Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Niekto sa tu kedysi pytal,ci sa daju robit predpovede pohybu na spotovom trhu prostrednictvom COT dat. Je to mozne. Najlepsie to funguje pri futures na Swiss Franc. A kedze ten koreluje s eur/usd na viac ako 90%, da sa urcit aj vyvoj menoveho paru eur/usd. Tak isto sa daju robit aj predpovede porovnavanim volatility opcii na menove pary. Da sa pouzit aj delta alebo gama, alebo spready 5 rocnych statnych bondov pre long term obchody.

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Matej: no tak to jsem byl já, tuším, že by to mohla být dobrá pomůcka, otázka ovšem je jestli to stojí za námahu.
Když jsem tak sledoval hochy od kukuřice jak se s tím perou a kolik času s tím strávili, já vím, bez důkladného
studia COTu a jeho správné interpetace a ještě hledání souvztažnosti k FX to nejde. Času mám moment. málo..
Teď je na řadě Vegas..........., jestli máš něco konkrétního hoď to fóra.
Odesláno

Ještě něco k zítřejší USA obchodní bilanci..
Obvykle jsou dobré tipy na Yahoo (z těch jsem vycházel při dopoledním příspěvku), ale i na ForexStrategy (FXS) i dalších.
Pokud se Yahoo a FXS příliš v odhadech neliší, je předpoklad úspěšné předpovědi podle mne tak asi 60:40, snad i 65:35.
ALE - Yahoo zítra uvádí očekávání -67,5 B a vlastní optimistický předpoklad -66 B. FXS očekávání -68 B a vlastní předpoklad hodně černý -69,2 B...Takže jeden očekává lepší výsledky oproti předpokladu a druhý daleko horší výsledky...rozdíl 3,2 B..a to je dost...Na některých dalších serverech je očekávání "standardní", kolem -67 B až -68 B...
SID

Odesláno

to SID
z toho sa da usudit, ze pre zverejnenim to bude dost lietat hore-dole (tu) (td), lebo nalady budu rozne, takze opatrne
:S

SID, co nocne Trade Balance JPY ?
oplati sa vstat ?

peter

Odesláno

German CPI na urovni 0 bez odozvy, takze asi treba obratit list a sustredit sa na 10,30 a GBP

Mozete ma skontrolovat, ci dobre interpretujem nasledujuce hlasenia, ze pre GBP by bolo dobre aby isli nasledovne ?
GBP ILO Unemployment Rate (3M) (FEB) 5,0% 5,0% (td)
GBP Claimant Count Rate (MAR) 2,9% 2,9% (td)
GBP Jobless Claims Change (MAR) 6.5K 14.6K (td)
GBP Average Earnings incl. bonus (3M/Y) (FEB) 3,6% 3,5% (tu)
GBP Average Earnings excl. bonus (3M/Y) (FEB) 3,8% 3,8% (tu)
GBP Manufacturing Unit Wage Cost (3M/Y) (FEB)2,9% (tu)

dik
peter

Odesláno

To all:
Na Dailyfx je docela zajímavý článek o dnešní trade balance....

The forecasts are calling for a mild contraction, but we know that the trade picture isn’t getting any better. China reported today a trade surplus that doubled expectations. Soaring exports and slower growth in imports pushed the country’s surplus to the second highest monthly reading ever. The US is China’s largest trading partner with China closing in on Canada as the US’ largest trading partner. Therefore it is perfectly feasible that we could see the trade deficit widen instead of narrow. If so, expect some dollar bulls to begin to head for the exit and more to join them if retail sales also disappoints on Thursday. Of course on the flip side, good numbers would validate the recent calls by some major investment banks for 5.5 percent or 6 percent rates and help the dollar recover some of the past two days of losses.

Pietro

Odesláno

predpovede trade balance z 10 roznych zdrojov su :
vsetko minus: 66 66 66 67 67 67,3 67,5 67,5 67,7 67,9 tak si vyberte :S

podla mna
ak bude horsie ako 67,5 tak USD (td)
ak bude okolo 67,3 :S
ak bude lepsie ako 67, tak USD (tu)

peter

Odesláno

to ICE:
Volný překlad je ten, že Čína má dvakrát větší přebytek mezi exportem a importem oproti očekávání, a protože USA je nyní největším importérem věcí z Číny, znamená to, že by se USA deficit mezi imortem a exportem měl naopak zvýšit.
Pokud k tomu dojde, pravděpodobně dollar oslabí...
Pietro

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...