Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To korelat:

Asi si už zaregistroval, že tento web, vrátane diskusií, je plný opakujúcej sa vety: "Nikdy neobchoduj bez stoplossu!!!". Tí, ktorí to tu neustále trpezlivo opakujú, vedia, čo hovoria. Ja som takýmto spôsobom (bez SL) na demo účte "úspešne dosiahol" margin call a to neboli na trhu žiadne "šoky". Ak chceš obchodovať bez SL, tak to znamená v podstate len dve možnosti výstupu z obchodu: buď v zisku alebo na margin call, pretože ak sa predsa len rozhodneš uzavrieť pozíciu v nejakej strate a pozíciu ručne zavrieš, tiež principiálne použiješ stoploss ale mentálny.

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Sid
věříš na short cable? těžko říct. Já se ve fundamentech moc nevyznám, nicméně sem koukal, že dneska moc zpráv nebude. TA říká short (+končící trend), počkám s tím až po proražení 1,8830 - mám takový pocit, že se to tam eště bude chvilku plácat. Co si myslíš ty?
Radost z obchodů
Tom

Odesláno

Jano
to asi bude záležet, kam se to vydá-třeba vyděláš. Teď se to plácá na supportu. Já jsem dneska byl short na cable od 1,8900 (ale už jsem vystoupil z trhu) protože jsem začal obchodovat až v 10 hodin. škoda-systém mi říkal short už od rána, ale to sem neviděl páč sem spal-mohl jsem tam být od 1,8960:(
Radost z obchodů
Tom

Odesláno

jano nikdy není pozdě.. :)..já na cable přes systém s jedním lotem někde na 1,8950 a pak jsem měl dvojí entry na 1,8900 a 1,8890.. naštěstí to vyšlo..kdyby ne příjdu o dvě, tři stovky na SL a nepředpokládal jsem, že by se cable "zhouplo" nahoru-dolů.., ale korekce se dala očekávat.. podobně jsem šel i na frank a moc opatrně na euro.. teď čekám na vývoj u USD/JPY, kde jsem už vyrušil dvojí zbytečně vysoké entry a posunul je níže na 110 a další na 110,20 a 110,30 - a jen čekám (i na EUR/JPY).. Hlavně nikdy nelitovat "holubů na střeše", i když to prorazí SL..:) SID

1456

Odesláno

euforos
dnes z dat jen příliv investic do USA..mohlo by to být zajímavé.., ale jak už jsem psal, zlato i ropa šly celkem významně dolů (teď koukám, že AU dokonce o více než 4% na 686 a ropa je na 70,3) - že bych za těchto okolností dolar nadále ztrácel, jaksi nepředpokládám..i když Never say never... :)
SID

Odesláno

jano
kdybych byl ty, tu pouzici bych nepustil a spíš utahoval stoplos podle hodnot psar. teď by byl asi kolem nuly a možná by z toho pipsy káply a třeba by se trend rozjel, co já vím:). Snad toho uzavření nebudeš litovat. To se mi to z dema radí, co? radši už mlčim.
Radost z obchodů
Tom

Odesláno

Euforos
Ako pred chvilkou povedal Sid "nikdy nic nelutovat". Ti co obchoduju na deme si vedia zachovat chladnejsiu hlavu ako my zaciatocnici na live.
Myslim ze mi vzalo entrik na uz spominanom USD/JPY.

Odesláno

jano
já vim, právě proto jsem psal, že radši už mlčim. Taky plánuju začít live, ale až v září. ten rozdíl musí být velký-vždyť i na demu s člověkem cloumají emoce (taky nerad ztrácím), ale live-tam jde už o skutečné prachy. Já vim, že takhle se mi to mluví. Promiň. Hodně štěstí na jenu.
radost z obchodů
Tom
PS:Jinak na cable sem už zas v trhu v short pozici od 1,8809- čekal jsem až to pořádně prorazí ten support a oproti plánu tam šel pozděj, ale zase sem získal větší jistotu-objektivní i subjektivní. Snad to vyjde.

Odesláno

Euforos
ja som to s tou chladnou hlavou myslel v dobrom. Obchodujem miniloty (teraz iba druhy den) a na moje pocudovanie to az tak so mnou nemava. Mozno az ked sa mi zacne rapidne stensovat ucet. :)
A na cable vzalo aj mne druhy enter. Nechame sa prekvapit ...

Odesláno

Zdravím všechny, jsem nováček jedu cca. měsíc na demu ( zatím nic moc, zkouším různé AOS a zatím se hledám :) )
Měl bych proto menší dotaz na
SIDa:
dle hodnot ve tvé tabulce vidím, že jsi vstupoval do pozic již okolo 8 00 našeho času.To že jsi tak věřil dolaru a šel jsi vpodstatě proti trendu, bylo dáno hlavně oslabováním již zmíněných komodit ( ropa, zlato ...), nebo jsi měl i jiné nějaké další "nápovědy" ( pokud samozřejmě pominu AOS, TA atd.) ? :S

Odesláno

Don C.
(zajímavý nick.. :))
první pozici u cable a další na franku mi hned ráno otevřel systém a další entry jsem dával podle toho, co jsem si ráno přelouskal v analýzách - taky podle toho zmíněného - klesalo dost podstatně zlato a ropa a zhruba jsem se kouknul na hranice S/R..
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...