Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

"Z dobře informovaných zdrojů uvnitř ECB pronikají zprávy, že zítřejší zvýšení úr. sazeb o 25 basisbodů se jeví jako
nejpravděpodobnější. Ovšem žádné definitivní rozhodnutí ještě nepadlo to bude předmětem turbulentní diskuze.
Někteří členové ECB by rádi na základě ropných cen, vyššího hosp. růstu a etc.hlasovali i o zvýšeni sazeb o 50 bodů,
ovšem ECB generelně preferuje opatrnější kroky, takže má zůstat u zvýšení o 25 bodů." (překlad) :)

Odesláno

zdravím všetkých,
chcel by som sa vás opýtať na názor, na nadchádzajúce zvyšovanie úrok. mier v Európe, očakáva sa zvýšenie o 0,25 boda, ak sa skutočne zvýši o túto hodnotu tak by sa to na trhu nemalo odraziť, pretože toto očakávanie je v trhu už zahrnuté, porípadné oslabenie USD voči EUR by mohlo spôsobiť iba zvýšenie o možných 0,5 boda. Je moja úvaha správna? ďakujem za komentáre

Odesláno

korelat: nesouhlasím, každé skutečné zvýšení úr. sazeb i když je 100x avízované znamená značný obchodní impulz
v danný okamžik. Konkretně k zítřku, myslím si, že trh již odhodil představu o 0,5% zvýšení (pokles EURa) a
případné úrok. pause v USA. Takže čekám vzestup EURa, který může klidně začít hned ráno nebo ještě dřív.
O kolik EURo vzroste bude také záležet na tiskovce následně. Pokud by se sazby zvýšily o 0,5% (nepravdě-
podobné - viz výše) tak by sis musel postavit dva monitory nad sebe. :)

Odesláno

Korelat:

0,5% naozaj je nepravdepodobné, aj keď niektorí by ho uvítali. Ale ECB sa obáva,že pri takom zvýšení by Euro vyskočilo nad 1,3 a to nie je žiadúce. A ak sa zvýšia IR len o 0,25%, ECB ostane rezerva do ďalšieho obdobia na prípadné ďalšie zvýšenie IR. V každom prípade treba byť dnes v pohotovosti.

Odesláno

čiastočne pre zvýšenie o 0,5 by mohlo hovoriť, že v Eurozóne je v obehu rekordne vela peňazí, čo môže vyvolávať tlak na infláciu. Na druhej strane zvýšenie o 0,5 bude tlčiť n kurz, čím by mohli znevýhodniť exportérov..

koret

Odesláno

Zdravím všechny , připadá Vám taky že přesto že někteří přisuzují posílení dolaru včerejším vyjádřením ministra financí USA, tak mi to připadá spíše jako důkladná příprava na odpolední zvyšování sazeb?

Jinak jsem byl tři dny skoro mimo, / ale na dnešek jsem si udělal volno... / takže jsem viděl spoustu nových pomůcek od Sida a ostních. takže jen musím poděkovat za tu práci, kterou odvádíte, protože fakt nevím kde na to berete energii. Každopádně fakt díky všem co vytváří ty skvělé pomůcky, máte můj obdiv kluci. :) :)

Odesláno

Ja už na cable kašlu, čekám na 13:45, vypadá to že to bude kvedlat nahoru dolu. Dopoledne jsem shortama na očekávaných datech vydělal ten svůj "denní příděl"... Jestli to bude odpoledne jen 2.75%, tak se budu držet zpátky - v podstatě se to očekává.

Odesláno

Panejo, koukám na ty výsledky a hodně pod odhady... Pro Libru to znamená velice citelné ochlazení ekonomiky. K tomu ještě žádné vyhlídky na zvyšování sazeb... Je to na short jak dělaný. Bohužel Libra už dnes hodně oslabila, navíc ji může držet dneska nadějný Euro. Takže kdo ví, co z toho bude. Vyplatí se být v pohotovosti... :)

Odesláno

Standby: Však jo, na short už mně tam zahnívá jeden těsný entřík....Uvidíme, co z toho bude. Divím se, že takhle jednoznačný data tu libru nerozhýbaly hned po vyhlášení....

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...