Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

pepeka:
tých okolností proti doláru je momentálne toľko, že Retail Sales zo Švajčiarska ho zachrániť veľmi nemohlo. Ale ak by dáta z UK a EÚ vyšli takisto nepriaznivo pre Euro a cable, určite by sa na tom zviezol aj menový pár USD/CHF (teda smerom na sever).

Odesláno

To M.F.:

môj skromný názor je, že čokoľvek mimo očakávaných výsledkov môže Euru aj cable pomôcť v ďalšom raste. Vyššie CPI môže znamenať optimistický signál na zvyšovanie úrokových sadzieb, na druhej strane nízke CPI zase slušnú kontrolu nad infláciou. A k tomu neistota okolo USD, ropy apod. Ale toto je len môj pohľad, ako si to preberú veľkí hráči, je skutočne otázne.
Doláru asi veľmi nepomohlo ani vyhlásenie Chaveza z Venezuely, ktorý potvrdil, že sú v prípade intervencie USA do Venezuely vyhodiť svoje ropné polia do vzduchu. Aj keď USa vzápätí dementovalo správy o úmysle zasiahnuť vo Venezuele.

Odesláno

To galant
S prirucky mladeho svista :) som vycital:
Moznost zvysenia urokovych sadzieb sa pri neocakavanom naraste hodnoty CPI stava realnou a ceny akcii a obigacii klesaju. Hodnota domacej meny na devizovom trhu poklesne, vzkladom k tomu, ze zvysenie urokovych sazieb nieje podlozene ekonomickym rastom, ale zvyseniem cenovej hladiny.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...