Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 3 týdny později...
  • Odpovědí 1,5k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dneska mi přišel výpis z běžného účtu u Komerční banky, převáděl jsem z něj 500 USD (11.263 Kč) na účet IBFX. Stálo mě to na poplatcích za zahr. platbu 1350 Kč, tj. cca 12% z převáděné částky. To se opravdu vyplatí :)

Odesláno

to Adam:

já nedávno taky fundoval IBFX. Účet mám u CSOB. Podíval jsem se do sazebníku a vyštrachal následující:
1) pokud využiju internet banking tak to mám za 250,- (to je minimum do nějakého objemu převodu)
2) pokud využiju papírový příkaz a "práci člověka v bance" tak 2x tolik tj. 500,-

Využil jsem bod 1 a vzali si přesně 250,-. To KB je dost silné kafe, ale člověk si moc nevybere. Chudák banky mají drahou pracovní sílu a taky ty paláce nejsou zadara.

Hodně dobrých obchodů aby se to brzy vrátilo. Sasa

Odesláno

Preji dobry den,
poplatek je znacne zavisly na zpusobu platby - tj. jak se "podelite" o poplatky s brokerem ...
Pokud pouzijete typ platby "OUR" (vse hradi platce), je napr. u KB konstantni poplatek 800 CZK, at platite jakoukoliv castku. Takze je asi lepsi pouzit typ "SHA" (platce hradi sve poplatky, prijemce take sve - a v USA je tato castka kolem 20 USD).
Jedina vyhoda "OUR" je asi v tom, ze na ucet u brokera Vam "dorazi" cela odeslana castka, v ostatnich pripadech je z castky odecten poplatek.

PS : pokud si prevod domlouvate primo na prepazce, je Vam automaticky zprostredkovan typ platby "OUR" (pokud vyslovne neuvedete jinak) ...

S pozdravem kbtm

Odesláno

Zdravim

pouzivam take IBFX a penize jsem prevadel z CSOB, CSOB si strhla pres internetbanking 250Kc z castky 500$, ale IBFX si strhla 26$, protoze na ucet mi prislo jen 474$ :S
Takze sums sumarum me prevod 500$ stal cca 850Kc coz take neni zrovna malo.

Jirka

Odesláno

To all:

I z důvodů poplatků je vhodná min. částka 1000 USD, většina bank si účtuje 1% a nebo min. 250,- Kč z posíláné částky, což zhruba odpovídá. Pokud posíláš 500 USD, tak stejně těch 250,- Kč zaplatíš.

Odesláno

Add poplatky za prevod: Nekteri brokeri umoznuji platit pres ruzne internetove penezenky. Coz ze zajimave jednak z hlediska rychlosti, protoze penize na internetovou penezenku nalijes platebni kartou coz je otazka okamziku, a stejne to nejspis bude co se tyka rychlosti ve smeru internetova penezenka -> broker. Takze podle me do dne a do hodiny musi byt prachy na miste :-). Druha vec je, ze platba kartou je zadarmo a poplatky na int. penezence jsou bud nulove nebo minimalni za prevod. Videl jsem to u FXDD(PayPal) nebo treba Neuimex.com(e-gold, webmoney). Myslim ze u tech US brokeru to bude celkem caste.
Stinna stranka tohoto je, ze clovek sveri sve penize treti strane, takze je to otazka duvery v tyto sluzby. Neznam e-gold a webmoney ale treba PayPal to je znama spolecnost jedna z prvnich co tyto sluzby poskytovala. Navic tuto sluzbu muzete pak vyuzit i pro rychle "vytazeni" od brokera zpet nebo na placeni na eshopech v zahranici atd. Je prece jenom lepsi sverit sve cislo platebni karty spolecnosti nez kazdemu eshopu kde si neco koupim.

Odesláno

presne jak pise Teqa... u mensich castek je ten prevod ac pohodlny, velmi diskutabilni, pokud clovek chce usetrit tak i tech $1000 je pri dnesni cene dolaru dost na hrane... a ac se to nezda, tak porad mnohem lip vychazeji jine alternativy jako seky nebo money ordery, pokud ovsem broker tohle umoznuje... samozrejme nejidealnejsi moznosti je prevod prez kartu... skoda jen, ze se prakticky nevyuziva

• Vytvořit...