Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to namodro
AUD nejvice koreluje s NZD, nicmene asociace je spise geopoliticka nez obchodni. NZ je tusim az cislo 5 co se tyce obchodnich partneru Australie. EU, Japonsko, USA a Cina jsou megapartneri. Velka Britanie je tusim cislo ctyri, tudiz bych to nevidel na primou ci nejak uzkou korelaci mezi AUD a GBP. Nekde jsem nedavno cetl hezkou metaforu, ze AUD dostal namlaceno posledni tydny protoze se prochazi s NZD a drzi se s nim za ruce (NZ ma pochmurne ekonomicke vyhlidky na dalsich par let). Vidina klesajiciho rozdilu urokovych sazeb FEDu a RBA (Reserve Bank of Australia) ovsem australskemu dolaru taky nepomohla a proto to mame az skoro na 0.70, coz je celkem silna psychologicka hranice. Krome toho je tam i S uroven, takze osobne uz jsem dvakrat koupil kdyz to udelalo lokalni sesup, ale zatim me to nepresvedcilo a vzdy jsem radeji vystoupil s nic moc ziskem. Ted drzim od 70.28, ale neda se rict, ze bych se z toho nejak tetelil stestim. Koukam na to jako sup, protoze nejake bodiky v tom schovane jsou, akorat je trefne vyklofnout. POKUD australsky dolar prorazi oblastni rezistance na 50, 80 a pak 71.10, tak to muze nastimulovat docasne zmatozeni, urcite nejsem sam kdo kouka na tento par. Kazdeho ted zajima, jestli je AUD uplne odepsany, anebo jestli to ustoji.

Momentalni plan je to jeste trochu podrzet, bohuzel zitra NZ pravdepodobne vyhodi dalsi mizerne informace ohledne povoleni na stavbu domu a Business Confidence a AUD muze byt zase stahovan dolu. Kolem a kolem, AUD je ted jen pro drsne natury.

Hodne stesti,
czaussie

Odesláno

dnes to podla mna bude nemastne-neslane :S
EUR - predpokladam horsi vysledok nemeckej nezamestnanosti
USD - predpokladam horsi vysledok HDP
mozno budu tazit druhotriedne meny - CAD,CHF,AUD,NZD ;)

peter

Odesláno

Podle mne falešný trend, je třeba čekat na kulminaci a už zadávat bezpečné entry opačné pozice...Nevidím důvod na oslabování dolaru a jeho výprodej....Chytřejší budeme po datech..
SID

Odesláno

dobry den,
Neformuje se ted na libre eliotova vlna, myslim tim 5 vlnova?, kolem 1,7430 ocekavam 3 vlnovou korekci dolu, nebo propad ceny. Myslim to spravne? Ve vlnach jsem zacatecnik, ale napadlo me to, kdyz jsem se na to podival.

Odesláno

To lisakus:
myslím, že máš pravdu. Ono to celkovo u drvivej väčšiny menových párov s dolárom vyzerá tak, že im to dolár môže ukázať a práve u AUD by ma to asi najmenej prekvapilo. Ale pri FX človek nikdy nevie a môže nás to ešte prekvapiť :)

Odesláno

To Sid:
Zdravim, entry uz mam zadany na EUR/USD, GBP/USD a USD/CAD... jak to vidis s TP, teda jestli se mohu zeptat.
U EUR/USD bych ho dal nekam okolo 1.2030, u GBP/USD nekam ke vcerejsim supportum, to jest, jestli se nepletu, cca 1.7340 a USD/CAD nekam kolem 1.1700. Je to spravne?

Dik Jirka

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...