Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ja jsem do toho nesel, trochu lituju. Ale obchoduju jinej system, fundamenty spis zohlednuju nez ze bych jel podle nich, a signal nebyl :)
V kazdym pripade se obchodovani prez fundament urcite vyplaci, to je jasne videt. Chce to akorat dobrou orientaci v problematice. Neekonomove maji asi trochu nevyhodu.

Odesláno

to dzink, presne na to som sa este chcel spytat, teda, ze ktore indikatory TA, resp. AOSy vam "FA-manom" tento pohyb potvrdzovali, lebo mne napr. i "classic" 100cha / see fig./, mozes to rozobrat preco si nemal signal? :) gogo

903

Odesláno

Gogo: Ja obchoduju intradenni swingy. Trend urcuju na 2h grafu a na 30min CCI formace ve smeru hlavniho trendu. Dneska jsem nebyl schopny urcit hlavni trend a CCI litalo nahoru dolu v extremech. No, jindy to funguje skvele, nemuze to jit pokazdy :) S fundamentama se ucim zachazet, takze i kdyz ta inflace vypadala docela citelne, nebyl jsem uplne presvedcenej o tom, ze mam obchodovat. Ale tech prilezitosti jeste bude...

Odesláno

Tak dneska krasnych 485 pips jen na CABLE. Obchodoval jen intuici, dalo by se rict selskych rozumem. Vsechny entry sjem mel ale uz pred zpravama, takze me zachranilo, ze to tak dobre vyslo. Sice jsem tipoval ze by CABLE sel stejnak trochu nahoru, ale to uz se nikdy nedozvim.

Odesláno

Dobrý den, chtěl bych se pustit na tenký led a dát sem občas své tipy na vývoj EURUSD v rámci tréninku (abych nevyšel ze cviku :) ), tak doufám, že to zdejší fórum snese. Takže co přinese podle mého názoru nadcházející týden? Minulý týden jsme byli svědky konsolidace v rámci downtrendu, který začal 26.1. proražením hladiny 1.21. Euro se až do pátku nedokázalo z tohoto trendu vymanit a kurz byl neustále odrážen klíčovými rezistencemi. Viz 30 minutový graf. Páteční obchodování však přineslo zvrat poté, co nebyla ani napotřetí dobyta hranice 1.1850 a byl tak vytvořen tripple bottom pattern (ne zcela přesný). Závěr pátečního obchodování byl ve znamení silného nákupního apetitu, který vyvedl cenu až nad klíčovou trendovou rezistenci v podobě žluté křivky na 30 minutovém grafu. Tento break se až do konce obchodování nepodařilo negovat zpětným proražením rezistence (v té době už support) a vytvořilo tak silně bullish náladu. Domnívám se, že minimálně začátek týdne bude velmi bullish a dojde k pokusu o proražení hladiny 1.2 , která bude znamenat silnou rezistenci nejen pro svou psychologickou hodnotu, ale také díky blízkosti světlemodré daily křivky (viz daily graf). Pokud dojde během týdne k proražení hladiny 1.2070, je možné, že budeme svědky počátku dlouhodobějšího trendu, který by mohl vyvést euro nad hranici 1.25 blíže k 1.30 během cca dvou - třech měsíců (viz weekly graf). Jestliže do dvou dnů k proražení hranice 1.2 naopak nedojde, pak bude zbytek týdne zřejmě ve znamení choppy trhu v koridoru cca 1.2 - 1.19 s pokusy o proražení nad hranici. Jestliže se jí to nepodaří ani poté, půjde si euro testovat snovu své novodobé dno na 1.1650. 30 min graf by byl long ze 17.2. 16:00 (1.1892), SL pokyn je nastaven na 1.1896 s tím, že se bude v případě pokračování bullish situace velmi rychle posouvat až na hladinu 1.1924. Daily graf pokud by byl short, v pátek svoji pozici zavřel v 16:30 na 1.1925. Weekly graf by měl být long ze 16.12. na ceně 1.2011 a stále svojí pozici drží. SL je nastaven na 1.1590. Tak a ty grafy:

907

908

909

Odesláno

To Honza K. Dobrá práce. Hranice 1,1950 vezme podle mne v pohodě za své už dnes a bude směle atakovat 1,2020. Další vývoj bych tipoval až po úterních datech o inflaci. Dnes očekávám pohyb mezi 1,1950-1,2020 (obr. č.2,3). Pokud se po úterních datech trh pohne dál směrem k 1,2120 (č.1) očekávám i tam průraz. Euro ztratilo za necelý měsíc přes 450 bodů a nastal i podle křivek grafu asi ten správný čas na change. SID

910

Odesláno

I když mělo euro nastartováno k hranici 1,1950+, vývoj negativně narušilo zveřejnění meziroční inflace výrobních cen v Německu.
EUR German Producer Prices (MoM) (JAN) 7:00 2:00 0.4% 0.3%
EUR German Producer Prices (YoY) (JAN) 7:00 2:00 4.8% 5.2%
Komentář k tomuto zvýšení zněl:
Německá meziroční inflace výrobních cen v lednu nečekaně zrychlila na nejvyšší úroveň od července 1982, tažena prudkým nárůstem cen energií, uvedl v pondělí Spolkový statistický úřad. Ceny výrobců největší evropské ekonomiky ve srovnání s loňským lednem vyskočily o 5,6 procenta, a překonaly tak odhady všech dotázaných ekonomů.

Jsem zvědav, jak rychle se euro, potažmo i libra, z tohoto negativa otřepe..
SID

Odesláno

No já mám z pátku longa, ale jelikož jsem vstával až v po deváté hodině, tak jsem přišel o krásné zavření pozice. Pád se zastavil přesně na žluté křivce, na jednu stranu je negativní, že se tím narušil páteční krásný break, na stranu druhou bych v tuhle chvíli sázel na channel trading, jehož dno je v tuto chvíli 1.1934. Shoduje se zároveň s 10 min křivkou a čekal bych od této hladiny odraz. Pak jsme nadále bullish. V opačném případě budou čísla tlačit cenu dál dolů a budeme asi choppy.

Odesláno

Dnes to bude celý den (mimo ty německá data, která šoupla euro trošku níže) o ničem. V USA žádné ekonomické ukazatele nevycházejí, navíc je tam Den prezidentů a většina amíků má pohov...Vypadá to opravdu, že se utvoří kanál mezi 1,1925-1,1970 a tam to bude celý den oscilovat...Zítřejší data v Evropě i v USA už budou o něčem jiném (alespoň doufám. :) )
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...