Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To euforos:
Vcerajsie straty som trochu dobehol na yene. Nakoniec trocha v minuse, ale inak OK.
K ty entrom - urcite vedel lepsie poradit Sid, prip. niekto skusenejsi ako ja, ale citujem:

jano
taktika "na data" je různá, záleží na více okolnostech: zda se v danou hodinu a minutu X kumuluje více dat, jaká jsou všeobecné očekávání (převládající názor na data), zda je předpoklad, že ti velcí budou chvíli tápat, zda je možno očekávat nový trend nebo pokračování starého, zda je možnost "válcování" očekávaných dat něčím jiným aktuálním (úroky, ropa), kde se nachází v době dat hranice dílčích S/R, co je možno očekávat od dat, která jsou v brzkém sledu (14,30 a 16,00) - těch variant je více...ale je fakt, že se mi v poslední době (hlavně na USA data) vyplatilo raději počkat na následný vývoj 5,10,30 min. po datech i za cenu fiktivní "ztráty" 20-40 pips...nic se nedá unifikovat, ani vstupy na data ne.. smiling smiley
SID

Ja ich casto zadavam asi 15 min pred spravami okolo 20 - 30 pips od aktual. kurzu. Ale niekedy je lepsie pockat, ako sa to vyvinie a naskocit neskor.

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dík za odpověď. Hele, teď mě napadlo, jak by se dalo vydělat na trhu do strany s velkými výchylkami-jak je to třeba teď. řek bych, že to asi nenapadlo jenom mě, protože podle grafu to teď asi hodně lidí dělá:). Podíváš se na H/L trhu a na obě strany dáš entry(ale na opačnou stranu):třeba teď na cable 1,8800 pro long a 1,8850 pro short a k tomu stoplosy třeba 20 pips. Pokud to teda jde, já s entry nedělám-pokud to nejde, musel bys to řešit ručně. Průběžně můžeš vybírat zisky. Když se podíváš co kurz dělá-protne a vrátí se-zaručeně bys vydělal a myslim že docela hodně při téhle volalitě...
Co ty na to?
Radost z obchodů
Tom
PS:jináč taky čekám na cable na zprávy, vono se to jenom podle TA nedá, člověk taky musí vědět, kdy má smysl začít-aspoň tohle je můj názor

Odesláno

To euforos:

takúto stratégiu je skutočne možné (a aj profitabilné ;)) používať v trhu, ktorý sa pohybuje v určitom range a predpokladá sa odrazenie od určitej S/R úrovne a nie jej prerazenie. Jediný problém je, určiť, kedy sa trh v takomto rozpätí pohybuje príp. kedy takýto pohyb končí a trh urobí breakout.
V niektorých momentoch (a na Fx ich nie je málo) sa skutočne nedá vyjsť len s TA. Mnohokrát dokonca trh vďaka fundamentom reaguje úplne "proti logike" TA. Takže je potrebné nájsť zlatú strednú cestu.
Úspešné obchody
Martin :)

Odesláno

Jano
ono je to podle mě dost bezpečné. Když se podíváš na cable 15 min graf víc doleva tak kolem 1,8800je silná hranice a kolem 1,8860 je taky docela silná hranice (klidně si tam na grafu nakresli čáry, ať to vidíš i do minulosti) a protože trh neví kam-nejsou data, tak to lítá mezi tim jak čertík v krabičce. Pokud bys měl nastavené stopky a limity tak by to mělo být OK-skusím to propříště zařadit do své strategie. Jen na tomhle mišmaši co teď je by se tak 80 pips dalo udělat, možná že i víc....a v podstatě s menším rizikem než je klasický vstup do obchodu.
Radost z obchodů
Tom
PS:za čtvrt hoď ky to začne tušim, tak držim pěsti ať je to velké + :) (tu)

Odesláno

To jano:

myslím, že doobedňajšie Eurodata môžu byť veľmi zaujímavé, čo sa pohybov týka ;) a bol by hriech, nebyť v strehu.
Consumer Price Index m/m v UK a ZEW Economic Sentiment v EÚ minimálne stoja za povšimnutie. Možno z toho nič nebude, ale ja to určite nenechám len na poobedie :).

Odesláno

galant
tak to jsem rád, že mě nenapadla úplná blbost:). Ono když je člověk začátečník, může mít uplně zcestné názory:). Asi bych to nedělal jako svou hlavní strategii, spíš jen tak na přilepšenou...když jsou pro to vhodné a JASNÉ podmínky třeba jako byli teď na 15M grafu cable
Radost z obchodů
Tom

Odesláno

Jano:Ja udaje o inflacii beriem vzdy s rezervou.Vysoka inflacia totiz znamena vyssiu pravdepodobnost zvysenia urokovej miery ,co nasledne menu posilnuje.Podla mna aj trh na tieto data reaguje nejednoznacne.

Odesláno

To jano:

toto je fundament, ktorý osobne nemám veľmi v láske, i keď dokáže pekne pohnúť trhom :S. Ak by si si pozrel diskusie na tomto vlákne v dňoch, kedy je zverejňovaný, všimneš si dvojaký výklad: Jedni sa prikláňajú k názoru, že vyššie CPI znamená vyššiu infláciu a tým väčšiu pravdepodobnosť zvyšovania úrokových sadzieb a tým cable UP. Druhý názor je, že vyššie CPI znamená vyššiu infláciu a tým nie dobré ekonomické podmienky, čo môže spôsobiť cable DOWN. No, a teraz si vyber :S (td) (tu)?
Snáď by toto mohol objasniť Sid alebo Holoubek, alebo iní ostrieľanejší FA traderi. Ja osobne po tomto fundamente čakám 10-15 minút, kam sa trh vyberie a naskakujem až potom. A vtedy mi je už viac-menej jedno, či CPI bolo (tu) alebo (td).
Asi som Ti veľmi nepomohol, ale uvidíme už o pár minút. Môj skromný odhad je, ak sa potvrdí predpoklad, že by mohla pokračovať včerajšia korekcia. Ale , človek nikdy nevie.
Martin

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...