Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už to tady bylo párkrát řečeno: Cable je měnový pár GBP/USD a je to slengový obchodnický výraz pro tento pár (vznikl tak, že kdysi byla libra a dolar hlavní měnové jednotky a pohyby, tehdy hlavně akcií, se přenášely podmořským kabelem..).
SID

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to beda

no chce to rychle zareagovat, na páru EUR/USD jsem měl stopku na 25 pipsech, a když jsem viděl že už zbývají 4 pipsy do SL tak jsem rychle zvětšil SL na 35 pis. Ale stejně jsem už myslel že to nestihnu, večer jedu přez EDGE a to je o dost pomalejší než wi-fi kterou mám přes den. Takže nervy 15 sekund dokud se SL neposunul. Jinak tedy SL nikdy opakuji nikdy neposunuji do vyšší ztráty. Dneska bych si za to porušení pravidla nafackoval. Přestože to dopadlo dobře, porušil jsem své zakladní pravidlo. A není nic horšího pro tradera když začne porušovat pravidla na kterých je postaven fungující systém. Obecně vzato mi přijde SL kolem 25 před zprávami dostačující. Na libru dávám vždy o něco větší SL.

Odesláno

To dzink

No rozmyšlený to bylo dobře, vždy jsem si se SL 25 na euru pře zprávami vystačil. pokud jedu podle TA nechávám SL na EUR/USD jen 15, na GPB/USD vždy o 10 více. Pod vidinou jasného trendu jsem udělal hrubku, proto mě ani těch 500 dolarů co jsem utržil na 8 minilotech tolik netěší. I když se přiznám když náš Guru Sid předpokládal že se cable bude více hýbat, nechal jsem včera 1 minilot na cable ještě otevřený. Zatím se to tváří jako že jo, takže jen přitáhnu SL před zprávami v 10:30 a uvidí se zdali to bude pro něj poslední kapka aby pokračoval v tom co včera začal.

Odesláno

Libra smeruje uz asi 1/2 hodiny smerem na jih. Prekonala support 7420 a pokousi se o 7400.

GBP GDP (QoQ) (4Q F) 8:30
GBP GDP (YoY) (4Q F) 8:30
GBP Current Account (BP) (4Q) 8:30

Jak to vidite? Potahne sebou i EUR? Nebo si pojede solo dal sama?

bob

Odesláno

BigBull:
U Metatraderu lze zadávat objednávky i stopy kdykoliv, třeba i minutu před zprávami, klidně i minutu po zprávách a hlavně stopky jdou zadávat v libovolné vzdálenosti.

K SL při zprávách, mám zkušenost, že při trochu rozporuplných zprávách je 35 pips na cable málo a tak dávám 40, u EUR/USD 30, pokud jsou zprávy jednoznačné, dávám o 5 pips méně. U MT4 pak zapnu trailing stop a nechám se vézt do místa, kde je větší zádrhel, pak je lepší ručně vystoupit.
Milan

Odesláno

to Bob :
Euro sa zda byt silnejsie, vcera vlastne nestratilo nic so svojich pozicii (najprv posilnilo, potom to iste stratilo)
GBP vcera stratilo cca 75 tickov a rado by korekciu na zaklade dobrych vysledkov o 10,30, alebo pride dalsi pad (comu zatial nasvedcuje sucasny pohyb), uvidime
Na korelaciu by som vsak nevsadzal :S

peter

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...