Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Pietro

Je to tak, jak píšeš EURo od Velikonoc je v uptrendu a asi nic ho jen tak nezastaví. Myslím si, že žádný analytik ale nedokáže předpovídat vývoj tak daleko a už vůbec ne tipnout kde se bude nacházet kurz. Není mi jasné co by to musel být za impuls aby vyhnal v nejbližších dnech cenu EURa tak vysoko. Zvýšení úrokových sazeb ECB je v nedohlednu naopak všechna data potvrzujou, že bude muset opět dojít ke zvýšení úrokových sazeb FEDu a možná ještě dvakrát. Trh z realitami v US stále roste a ani postupné zvýšování úrokových sazeb ho nedokáži schladit.

Zdá se mi, že je lepší v této době obchodovat 30 a 60 minutové grafy. U těch menších je to strašně rozlítané a u větších se dá těžko předvídat, kde se vydá trh. (nic proti Vegas, ale myslím si, že toto období mu moc nepřeje).

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tak si citam diskusiu a zacinam si byt cimdalej tym viac isty, ze strategia ktoru razim - fundamenty maju prednost pred technikou a technika mi iba podporuje fundamnety a zaroven strategia NEOBCHODOVAT par EUR/USD minimalne do doby vyriesenia zopar problemovych faktov ( Iran, ropa, odklon centralnych bank od dolara, dvojity deficit v usa, debaty azijcov okolo spolocnej meny, vymena ministra financii v usa raziaceho slaby dolar, zmena na poste sefa fed-u, ) mi vychadza. Mam zakliknutych 26 obchodov v rade v pluse za posledne 2 tyzdne. az na 2 vsetky s jenom... Ignorujem Vegas ( lebo mu nerozumiem :D ) a idem vylucne podla MA a RSI, ktoree doplnaju fundamenty. Tiez verim dlhodobemu vyvoju a to napr ze japonci tie sadzby urcite raz zodvihnu a ze taka nalada ako je teraz proti dolaru tu este nebola. mozno prehistoricka strategia, ale ucinna ... zatial ;)

Odesláno

timd
těch info zase tolika není, vývoj zlata, ropy, burzovní indexy atp. jsou k mání v jednom přehledu např. na FX Street a stačí když tam klikneš jednou, dvakrát za hodinu jaký je stav...zvolené indikátory mám před sebou pořád na grafu...události dle EC stačí jen tak projet...do toho si sem tam přečteš nějaký komentář k fundamentům...
SID

Odesláno

timd:
pěkná hračička, určitě ji ještě vylepšíš. Jedna připomínka pro příští verzi, GMT čas máš o hodinu napřed. Ale jinak fajn. Nedaly by se do toho nějak stahovat výsledky reportů?
Milan

Odesláno

již několik dní se vyplácí na párech EUR,GBP/USD taktika naskakování po US positivních datech do Long pozicí, jako
dnes po Durable. Jakékoliv sražení páru na denní Low (které se u EUR postupně zvyšuje) vyvolá silnou poptávku, která
následně vynese pár zpět na High. Na High vlivem realizací krátkodobých zisků nasleduje výprodej a tak do kola.
Pro určení vstupu je třeba vyčkat pádu a pomoci indikátoru (RSI,MACD) určit časový okamžik, je to celkem primitivní
ale momentálně to funguje na 30 min grafech. Samozřejmě jde to i opačné - vstupovat na High Short ale to se mi zdá riskatnější. U EURa je to jednoduší neboť se zatím pohubuje pravidelné ve vzestupném kanálu.
Odesláno

Holoubek

Taky jsem na to přišel a už na dvou obchodech otestoval. Zatím to nějak funguje a asi jedinná možnost (pro moje obchody), jak z toho zvláštního trendu po fundamentu něco vymáčknout. No uvidíme jak dlouho to bude fungovat.

Odesláno

..........no a na páru EUR/USD jsou zase ty opční bariery v pravidelných odstupech od 1,2480 až po Knock out na
1,2600 které jsou houževnatě bráněny. Předpokládám, že průbežně expirují nebo jsou proraženy. Takže zít-
ra může být High na 1.2480+-. Ale to už spekuluji.
:)
Odesláno

vice nez souhlasim, na hodne dolarovych parech... zvlaste eur, gbp, chf ...to jde od velikonoc jako prez kopirak (krom jednoho dne)... +/- stejne pohyby cen a jeste ve stejnou dobu a pravdou je taky, ze na paru eur/usd se nam udelal pekny channel... ale na druhou stranu cele nam to prece pekne zpestril aspon yen :)

btw. videl jsem tady parkrat zaznit vegase, sice nemam moc co mluvit, protoze jsem se rovnez nachytal :), ale tohle je trochu situace, ktere dela problem pri obchodovani na zmeny v trendu (reversal) a nebo spise traderum bez zkusenosti :) ...samozrejme takove pohyby uz tady byly nescetne krat a staci se jenom mrknout o par mesicu (nebo tudnu) zpet a klidne se muzem takhle vezt jeste 3 mesice jak to udelal nedavno usd/jpy par a kdo si pocka ten se docka :)

Odesláno

Dnešek bude trochu chudší na data než předchozí dny - před 10,00 německá nezaměstnanost a pak ve 14,30 spíše orientační IC data v USA. Ve 20,00 se očekává vystoupení šéfa FEDu BB, ale asi jen s obecným komentářem. Bohaté na data bude ale noční Tokio a to bude hodně zajímavé.., navíc v pátek nás čeká tolik dat, že jde z toho hlava kolem.. :) (dost důležitá data v Evropě - německý maloobchodní prodej, údaje eurozóny.., na druhém břehu - HDP v Kanadě a v USA, Michigan atd. atd.). Na několika serverech se objevují spekulace o možném ukončení dlohodobých prodejních objednávek eura (které jsou údajně brzdou dalšího Up trendu) a možném ataku prvního R kolem 1,25..u cable je prní R relativně hodně vysoko 1,7940-50, ale člověk nikdy neví......Ropa (USA červen) se poněkud stabilizovala na 72 USD/barel a zlato šlo mírně up na 640 USD/t.u.
SID

Odesláno

Na tyzdnovom grafe eurusd je vidiet obrovsku formaciu head & shoulders, ktora sa zacala tvorit este v roku 2003. Vrchol druheho ramena je zhruba na urovni 1,2600. Ak v najblizsich dnoch-tyzdnoch euro neprerazi a nezatvori nad 1,2600, tato formacia moze stlacit kurz dolu az k 1,100. V opacnom pripade sa otvara cesta k 1,3600. Toto je samozrejme spekulacia a nikto presne nevie ako sa to vyvinie.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...