Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gogo>> v soucasne dobe se snazim jenom soustredit na tunel a jeho daily podobu, takze nejde rict, ze obchoduji na fundamenty a uz taky ne intraday, proto dneska to byla extremni shoda uzavirani casti pozic na vice parech, ktere jsem drzel par dni i tyden s absenci stopek, ale pravdou taky je, ze dnesni fundament tomu vyrazne napomohl :).... jmenovite to byly pary EUR/USD 140pips USD/JPY 100pips USD/CAD 240pips EUR/CHF 80pips ....a dale drzim jeste plusove pozice na EUR/JPY 109pips a EUR/GBP 57pips ....kazdy den neni posviceni a jeste by to chtelo zacit obchodovat cele loty, to uz by pak bylo zajimavejsi

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lisakus, tawa,

velmi pekne vysledky,...tu uz by som nehovoril o zaciatocnictve, to je uz slusne advanced, je videt, ze toto forum robi velke sluzby nam vsetkym, ja tiez teraz podobne obchodujem intraday- breakout-hans-volf system, a vegas daily na dvoch live platformach vt a odnedavna i mt4.
-k tomu hansovi - vcera mi vypichol obe sl na gbpusd , tak "proti vsem i sebe" som 3x naskocil down ale uz len s polovinou lotov, zavrel som + 30 pps, takze neco malo je doma na tu stratu,... to bol unikat ako to vyzametalo vsetky sl a vyplazilo jazyk vsetkym intraday sl strategiam, boli by zaujimave namety jak sa proti tomu branit, mna napada len jedna neoverena : ak sa pred vyznamnymi datami vytvara napadne uzky rang, roztiahnut entry ordery a s nimi aj ich pt a sl,..., lebo vynechat ...neviem... to by uz potom nebol ani intraday...

-vegas daily je dobry, tiez ho pouzivam, ja ho potvrdzujem-filtrujem oscilatormi, najma stocha, ale daju sa dobre pouzit i dalsie, +ked, este nemam dost , omrknem si 4hvegas, snazim sa vyhybat parom s malou volatilitou a velkym rollover diff, a skoro vzdy sa pripajam na stranu + rollover diff, takze, tiez som urobil cca 200pips, na €usd ale tiez s mmensim poctom lotov na vt kvoli MMrezerve na toho hansa, takze nic moc,...a de se dal........ :S
takze povedal by som ...skoro jedna skola... ;)

let formulaforex live! ;)

Odesláno

presiel som si predpoklady EK na najblizsi tyzden a nejak mi vyslo, ze mozno najzaujimavejsou menou na tento tyzden by mohol byt JPY. Ma najviac pozitivnych predpokladov hlaseni ekonomickych udajov. Ostatne meny su na tom tak 1:1.

Otazka na guru SID-a a spol.
Je nejaky predpoklad, ze sa BOJ rozhodne odlepit od nulovych urokovych sadzieb uz na tomto zasadani (10-11 april)?
Potom by to bol super obrovsky zjazd :D

peter

Odesláno

zdar,

podla mojho skromneho nazoru to bude len zlahka naznacovat a cakat na silny impulz a teraz to este nebude, ale mozno nie ... ;)

Osobne som viac zvedavy ci sa neobjavi zas tento week niekolko zahadnych bidov od nejakej arabskej centralnej banky v prospech eura a ako sa prejavy cina s tym svoji sustavnym hrozenim znizenia rezerv v usd.

Odesláno

ahoj, dotaz
v tomto okamžiku, tedy v neděli večer už mi grafy na Refcu dávno jedou a dnes nic. Není nějaké volno a neobchoduje se. A ještě jeden dotaz. Rád bych viděl aktuální graf Ropy Sweet Cruid Oil ted v realu, nebo jen málo zpožděný /pochopitelně zdarma) Má někdo tip na dobrý link ??
dík bed

Odesláno

Side cituji: "....pohled do COT reportu ze 7.4. prozrazuje, že EURo long pozice Large tradrů na IMM (International
monetary market) v Chicago dosáhly nejvyšší úrovně od října 2004...."

Jde mi o to, zda se měnové futures informace např. z COTu dají použít pro forex obchodování, jak známo
na forexu neexistuje clearing centrum, takže informace typu COT na forexe chybí. Máš s tím zkušenosti?
Odesláno

Hogy
dnes nějaká data z GB a odpoledne 14,15 kanadská výstavba - dnes nic moc data..ale zítra ráno zasedání BoJ v Tokiu (měsíční report)..to by mohlo být zajímavé...dopoledne pak celkem důležitá evropská data (Německo - ZEW)

Holoubek
futures určitě pomohou mapovat (porovnat) možný trend COTu se stavem na spotovém FX, ale nikdy jsem nezkoušel dát do nějaké tabulky např. uzavírací ceny daného dne na FX a konfrontovat to se stavem na IMM...dej mi tady prosím nějaký odkaz na COT report, kouknu se na to... :)
SID

Odesláno

Sid: doufám, že je to ten správný link, sledoval jsem zanícenou debatu o COT v jiném vlákně, jinak jsem se analýzou
COT ve vztahu k FX trhům nezabýval ale ta myšlenka mne drží jíž delší dobu. Pravděpodobně, pokud se ti po-
daří najít vzájemnou korelaci, půjde o střednědobý (několikatýdenní) výhled, vzhledem k charakteru futures.

www.cftc.gov/cftc/cftccotreports.htm
Odesláno

Zdravím
pouze tedy jeden dotaz na odborníky, pokud by BOJ přeci jen naznačilo že bude zvyšovat základní úrokové sazby, zdvihají se jednorázově vždy o 1/4 procenta nebo i více. myslím tím pokud ze zvednou z 0,0 na 0,25 , jak moc to může být důležité pro investory? Chápu že když jsou někde 4 % a zvedne se o 0,25 tak to zajímavé je, ale z 0,0 na 0,25 to nevím.Díky za každou radu pro můj selský rozum. lisakus

Odesláno

pepeka, lisakus: T. Fukui guverner BoJ promluví zítra na tiskovce, pozorovatele vychází z toho, že vzhledem k nervozitě
některých investorů, bude velmi zdrženlivý co se týče možného zvýšení úr. sazeb.
V pátek zveřejní BoJ protokol ze zasedání v kterém oznámí konec "superexpanzivní "
měnové politiky. Mělo li by dojít k rozporu mezi zítřejším vyjádřením guvernéra a obsahem protokolu
bude trh rozčarován a reagovat prodejem JPY - překlad.

Trh je zřejmě v očekávaní" , dojde-li k navýšení bude určitě pozitivně reagovat (a opačně) výše ur.
sazby bude zřejmě druhořadá už samotný fakt bude mít psychologický potencial. (nejsem odborník
Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...