Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

DarkMan: přeposílám - US Conference Board dnes - předpokládá snížení inflačního tlaku na měsíc březen na 4,8%,
tímto se jeví další zvýšování US úr. sazeb méně pravděpodobné.

to ALL: dnes krystalově, učebnicově čisté obchodování "na data", kéž by to bylo tak jednoduché vždy. :)
  • Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Sid:
ahoj Side, nerozumím profit výpisu, konkrétně prvnímu řádku. Je tam cable na sell 1.7620 a dnešní limit 1.7451. Co jsem se koukal, tak naposledy byl cable na 1.7620 6.3.06. Ty jako intradenní obchodník jsi opravdu držel pozici 3 týdny? A nebo vůbec tomu výpisu nerozumím :S

Odesláno

To Standby
to je 1,7520..zadával jsem v kulminaci cable před FED entry down po desítkách, na hranici 1,7500 jsem dal více lotů a pak ještě jednou, když to nabralo obrátky..
SID

Odesláno

To Standby
No to by bylo fajn začínat Sell na 1,7620...:)

To Holoubek
dnes to byla před FEDem čirá spekulace někoho většího, věřím že pokud jel někdo na TA přes grafy, otvíral dost pozic na cable Up a mohl tak něco málo získat, ale vyplatilo se spíše počkat na bod zvratu X a pak jet podle vlastního přesvědčení na FA..

SID

Odesláno

Zdravim všechny tradery.

Byl to dneska ale hukot. ;)

Chtěl bych se zeptat. Sem tam se tu objeví nějaké to slovíčko, kterému třeba nerozumim...
Co znamená slovo "cable"?
Dále bych se chtěl zeptat, dle čeho poznam, že se to pohne aspoň o 30 pips jedním směrem? Při zveřejnění daných zpráv v 15:00 se to pohlo jen o kousek směrem dolů a pak se to zas vrátilo zpět.
A asi poslední dotaz. Čím je způsobeno, že těsně před vyhlašením nějakých klíčových zpráv nelze zadávat "entry" pozice?
Týká se to i MetaTraderu 4?

Jirka.

Odesláno

Tradeři, včera to byla věc, připadal jsem si jak na rybách :). TA je důležitá, je to jako dobrý prut, návnada a dost česu chodit okolo vody. Ale fundamenty to ještě velké plus navíc. Víte kde ty ryby :) budou a vkolik hodin se dají chytit. Opravdu má to něco ( hodně) do sebe. Akorát me prosím poučte jaký Stop v takovém případě jako včera zadávat. Vstoupil jsem do EUR a GBP když se to jasně rozeběhlo na jih. Zadal jsem Stop na 24 pips a při pulzování mne to z EUR vyhodilo. Libra se na štěstí tak hodně nevracela, tam jsem zůstal a celkový obchod byl ve finále slušně v plusu :). Díky všem ostříleným traderům, že zde stále předáváte nám začínajícím neocenitelné rady.

Odesláno

to bigbull

co je to cable mi taky chvili vrtalo hlavou ale podle zmínek o cable a souvisejících událostí jsem si brzy ujasnil že se jedná o pár GPB/USD, tedy aspoň v tom domění žiji / mimochodem to je asi věc která trápí každého začátečníka co je to cable??

to že se pohne trh určitým směrem o určitý počet bodů neví nikdo, všichni samozřejmě mají k dispozici určité signály a zprávy z oblasit TA a FA a sanaží se odhadnout kterým směrem se trh vydá. V případě že se jedná o zprávu nepříliš důležitou, trh ani nezareaguje, pokud je zpráva hodně důležitá, o to je pohyb větší.

Entry je dobré zadávat min 15-30 minut před zprávami, jinak s tím můžou být potíže.

MT nepoužívám, přišlo mi že pro VT je tu více informací a má více uživatelů. Asi jako někdo má okna a někdo Linux.

Jinak doporučuji kompletně přečíst celé fórum o Forexu, všechno podstatné je zde již napsáno, chápu že je toho hodně ale pročtení celého fóra a některých vláken 2-3 je nutností aby jsi se pohnul dále. Uvidíš že když to pročteš, některá vlákna 2-3x, střípky se Ti poskládají samy od sebe. Je to jako kdyby jsi chtěl řídit auto a nepřečetl by jsi si vyhlášku, neznal značky a nechodil do autoškoly. Dopadlo by to stejně, tragicky.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...