Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Sid: ja ted ladim strategii zalozenou na pivotech, proto me to uhodilo do oci :) ale nemel jsem na grafu zadnou barieru. Plovouci pivoty zni zajimave. Trochu mi to pripomina Fibo urovne u Vegase. Muzes to trochu priblizit? Ja jsem totiz hrozne zvedavy clovek :)))

Odesláno

dzink dobře děláš, pivoty a určité překonávání jejich hranic je optimální cesta.. :)..je to něco jako Fibo u Vegase, jenže systém Vegas mi mnohdy evokuje čekání na Godota.. Sice nerad.. :), ale trochu to osvětlím..používám v základu tři věci: Plovoucí pivoty (PP) v periodě 25,50,100 a 200, hladinové trendy a pochopitelně mé milované fundamenty.:) Na grafu jsou plovoucí pivoty v pořadí period bílá, žlutá, modrá, fialová, které vytváří průběžně určité hranice vstupu. Je to kombinováno s ukazatelem trendu (graf dole)..když je bílá křivka stabilně nahoře (zelená hladina) je to Up, když dole (fialová hladina) Down. Modrá křivka je jen pro orientaci (CCI perioda 50). Hlídám (spíše to hlídá AOS) změny trendu (výkyvy bílé křivky z hladin Up a Down a její přechody přes X žlutou čáru) a kumuluji to se vstupy podle plovoucích pivotů. Obrovskou výhodou je i to, že ti hranice PP určí i možné další entry vstupy..Nic složitého, ale je to dost rentabilní a celkem i spolehlivé...viz včerejšek u cable..(ještě daleko lepší to bylo u JPY a franku)..dnes se to po nočním Tokiu jen motá a motá...Díky PP a hladinovým trendům může člověk celkem slušně i odhadnout hranice, kde a jak bude trh reagovat.. Snad jsem ukojil tvou zvědavost.. :) SID

1516

Odesláno

to Sid:
ten cenový hladinový trend se dá někde stáhnout nebo je to tvoje dílko:-)?. Už dlouho se snažím orientovat podle změny ceny, ale zatím jsem žádný indikátor, který by dostatečně rychle reagoval na změnu neobjevil.Teda mimo juice,ale ten funguje trošku jinak.
Pietro

Odesláno

Sid: me spis zajimaji ty plovouci pivoty, nikde jsem to zatim nenasel. Ale i ty klasicky pivoty fungujou dobre.
S tim Vegasem - jo, cekani na godota to obcas je, ma svy minusy. Pro me je ale nejvyraznejsi problem nutnost sedet u toho kazdy den od 8 rano do 11 vecer - musis brat vsechny signaly. Vegas se da dobre obchodovat ve dvou nebo trech lidech, ale pro samotnyho cloveka to neni uplne super reseni.

Odesláno

pietro
Hladinový cenový trend je vlastně "okopčený" Chande's TrendScore, jen jsem ho trochu rozšířil a upravil podle svých představ.., prapůvodně je to komoditní indikátor z roku 1993...ale pro krátkodobé a střednědobé trendy u Forexu je přímo skvělý !
SID

Odesláno

Dzink:

ako pristupuješ k pivotom? Pre mňa, čo sa týka výstupov z trhu, fungujú úplne fantasticky. Cena sa tam v 9 z 10 prípadov zastaví (aspoň na nejakú dobu). Problém je skôr, či obchodovať na prerazenie alebo odmietnutie pivotov. Niekde sa odporúča obchodovať v rozmedzí medzi R1 a S1, inde sa odporúča brať len signály podľa toho, či je trh nad/pod PP apod. Čo uprednostňuješ Ty?

Odesláno

dzink
Plovoucí pivoty nikde nenajdeš...ono se to počítá trochu jinak.., ale základní princip je vlastně stejný a výsledek velmi, velmi podobný...
SID

Odesláno

díky, vypadá to zajímavě...:-). akorát mi tam stejně připadá, že bych měl vstoupit už v tý první vlně na down, ale potom šel cable zpět až na 8883, což by mě určitě vystopovalo, takže...... Já, co používám ten histogram, tak většinou reaguje až na opravdovou změnu trendu, ale mnohdy je už cena někde jinde. je to věčný odzkušování nejrůznějších nastavení,ale snad se to vyplatí:-)
ty floating pivoty vypadají super.zkusím je někde najít pro metatrader, zatím jsem to štěstí neměl.
Ale díky.Super tip!
Pietro

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...