Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Mně by ale fakt zajímalo, co se to děje. Vždyť data dnes vyšla plus mínus podle předpokladů a spíš proti dolaru. Nevíte někdo proč se to zlomilo? Žeby něco podstatného řekl USA Fed Governor Kohn v 16.00? SIDE, nemáš informace?
Díky, Petr

Odesláno

Namodro:

Nálada na trzích začínala být, od začátku týdne, EUR Long, většina drobných až středních spekulantů, hlavně z evropy
byla natěšena na vzestup Eura. Což bylo samozřejmě předčasné. Této nálady využili hlavně americké spekulační fondy
a jakmile jim ISM index dal do rukou argument , rozjely jízdu proti SELL stopům a že jich tam po cestě bylo.
Ponaučení pro příště. neradovat se předčasně, nicméně platí pořád, že dolar je načnutý a v nejbližších dnech startuje
druhý pokus. Aspoň tak to vidím já.
Odesláno

To Namodro Podle mne jen euro stabilně naráží na silný odpor kolem hranice 1,1970 a když narazí (teď už potřetí), snaží se držitelé prodejních objednávek na této hranici kompenzovat zisky a pošlou dolar trochu výše (a euro níže), aby něco vydělali...Klasika.. SID

969

Odesláno

Holoubek:
Díky za komentář. Stejně mi ovšem není jasné, jak mohla čistě technicky tahle situace vzniknout. Sami USA analytici píšou: že ...the US ISM index for the manufacturing sector was slightly stronger than expected...
Jestli dobře překládám, že slightly = nepatrně, tak prostě tu davovou psychózu nechápu...
Ještě že jsem tu stopku měl taky slight... :)

Odesláno

SIDE,
taky díky za názor. U toho eura bych to takhle bral - má to logiku - ale u swissie a cable už to tak jednoznačně nevypadá... Takže se buď prostě svezly s eurem, nebo je za tím ještě nějaká jiná zrada... :S

Petr

Odesláno

Já jsem tedy na Reuters četl něco jiného než "slightly stronger". Na odkazu
www.marketwatch.com/News/Story/Story.aspx?guid=%7BC7A1D240%2DCB31%2D4B16%2DB26C%2D47F54AACECAB%7D&dist=newsfinder&siteid=mktw
píší, že po 3 měsíčním poklesu došlo růstu silnějšímu než bylo očekáváno. Navíc ještě spousta dalších pozitivních podpůrných indexů jako vyšší zaměstnanost, index výroby, nové objednávky (nejvyšší od 12/2004).
Čistě technicky ovšem pro euro fungovala i ona zmiňovaná hranice 1,1973. K odrazu od ní došlo ještě před zprávami. Ale je taky docela dost možné, že pokud by se euro k této hranici dostalo dříve než těsně před zprávami, hranice by neodolala.
Milan

Odesláno

dnesni ocekavane udalosti

DATE TIME COUNTRY EVENT
Mar. 2 06:45 GMT CHE ! Gross Domestic Product (QoQ) (YoY) (4Q)
Mar. 2 07:00 GMT DEU ! Retail Sales (MoM) (YoY) (JAN)
Mar. 2 09:30 GMT GBR ! CIPS PMI Construction Survey (FEB)
Mar. 2 10:00 GMT EMU !! Euro-Zone PPI (MoM) (YoY) (JAN)
Mar. 2 12:00 GMT NZL ANZ Commodity Price (FEB)
Mar. 2 12:45 GMT EMU !!! ECB Interest Rate Decision
Mar. 2 13:30 GMT EMU !!! ECB's Trichet: Monthly News Conference
Mar. 2 13:30 GMT USA Initial Jobless Claims (FEB 25)
Mar. 2 13:30 GMT USA Continuing Claims (FEB18)
Mar. 2 15:00 GMT USA Fed's Olson Speaks At Banking Forum in New Orleans
Mar. 2 22:30 GMT AUS AiG Performance of Services Index (FEB)
Mar. 2 23:30 GMT JPN !! Jobless Rate (JAN)

tak jsem zvedav jestli se zvednou sazby v eurozone

Odesláno

pepeka :

spekulanti a obchodníci se budou pravděpodobně dnešní dopoledne držet zpátky a čekat co strhem udělá vyhlášení
EU úrokových sazeb a hlavně tiskovka Tricheta. Takže vyčkávat a vyčkávat.
Odesláno

Kuba :

jestli mohu ? Měna se tímto pro investory stává atraktivnější, takže měla by, pokud ovšem zvýšení úrokové sazby
je dostatečně vysoké a pokud o tom všichni dopředu dávno neví. Co se týče EURA bude spíš duležitější jak bude
Trichet na své dnešní tiskovce formulovat své vyjádření.
Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...