Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnešek a pohyby na trhu, jak na kolotoči, stojí fakt za starou bačkoru...Pořád se hojím na tři dny starých pozicich na páru EUR/GBP (díky Galantovi za inspiraci) a jeho dvojnásobným pipsům..ale už i to asi brzy uzavřu. Počkám hodinu na případné SL u dalších párů a jdu víkendit.... černým pátkem bych to nenazval, spíše notně šedivým. :) SID

1149

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pietro
Otvírám podle situace, když vidím, že budou např. "jisté" Up úrokové sazby v USA (tak 1-2x za kvartál) otevřu třeba deset pozic po pěti lotech, na dalších "jistých" a významných datech třeba šest pozic po třech, ale co chceš otvírat při nejistotě posledních dnů ? O dnešku a datech se nedá hovořit jako o hodně významných a o tom, že by určily trend pro příští období už vůbec ne. Maximálně tak přetřásané lokální trendy u méně významných párů anebo sledovat AUD, který byl v zorném poli po živlech....Nic se nedá šablonovat, ani fundamenty ne. Musíš vydělávat na tom, co nabízí trh - dnes toho moc holt nenabídnul.. :)
SID

Odesláno

Díky Side,
takhle jsem o tom vůbec neuvažoval. Všude se dočítám, kolik bych měl riskovat na pozici a většinou fixně.. např. minilot na 1000usd účtu apod. Ale to, jak jsi to napsal dává mnohem větší smysl...
Pietro

Odesláno

To Sid:
nemáš za čo :). mám Ti (a myslím, že aj všetci ostatní) čo oplácať.
Ja som tiež posledné dva dni živý na EUR/GBP (jedna pozícia na +43pips zatvorená, druhá zatiaľ +15pips). Ale upozornil by som na pár EUR/JPY, ktorý za posledné tri dni urobil veľmi pekný pohyb smerom nahor (cca 270pipsov), z ktorých som zatiaľ vystihol +76 na jednej pozícii a druhú držím momentálne na +64pipsoch a takisto aj EUR/CHF a jeho peknú cestu na sever. Jedine USD/JPY mi robí vrásky na tvári, ale ako tu čítam, nie som sám, kto je z doláru nešťastný :S.
Martin

Odesláno

Pietro
Ono se to opravdu musí odlišovat (a trochu i riskovat). Tak důležitá zpráva, jako jsou např. úrokové sazby nemůže zůstat bez odezvy - a s více loty. Kolikrát do roka taková šance je ? Znám "soukmenovce", kteří šli před třemi dny na úroky (v době falešné kulminace) do jenu postupně až s padesáti loty a na hranici kolem 118 zavírali - a stejný počet (i když výkonnostně trochu zklamal) investovali do cable. Na jenu udělali za večer v pohodě téměř "meloun" v českých a na cable polovinu a to ještě desítku lotů dávali do euro a franku. Suma sumárum za "FED" večer - přes 1,7 mil. Kč doma..(a člověk nemusí být nutně trader s velkým účtem, kdyby to jel někdo na miniloty pořád je to 170 tis.Kč..). Pokud člověk nejede v lihu, v drogách nebo nemá "stádečko" na E55, jinak "velké" peníze těžko vydělá...A o tom to na FX je, využít hlavně toho, co momentálně nabízí trh a tomu přizpůsobit i vklady v lotech (nebo minilotech). Můžu se bavit např. nějakým AOSem a vydělávat příkupem v trendu, ale důležité FA nabízí daleko více a možno říct i s kontrolovatelným rizikem (postupné otvírání pozic).

Tuktuk
Na příští týden jsem ještě nekoukal, to si vždy nechávám na klidný nedělní večer.. :)

Galant
Ty máš chlape, jak jsem déle vypozoroval, fakt dobré tipy, které by mi (a možná i většině na fóru) v návalu soustředění se na hlavní páry a dění kolem nich, normálně utekly a zůstaly tak passé. Je asi dobré občas kouknout i na křížové kurzy.. :) Ještě jednou díky (tu)

SID

Odesláno

nevim ,jsem tu kratce, ale myslim si ze gbp/usd, usd/jpy a eur/usd se nam pomalu stahuje do trojuhelniku a bude nejakou chvili litat nahoru, dolu. Dokud neprorazi trend line na MACDe. Mozna je to hloupost, co sem tu napsal :) effe

Odesláno

Zdravím, přemýšlím o tom že pokud jsou u nás záplavy větší než se předpokládalo, a je jasné že povodí Labe bude mít docela potíže, navíc to jistě musí dorazit do Německa, nevím tedy jestli povodně na dolním toku Labe mohou nějak výrazně pohnout eurem směrem dolů, co myslíte.

Odesláno

effe: není to hloupost, naopak je to velmi dobrý postřeh, TA funguje vcelku dobře na větších timeframe a obvzláště
trojúhelníkové formace jsou velmi spolehlivé v tom máš pravdu.
Ja používám v TA 4H společně s RSI a MACD občas se kouknu i na denní a 1H graf abych si udělal "nadhled".
Zatím ale neobchoduji na 4 nebo 1H grafech i když to určitě jde (viz Vegas), držím se hesla "rychle dotoho a
rychle od toho" proto mne oslovila Sidova metoda obchodování na fundamenty.

lisakus: myslím si, že jedině v tom případě, že by voda z Labe vyplavila Ein Kessel Buntes. :)
Odesláno

JPN zpravy vnoci velice prekvapily. Nasledkem oslabeni jisteho vyrobniho indexu /jestli se nepletu/ vystrelil JPY severne. Ale nechapu ostatni major...ten sesup je tam take docela znacny...

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...