Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

No ano hazard to bol v pripade ze clovek dolar nakupi, ja som napriklad zadal entry preslo to za moje entry predtym ako som ho chcel zrusit o jeden pips tomu sa uz hovori smola. :(

Len nerozumiem celkom tomu, preco dolar oslabil az o tolko a tak nahle ved data pre dolar neboli zle. :S

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Chtel bych znat vas nazor na me obchodovani...
Jsem zacatecnikem na Live uctu (na demu uz zkoumam forex od listopadu). Nadchlo me obchodovani "na data". Jelikoz jsem zacatecnik tak se bojim a sem opatrnej jak to de... Nekdy mozna moc a to na ukor meho uctu. Tedy 2 minuty pred vyhlasenim klicovych zprav odeslu entry +15 a -15 pips. Objem je vzdy 1 mini lot na 500USD na ucte. Inicial SL 15pips a TP 30-50 pips? Je to dobre? Nebo mam pozmenit nejakou z techto hodnot.

Dik Jirka.

Odesláno

Ten Trichet, myslím, začíná až ve 20.00 našeho letního času. Takže ještě možná dnes nějaký adrenalin bude.

European Central Bank President Jean-Claude Trichet will speak at the 2006 Spring Membership Meeting organised by the Institute of International Finance in Zurich, Switzerland.

Odesláno

Ještě poznámku: nejde evidentně jen o posilování eura, ale spíš o oslabování dolaru na všech frontách, protože dolar oslabil i vůči jpy, cad, aud... Je samozřejmě otázka, jak dlouho mu to vydrží...

Odesláno

Je tady jeste jedna vec: fundamenty hybou s trhem jen tehdy, kdyz na ne nekdo (predevsim z velkych hracu) reaguje. Samy od sebe neznamenaji nic. Ja jsem dneska koukal na ty vysledky, a neprisly mi nijak zavratne odlisne od konsenzu. Jenze nekdo zrejme cekal lepsi cisla pro dolar a zacal se ho zbavovat, protoze mu pripadalo, ze drzeni dolaru je prilis rizikove. Pokud by vyhodnotil situaci opacne, jelo by to na druhou stranu. Realita je, ze zavisime na tom, co si o tech cislech mysli ti velci. Takze nemuzeme mit pravdu nebo nemit pravdu. Muzeme se jenom snazit z trhu ziskat maximum.

Odesláno

V ekonomickem kalendari jsou vetsinou za nazvem udalosti dve zavorky. V jedne je za jake obdobi se ta dana zprava vyhodnocuje a v te druhe je bud "YoY" nebo "MoM", mohl by mi prosim nekdo vysvetlit, co to znamena?

Jirka

Odesláno

BigBull
Jakou zvolíš metodu obchodování je na tobě, jsou tady popsány desítky postupů a strategií a jenom ty si vybereš co ti vyhovuje. Co mě překvapilo je , že už po tak krátkém čase si se vrhnul do live obchodování. Na odzkoušení nějaké profitabilní strategie potřebuješ uskutečnit minimálně 100 demo obchodů aby jsi zjistil všechny možnosti. Prvních 20 obchodů může být super a potom 80 nanic a nebo naopak, ale to už musíš sám testovat a testovat.

Odesláno

BigBull:
Standby má pravdu. Ty si musíš najít a hlavně VYZKOUŠET na hodně velkém vzorku dat, jaké obchody ti sedí. Podle tvých dotazů mám pocit, že se řítíš nejkratší cestou do pekel. Začít obchodovat live, a pak se teprve ptát, jakou tam dát stopku, je dost odvážné. Ale jestli nevíš co s penězi, tak proč ne? :)

Odesláno

To Standby

Dik za odpoved. Jelikoz pracuju s MetaTraderem a mam k dispozici data od roku 2001, tak mam system peclive otestovanej:) V podstate pouzivam system, kterej uz byl vymyslen relativne davno pred tim nez sem zacal vubec obchodovat na demu, takze je otestovanej i na live datech... Akorat sem ho krapet upravil k obrazu svemu.

K te strategii, me spise tak slo o to, ze mam pustenej tento system a k tomu bych se rad naucil obchodovat "fundamenty". Jenze si muzu zvolit strategii, ktera nemusi byt uplne idealni a proto sem se ptal na nazor ostatnich, aby mi pripadne poradili nebo do me "kopli" a rekli mi ses trubka mas moc malej SL a tak ti ho to propichne vzdycky a tak nemuzes jit nikdy do zisku...
Z podobneho duvodu sem se ptal, dle ceho (jak dana klicova zprava ma vipadat) se da usoudit, ze bude vetsi pohyb, abych do toho nenezl kvuli kazde zprave v ek. kalendari.

Jirka

Odesláno

To namodro:
Taky dik za odpoved.
Na te ceste do pekel bude asi trocha pravdy. Strategii mam jen nevim, jestli je spravna. Tusim ze SID tu psal, ze ma uspesnost cca 70% a tak sem si rikal, ze to nemuze byt tak slozite, zvlast kdyz tu jsou spousty prispevku s tim, jak je to jednoduche... Chtel jsem se jen nechat ujistit od tech zkusenejsich, jestli jsem na dobre ceste a jestli ty parametry co pouzivam nejsou spatne a SL byl akorat priklad. Uplne jinymi slovy sem chtel aspon castecne zkopirovat to jak to delaji ti, co jsou dlouhodobe uspesni.

Jirka

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...