Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Rado Nedalo mi to.. :) a kouknul jsem na MA u britské libry. To je vodítko pro mnohé dlouhodobější investory a potvrdilo se, že po dvoutýdenním půstu a pádu libry, dochází k obratu i na základě MA a libra oživila. Od pondělního rána udělala téměř 300 bodů. Hodnoty MA jsem zadal na 8,20,30,55 a 30 min graf. První náznaky změn dle MA byly už v pátek večer (1) a potvrzení přišlo v pondělí ráno (2,3). I když vzhledem k RSI se mi zdá nyní (9,30 hod.) trochu přeprodána.. :) SID

77

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Sid
Když Britanie sníží úrokové sazby tak asi zase libra poklesne.Zatím jsem ale nenašel nic co by z dlohodobého hlediska podpořilo EURO.Mám pocit že současný UP trend bude brzo vyčerpán.Co myslíš? Zatím si v těch fundamentech moc jistej nejsem,spíš používám selskej rozum:)
Rado

Odesláno

To Rado
Pokud GB sníží úrokové sazby, libra na krátký čas klesne, ale snížení má i jiný, mnohdy daleko pozitivnější dopad. Takže se pak trochu "zvetí". U Eura, po včerejšku a dnešním dopoledni, začínám nabývat pocitu, že se poměrně hodně obchodníků začíná zbavovat dolaru. Začalo to dnes v noci Tokio a Evropa se přidala. Za den a půl udělat 200 bodů, a to je EUR/USD přitom méně volatilní, není až tak normální. Klíčový bude zítřejší schodek obchodní bilance u amíků. A pak se uvidí.. :)
SID

Odesláno

To Rado,Dzink
Zřejmě nějaký chvilkový výkyv po úniku zpráv ze zasedání Bank of England..:-)

Jinak Reuters dnešek hodnotí takto:

Dolar před Greenspanem sílí k jenu, ztrácí k euru
20.7.2005 10:59,

TOKIO, 20.července (Reuters) - Dolar ve středu dopoledne posiloval na 14měsíční maximum k jenu díky očekávání, že prezident americké centrální banky (Fed) Alan Greenspan během dne načrtne růžový obrázek ekonomiky Spojených států.

Euro stouplo vůči jenu na tříměsíční maximum a polepšilo si i vůči dolaru poté, co přestaly přicházet automatické prodejní příkazy k omezení ztrát. (ty inovované automaty jsou asi dobrá věc..:-) )

Dealeři uvedli, že americké sazby nahrávají dolaru a snižují poptávku po málo úročeném jenu.

Greenspan zřejmě uvede, že ekonomika bude pravděpodobně expandovat rozumným tempem navzdory rostoucím cenám ropy. Šéf Fedu začne hovořit v Kongresu v 16:00 SELČ.

Takové výroky by hovořily pro další utahování americké měnové politiky. Od loňského června Fed zvedl sazby devětkrát o 25 bazických bodů na 3,25 procenta.

Dolar se pohyboval zhruba na 113,10 jenu , nejvyšší úrovni od května 2004.

Euro kotovalo na 136,60 jenu poté, co stouplo o celý jen na zhruba 136,70, nejvyšší úroveň od dubna. Vůči dolaru stálo na 1,2080 .

SID

Odesláno

BoE hlasovala o úrokových sazbách, ale nezměnila je ... Možná se čekalo něco jiného. Já jsem měl políčeno (v DEMU VT-čka), ale ES mi to prolítlo 40 bodů a nerealizoval se, což mě trochu překvapilo a nevím čím to je (už se mi to stalo několikrát i dříve), předpokládám, že entry stop - pokud ho to projede se realizuje VŽDY za cenu market ??? Ale nestalo se tak, možná to je tím, že je to pouze demo, nevím. Nemá někdo podobnou zkušenost s demem VT?
Co znamená při zadání objednávky kolonka Trader's range? Toto políčko jsem zatím nepoužíval, jelikož nevím k čemu je dobré.

Na EUR/USD jsem zkoušel Trade Balance, ale nic i když se čekal větší přebytek.

P.S. Pak jsem teda nastoupil ručně a udělal ještě nějakých 20 bodů, ale mohlo to být podstatně lepší.

Odesláno

To Honzas
Entry by tom mělo projet vždy, v tom není rozdíl mezi reál a demo. Na demo si občas zkouším různé AOS a entry se vždy realizuje. Nemáš někde chybu v nastavení ? Traders Range - Obchodníkovo rozpětí (proč si nedáš VT do češtiny ?).. :)
SID

Odesláno

Což to joó ... Obchodníkovo rozpětí jsem přeložil, ale co to reálně znamená? Jaký má význam toto rozpětí? Já jsem do tohoto políčka nikdy nic nezadával. Ale třeba je k něčemu dobré a mě by zajímalo k čemu???
Díky za odpověď.

Odesláno

To Honzas
Traders range ( Obchodní rozpětí) je funkce, která ti dovolí specifikovat maximální množství pips (bodové) odchylky od vstupní ceny v obou směrech. Je to takový kumulovaný SL a Limit v jednom. Když tam zadáš příkladně číslo 20 tak po posunu o 20 bodů nahorů nebo dolů se pozice automaticky uzavře. Já to ale nikdy nepoužil. :)
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...