Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

gogo100: měl hovořit na "Velké katolické konferenci" v Bruselu ve 20.30 ale asi z toho opravdu sešlo, ani zmínka na
netu. Možná to bylo pro EURo lepší, dnes má sice promluvit jeho vicepresident Issing ve Finsku, ale nic si
od toho neslibuji. Vývoj je stejně předurčen - směr jih.

• Odpovědí 4,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tak to zkusíme rozebrat, než se Sid objeví:

EURo pokračuje ve své korektuře od 1,2207, příští týden možné zvýšení US úr. sazeb, celkém dobré US fundamenty,
na druhé straně EURo proti tomu nemá co nabídnout. "Štimung je fuč". Vycházími z toho jediný směr - dolů.
Snad bych si počkal dnes na nějaké HI a pak schort, překročili EUR 1,1940 pak další zastávka by mohla být na 1,1861
Low z 10.3. Dlouhodoba spotřeba by mohla posloužit jako spouštěcí mechanismus. Toto je můj názor.
Odesláno

To Holoubek
No díky, "než se Sid objeví", připadám si teď jak inkvizitor.. :), souhlasím s tebou - dnešní data nic moc pro euro a pokud se potvrdí mírný nárust počtu prodeje nových domů (16,00 hod.), jako včera starých - dolar UP. I předpoklad dlouhodobých objednávek (14,30 hod.) vyznívá optimisticky spíše pro dolar..Od včerejší noci tak uzoučké pásmo u EUR/USD nepamatuji...každý jen asi vyčkává co přinese závěr týdne a chleba se bude lámat až odpoledne..
SID

Odesláno

U Durable goods to bude slozitejsi, tam je dobry se podivat na jednotlivy kategorie v reportu :P
kazdopadne mi to pripomina ticho pred bouri, snad vyjdou data jednoznacne a budeme se moci pekne svezt ;)

Odesláno

SIde: abych to uvedl na pravou míru, celkem jsem začal postrádat tvé pravidlené komentáře, tak proto. Chtěl jsem tě
vyprovokovat k reakci. :) Ještě jednou, tvá metoda obchodováni "na data" je myslím pro Forex idealní a je vidět,
ve vlákne, že vzbudila všeobecný zájem. Díky. ;)
Odesláno

Side: připojuji se k nicku Holoubkovi a za Tvé komentáře k FA datům Ti taky moc děkuij. Sice vím že si za to nic nekoupíš, ale jak tady už proběhla diskuze, klkidně si řekni kolik a kde Ti mám poslat Tvou oblíbenou whisky a není co řešit. :D
Díky

Odesláno

To Holoubek
Tak to se ti podařilo :) provokatére.. :)..trochu jsem v Komentářích absentoval, protože tento týden kvantum ani kvalita důležitých dat (USA) nic moc a navíc se tady vyrojili další odborníci na fundamenty...Ideální je asi na FX účelně kumulovat data (včas naskočit i vyskočit) a nakupovat (nebo spíše přikupovat) v daném trendu, které data pomáhají spoluvytvářet..
Tento týden jsem trochu zabrousil zpět do TA a jal se něco vymýšlet právě pro nákupy v hlavním a v postranním trendu s účinným krytím a otvíráním vícero pozic - tak se dá, alespoň podle mne, vydělat na FX nejvíce a navíc s dobrou optimalizací možného rizika - celkem to i funguje.. :)
SID

Odesláno

Tento tyden byl mizerny diky uzkemu pasmu EURUSD, pravda, ale podivejme se na AUD a NZD. Tam fundamenty funguji posledni dobou jak po masle. NZD mel tento tyden dve podstatne zpravy, Current Account, kde jeste nedoslo ke katastrofe, a vcerejsi HDP. Rust na NZ se temer zastavil, urokove sazby se budou patrne driv nebo pozdeji tento rok kratit a predrazeny NZD si to miri tam kam patri. K tomu se pridal klesajici AUD, kde jde hlavne o vyhlidku klesajiciho rozdilu urokovych sazeb v USA a Australii. USA pokukuje po 5%, ne-li vice, a Australie se horko tezko v nejblizsich mesicich pohne ze svych 5.5%.
Cyklon Larry taky optimismu nepomohl.
Zlato se taky placalo tento tyden (AUD docela koreluje s kurzem zlata), spise oslabovalo. Tudiz AUD a NZD se navzajem stahovali niz a niz, az me prekvapilo jakych rozmeru to nabralo.

Timto chci demonstrovat, ze nekdy kdyz se dva perou a nevydelavaji, treti (a ctvrty) vydelava.
Po krveproliti AUD behem tohoto tydne ovsem brzo nastane "zaslouzeny" odraz, kdyz uz nic tak alespon z technickeho hlediska, pomalu ale jiste se to zacina dostavat do extremu. NZD je na tom podobne, nicmene tam je to dost podkopano mizeriji fundamentu, takze opatrne.

Do analyzy EURUSD se poustet radeji nebudu, souhlasim ale, ze dnes se bude urcite divat na potvrzeni vcerejsich optimistickych housing dat. Pokud New Homes Sales nebude zadne oslnive cislo, spis bych si dal pozor (coz je ovsem treba davat porad :)

Hodne stesti!
czaussie

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...