Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to marcus:
Nechcem ti radit, ale co nechapes na dolar up po zverejneni fundamentov? Musis sledovat komentare aj pre samotnou udalostou. Keby si ich sledoval, vedel by si ze najdolezitejsi o 11.00 bude ZEW index, a ten dopadol vyrazne horsie, ako sa ocakavalo. Preto ten dolar up.

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to galant.

myslím že si asi trafil klinec po hlavičke.
Takže môj MM:
1. idem do obchodov mimo najsilnejších dát iba po max 0,2 L
2. max. 2 obchody v jednej mene
3. max 4 meny
4. iba v trende - rozumej radšej neobchodujem za každú cenu.
5. Doteraz bez SL - a asi tu je najväčšia chyba.
K bodu 5. doteraz mi to vždy vychádzalo bez problémov a robil som tak 2-3 % z účtu v obchodný deň. V osudnú stredu - zvyšovanie úrokových sadzieb v USA som od toho odyšiel s tým, že to určite nemôže ísť inak ako v prospech dolára cca 100 - 150 pips. Nešlo. A tak som radšej všetko manuálne povyhadzoval a som v strate.
Okrem chyby že som nedával SL - je tam ešte niečo?

fakt vďaka
( inak ideme v tom s manželkou spolu, máme 3 deti a naozaj nám to nie je jedno )

Odesláno

marcus: ja jsem podle cisel taky spis cekal, ze se pohne dolar down, ale nebylo to kvuli ZEW indexu jednoznacny. Takze jsem do toho nesel. Mimochodem o nic jsem neprisel, protoze evropsky fundamenty dost casto trhem pohnou jenom o malo, pokud nejskou nejak jednoznacne vychyleny oproti predpokladum.
Dalsi vec: neni dulezity, co si o cislech myslis ty, ale co si mysli lidi, kteri maji pod kontrolou vetsinu penez na trhu. Protoze oni tvori ty pohyby.
Muj nazor, jak obchodovat data: nevstupuj hned na cisla, pockej si, kam se trh vyda. Ja osobne preferuju situaci, kdy se dela prvni rychla svicka na 15min grafu (rozjede se to) a pak se v ramci tyhle svicky trh vrati o kus zpet. Pokud ta svicka jela smerem, kterym ukazuji cisla ze by trh mel jit, pak hledej bod pro vstup. Ten se nachazi cca v 1/3 - 1/2 te rychle svicky (tj. co nejdelsi ocas - chces vstoupit za dobrou cenu ;)). Zaroven zadej stopku (30 pips na euru by melo stacit, pokud chytis dobrou cenu, maximalne bych sel do obchodu se 40pips SL pozadavkem). SL dej podle logiky, urcite musi byt za zacatkem te rychle svicky (tj mimo ni). Kdyz se svicka zase rozjede (vetsinou se tak akorat ukonci, takze prijde nova svicka), je cas posunout stopku na breakeven (i kdyz nekdo ji nechava tam kde je a posouva az pak - je fakt, ze mi to sejmulo par potencialne ziskovych obchodu, ale za nulu, a to preziju). Pokud se ti ta prvni rychla svicka nevrati natolik, abys mohl dobre vstoupit, kasli na to. Budou dalsi obchody.
Ted si tuhle strategii otestuj poradne na demu, at se s ni seznamis a zjistis, jestli ti vyhovuje a jsi schopny s ni vydelat, nebo jestli to neni pro tebe. Jsou i jine strategie - entery atp. Ale testuj. Ted jsi psychicky nalomeny, protoze te trhy daly za usi. Je treba zvolnit, otestovat, a pak zacit zase na ostro, az budes ready.
P.S. osobne bych takhle obchodoval jenom velky americky data, ktery maji potencial hnout trhem - NFP a jina nezamestnanost, rate decisions a veci okolo (tiskovky a podobne), CPI, mozna PPI, consumer index... proste ty dulezity.

Odesláno

Nekolik postrehu:

marcus -
Souhlasim, ze euro spis "melo" posilit, ale tezce spadla German Investor Confidence (ocekavalo se 60, skutecnost 50) a holt to asi prebilo ty dobre zpravy, alespon v prvni pulhodine. Pozdeji si to trh nechal projit hlavou a uz to splha vys.

Bit se do hlavy kvuli tomu, ze trh "spatne" interpretuje fundamenty nema cenu. Kdybych dostal tisicovku za pokazde, kdyz jsem nechapal reakci trhu (a to jsem zarputily fundamentalista, ktery travi studiem dat hodne casu uz nejaky cas), tak uz bych davno nemusel koukat do grafu a valel bych se nekde na plazi.
Krvavou metodou pokusu a omylu jsem zjistil, ze nejlepe je nechat si prorazit vstup na zaklade toho, co si mysli trh. To, ze si to skoro z poloviny pripady "mysli" spatne uz radeji neresim, protoze stejne s tim nic neudelam.

Rado -
Svata pravda. Existuje asi jen hrstka obchodniku kteri neprojeli prvni realny ucet. Spis dva. Je to treba brat jako skolne. Kdyz si nekdo treba chce udelat MBA za vidinou velkeho managerskeho platu, tak ho to taky nejdriv stoji kupu penez.

