odpoledne našeho času (14,00 GMT).. Pokud myslíš tyto data, máš pravdu, to mi z paměti vypadlo...a s dolarem to může dost zahýbat..

USD Net Foreign Security Purchases (JAN) 14:00 9:00 $56.6B

Odhady přílivu investic neznám, jen minulé období, budu se muset na to kouknout.

To Dzink
Nerad bych se uchlastal a ukouřil k smrti.. :), ještě je potřeba vydělat nějaké penízky. Komentáře se nám celkem dobře rozjely a to taky díky zásluze více přispivatelů a různým názorům - čtenář má jednu úžasnou možnost - vybrat si to podstatné a nebýt odkázán jen na jeden zdroj.. :)

SID

Odesláno

To jano
Díky tomu, že je libra potažmo i součástí EU, (ale má i blízky historický vztah k dolaru), existuje zde souvztažnost. To se ale mění průměrem za určitá období - říká se tomu jinak korelace. Negativní korelace EUR/USD a USD/CHF je všeobecně známá, u GBP/USD a EUR/USD existuje pozitivní korelace. Níže jsou průměry korelace EUR/USD v posledních dnech.

5 denní

USD/JPY GBP/USD USD/CHF USD/CAD AUS/USD
60- 76+ 92- 76- 90+

20 denní

15- 47+ 92- 32- 47+

100 denní

71- 78+ 87- 49- 69+

Z toho vypývá, že v průměru je jasná negativní korelace mezi EUR/USD a USD/CHF, ale ta pozitivní mezi euro a cable je často proměnná, i když v krátkodobém horizontu (a dlouhodobém) se asi vyplatí při nákupu eura kupovat i cable (a opačně). Ale taky např. krátkodobě australský dolar..
Alespoň malý live účet stojí určitě za úvahu. :)
SID

Odesláno

To dzink
u EUR/JPY jsou někdy zajímavé (a často dlouhé) pohyby, ale několikrát mne to i pěkně nas.... Ten pár pořád jen vyrovnává rozdíly mezi EUR/USD a USD/JPY a vlastní "myšlenka" mu často chybí. :) Když jsme u té korelace jsou tam aktuální průměrné hodnoty k EUR/USD - 5 denní 24+, 20 denní 33+, 100 denní 21+ a z toho tedy moc chytrý nejsem..
SID

Odesláno

Sid: Ten par ma pomerne nizke korelace ke vsem majors a navic je hodne volatilni. Zatim ho sleduju a testuju, pocitam, premyslim. Za par tydnu budu chytrejsi. Kazdopadne pro moji metodu vypada velmi zajimave. Podle me by mohl byt dobry i pro ten tvuj SID system.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...