Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tuktuk taky zažíval...tím si asi musí projít každý.., dnes jsem se spíše soustředil na JPY a další měny až později přes entry..do 20.00 to budu držet a pak už nastupuje docela symbolicky film Lepší už to nebude... :) SID

1442

Odesláno

Side, ty nám dáváš :)

Popravdě, ještě že tu jsi a ukazuješ, "že to jde", a že to nejsou jen reklamní triky.
Já si vždycky řeknu:"No kurňa, když do dokáže Sid, tak to dokážu taky".
Doma mě rádi moc nemají, (furt sedíš u tý bedny...) ale já vím, že to jednou půjde.

Odesláno

Bachmann
to víš, že to jde (a půjde)...o tom poklesu JPY jsem byl dost přesvědčen...nakonec mi to stejně u první pozice na EUR/JPY sežralo stopku (i když v profitu)..a u zbytku jsem to zavřel s celkovou ztrátou po SL 60 pips... :(...ještě, že jsem se zahojil na USD/JPY...
SID

Odesláno

Pozoruji, ze causa "slaby americky dolar" se stala primarnim nametem tohoto i jinych for a tudiz jsem se rozhodl napsat par radek na tema AUD a NZD, at trochu rozptylim pocuchane nervy necim alternativnim.

Zatimco EUR profituje posledni dobou diky vidine vyssich sazeb, vetsiho zastoupeni v reservach centralnich bank a nalepky "alternativni" svetove meny, AUD posilil zejmena diky kombinaci vysokych (a zvysujicich se) urokovych sazeb a dobre fungujici ekonomice Australie, udrzovane na spravne teplote zejmena diky komoditnimu boomu.
Nedavne mirne prekvapive zvyseni urokovych sazeb RBA na 5.75% a vidina dalsiho zvyseni pozdeji letos (spekulativni) patrne udrzi AUD vyhledove nad 74 centy USD, zejmena pokud ropa, zlato, med, nikl a jine komodity zustanou v oblasti vysokych cen. Uz se sice objevuji poznamky, ze existuje komoditni bublina, nicmene zizen po zminenych surovinach je opravdova a hned jen tak neskonci. Pokud nedojde k vyraznejsi korekci cen komodit a signalizaci ukonceni zvysovani (ci kraceni) urokovych sazeb Resource Bank of Australia, ceka nas letos silny AUD. Ve sve jednoduchosti to dava smysl - vysoke sazby, otevrene dvere dalsimu zvysovani, vse podporovano exportem komodit ktere vsichni chteji. Musim se priznat, ze me jeho sila celkem zaskocila, ale clovek se holt musi adaptovat.

NZD je diametralne odlisna story. Jak jsem zde psal jiz nekolikrat, smele shortuji jakekoliv zaskuby kiwi smerem nahoru. Duvody jsou porad stejne. Stagnujici ekonomika, silne se zhorsujici sentiment, negativni trendy na vsech fundamentech. Urokove sazby vyssi nebudou ani nahodou, spis je mozne jejich snizovani a to mozna uz i letos. Rovnez se konecne zda, ze se zredukovala korelace NZD a AUD, kazda mena si ted jde po svem, coz dava smysl. Staci se podivat na procentualni posileni AUD vuci USD za posledni dva mesice a pak ucinit to same s kiwi. Nemene impozantni je graf AUDNZD, malo paru se muze pochlubit 20% pohybem za pul roku. Minuly tyden v Australii snizili dane, coz pouze napomuze migraci novozelandanu pres tasmanskou uzinu za vidinou vyssich platu a zaroven nizsich dani nez na NZ (Australie a NZ maji bilateralni dohody o volnem pohybu pracovniku). Uz se verejne objevuji obavy, ze na NZ bude chybet kvalifikovana sila (coz je ovsem castecne i australsky problem). Kazdopadne, NZD dolar je lod, ktera pekne nabira vodu. Letosni vyvin poukazuje na oblast 54-57 centu USD. Stejne jako AUD, i zde se nabizi jednoduche vysvetleni: Urokove sazby vysponovane na max a potacejici se ekonomika, ktera kolem a kolem nic moc nenabizi.

Takze kdyby mel nekdo zbytecne moc penez na dlouhodobe obchody, jit proti kiwi by se melo vyplatit, stejne jako se vyplatilo vsadit proti USD, jak se tady rozebiralo nekolik mesicu tomu. U AUD to spise vidim na dynamicke reakce na zaklade novych zprav, nemyslim si, ze nekdo jasne vidi onu menu "zarucene" vyrazne nahore ci dole behem tohoto roku, ale osobne to odhaduji na slusny vykon.

Tak snad se mi alespon na minutu podarilo odprostit vasi mysl od stale pretrvajiciho utrpeni USD...

czaussie

Odesláno

Silny AUD mi tady zneprijemnuje zivot no a jak se divam na tu vkradajici se Melbournskou zimu, tak asi budu brzo migrovat na sever. Kde se ovsem zaseknu, to nevim. Pivo stoji uz 3-4 AUD, coz je dalsi negativni faktor, to musi kazdy uznat...

czaussie

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...