Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sid Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zítřejší taktika, vzhledem k FEDu bude asi hovořit
> pro dolar a pokud USA min.financí vyhodnotí Čínu
> mezi země, které manipulují se směnným kurzem,
> vsadím proti jenu i kalhoty...tam kde je teď, byl
> naposledy někdy koncem září minulého roku...kurz
> kolem 111 nemůže trvat věčně...a asi se na vlně Up
> sveze i EUR/JPY...Zítřek zkrátka vidím, v možnosti
> slušného výdělku, jít proti jenu..(bez kalhot)..
> ..uvidíme co FED a co Čína...
> SID

teda jestli jsem to dobře pochopil tak je JPY nadhodnocený a bude následovat pokles?

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Marcus
těm pohybům dnes moc nerozumím, spíše jsem věřil tomu, že velcí budou zavírat long pozic, vybírat zisky a připravovat se na zítřek..

Lisakus
juan je pořád dost vázaný na jen, i když už asi méně než třeba před rokem, ta revize USA min.financí není určitě samoúčelná...řekl bych, že je JPY ve všech párech nyní trochu nesmyslně Up a že zítra nastane korekce, možná už i v noci...schválně si teď večer napiš hodnoty u JPY párů a zítra ve stejný čas to porovnej..divil bych se kdyby JPY podstatně neztratil, hlavně díky zítřejšímu FEDu a onomu hodnocení, ale čert ví, jak to hodnocení dopadne. :)
SID

Odesláno

Side: před zítřejším veledůležítým dnem jsem značně nejistý co se týče dolaru, absolutně mi není jasný jeho pohyb
po prohlášení FEdu:

- zvýšeni úr. sazeb na 5% = jasný signál UP
- následné prohlášeni o ukončení cyklu pravidelného zvyšování ur. sazeb = signál Down
- Zlato, 700$, ropa 71$, Irák = signál Down
- co se týče Číny, chápu to tak, že čím větší tlak USA na zvýšení flexibility Juanu tím větší šance na
zvýšení jeho úr. sazeb takže zase dolar Down no a nakonec ještě státní rozpočet čtvrť hodiny před FEDem
to je zase $ Down....

Pravděpodobně převáží asi ty úroky (alespoň krátkodobě) ale fakt si nejsem jistý :S
Jestli máš něco co by mne uklidnilo, tak sem s tím prosím tě.
Odesláno

Holoubek
s tím nejasným zítřejším dolarem máš pravdu, proto budu mít v hledáčku spíše JPY..., zlato šlo dost Up, ropa je sice trochu konsolidována, ale myslím, že Tokio trochu přehodnotí zbytečně silný jen...a pak ta avizovaná revize USA k juanu..
Co by tě uklidnilo ? ČR-Finsko zatím 3:1.. :) :)
SID

Odesláno

To Sid:
mohl bys prosím více osvětlit tu situaci s jenem po té revizi USA na Čínu? na dailyfx jsem totiž četl, že pokud USA označí Čínu jako zemi, která je manipulátorem své měny, měl by jpy posílit až někam k 110, tedy usd-jpy down. Takže už se v tom přestávám nějak orientovat....
Děkuji
Pietro

Odesláno

Pietro
Pokud dailyfx uvádí posílení jpy někde k 110, asi má k tomu svoje argumenty, myslím si, že dnešní FED a ona revize bude pro JPY spíše kontraproduktivní...uvidíme večer... :)
SID

Odesláno

Tak jsem se zrovna dočetl, že včerejší pokles USD měl taky důvod ve zprávě " V odpoledních hodinách se ovšem dolar dostal pod další výprodejní tlak díky zprávě o významném vývozci ropy, který by mohl vyvážet ropu za eura," tak nevím. Něco asi na tom bude.

Odesláno

presne ten pocit som mal i ja od vcera, teda: dolar down bol vysledkom nejakeho "usd-data-breakout-u",... len my sme o nom nevedeli,...uz tu raz, jeden klasik-nik zmienil, ze 50-100pips pohyby sa na forex trhu nedeju len tak - bez priciny.... ;)

Odesláno

korelat Napsal:
-------------------------------------------------------
> zdravím,
> pohyb čo nastal na páre EUR/USD bol podla vás
> zapríčinený správami z Nemecka?
> vďaka

vsetko tomu nasvedcuje, tieto data /hlavne WPI/ sa tvaria: pro ECB IR (tu)

Odesláno

Nevim, ale možná na dolar down mělo taky vliv, že Kondolíza prohlásila, že dopis od Íránců vůbec nic neřeší. Při zprávě o tom dopisu dolar dost korigoval, když se ale pak řeklo, že je o ničem, tak dolar zase down, viděl bych v tom určitou souvislost.

Odesláno

Tuktuk
:)..nebo přejdou na klasický výměnný obchod - korálky, zrcátka atp...teď bude v 10,30 hod. zajímavý cable a spíše bude dobré jen sledovat šachy před večerním FEDem...
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...