No prosim, kdyz to ted dopisuji, euro je zpatky kde zacalo.

czaussie

Odesláno

Marcus:
Zkus popřemýšlet zda by pro tebe nebylo vhodnější prodloužit časový rámec a přesunout se na hodinové a denní grafy.Stojí to méně času a méně nervů,ale o to víc disciplíny:)

Odesláno

to tigerFX:

no ZEW dopadl aj dobre aj zle. Nay medziročnej úrovni pokles s 62,7 na 50. To je pravda. Lenže v Máji predpoklad 5,6 a reál 8,7 čo znamená zlepšenie sentimentu v aktuálnom pohľade. ďalej, ak priemyselná produkcia na mesačnej aj ročnej báze v EU stúpna o takéto čísla, znamená to predpokladateľný tlak na mierny nárast inflácie, čo je potvrdzujúci faktor pre zvyšovanie úrokových sadzieb. Ak si k tomu pripočítam nie príliš presvedčivú ekonomiku USA tak tomu naozaj neroumiem ani za mak. Ale výtku ohľadom nesledovania vecí beriem. Asi je to tými 3 deťmi :)

Odesláno

Ono euro i frank se pohybuji okolo tydeni pivot SR urovne, ktera uz byla parkrat testovana. Az americky data ukazou, co bude. Ja jsem rad, ze to nedosahlo na moje entery za tunelem protoze to vypadalo od zacatku trochu pofiderne :)

Odesláno

marcus: ještě něco, jestli můžu. Nesmíš se na fundamenty dívat čistě z ekonomického hlediska ale z hlediska spekulanta. Co toje? Tak třeba pokuď je nálada silně proti dolaru, jako minulý týden tak ani silna data jej nepošlou
výrazně UP. Nebo dnes, podle mne jsou také důležitější ůdaje o ekonomickém prům. růstu než nějaky německý ZEW
index ale co nadělám, ZEW je dnes dopoledne nejsledovanější parametr selektuj data jako spekulant.
Takže ta tvá prvotní úvaha je určitě správná ale forex je spekulace a my se jen vezeme.
Odesláno

to Rado.

obchodujem výlučne a len na 1 hodinových až dňových grafoch a sledujem tam maximálne MA, trendovú čiaru, fibo a RSI ... ale asi to nestačí.
Inak vďaka za názor. Pomohol si

Vďaka aj všetkým ostatným.

Odesláno

Marcus:
Pro delší časový rámec používej také adekvátní stopku,ono 60 -120 pips na libře je běžný standart pro hodinový graf.I když to zní docela krutě:)

Odesláno

czaussie
Ani mi neřikej, že projedu svůj první účet - to moc optimizmu člověku nepřidá. Hlavně proto, že nikde není záruka, že neprojedu druhý, třetí, čtvrtý... Věřím, že po několikaměsíčním demu to v září až půjdu na live ustojím.... Chyby samozřejmě dělám, ale dělám jich čím dál tím míň:)
Radost z obchodů
Tom

Odesláno

euforos: neni to nutne. Clovek jenom musi znat zakladni pravidlo - kdyz jsi v dire, prestan kopat dal. SL neaplikuj jenom na jednotlive obchody, ale i na velikost uctu. Pokud mas otestovanou obchodni metodu, pak znas DD. No, a pokud ti otestovany DD dela rekneme 20% uctu a ty jsi na 40% ztraty, je na case zacit zjistovat, proc. A prestat obchodovat, protoze v tu chvili na to clovek neni mentalne zraly :))

Odesláno

euforos
bohužel czaussie má pravdu, potká (lo) to většinu z nás...Záruka, že po prvním neúspěchu neprojedeš další tisícovky dolarů, by měla být hlavně v tobě samém...neustálé studium, vhodná taktika a MM...ono se to časem vystříbří a poddá.:)..Chybuje každý, to je úplně normální, jen se vyvarovat opakované stejné chyby...to už ale není chyba, ale blbost..
SID

Odesláno

euforos:
omlouvam se, mozna to byla trochu drasticka poznamka. Jak rika dzink, neni to absolutni nezbytnost projet prvni ucet, ale zase na druhe strane, stava se to :)
Celkem by me zajimala nejaka fundovana statistika na toto tema. Anebo naopak, mozna bychom se meli od takovych cisel radeji drzet dal a soustredit se na vzdelavani.

Nicmene, jedna vec je demo, druha vec je real. Kazdy reaguje z hledisky psychiky jinak, ale opravdova koruna a virtualni koruna je pro vetsinu rozdil. Osobne bych do prvniho realneho konta neinvestoval veskere uspory.

Ucelem spis bylo nastinit akceptaci evolucniho vyvoje kazdeho uspesneho obchodnika. Je to boj, nekdy to dre, nekdy strika krev, ale kdo vydrzi, toho ceka sladke opojeni investicni nirvany. Projet vice nez jedno ci dve konta samozrejme poukazuje na to, ze neco je spatne a je treba predelat taktiku. Takze jeste jednou se omlouvam, neslo o zde o pesimismus, naopak, je treba videt svetlo na konci tunelu.

czaussie

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...