Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Sid:
Mohl bys proím tě specifikovat kam chodíš na fundamentální zprávy? V podstatě se mi zdá, že jsou jich opavdu mraky. Vypíchnou to důležité je zřejmě umění. Máš nějakou placenou službu, nebo si vystačíš s těma, co jsou zadarmo?
Díky Bob.

• Odpovědí 424
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Bob
Máš pravdu, že fundamentálních zpráv jsou mraky. Nejčastěji se soustředím na různé analýzy k očekávaným ekonomickým událostem a jejch předpovědi, na růst nebo pokles úrokové míry, vývoj burzovních indexů (dost dobrý indikátor). Bohatě se dá vystačit s těmi fundamenty, co najdeš na netu. Skutečně dobří analytici a ekonomové vědí (na různých finančních www), že nějakými bláboly by si jen pokazili reputaci a když zkumuluješ vyjádření tří, čtyř, pěti analytiků - většinou to vychází. K tomu přidám třeba datové předpovědi na Yahoo, analýzy z Bloomberg, Reuters atd. Existují vždy dvě možnosti, buď to půjde nahoru nebo dolů. Nehledám v tom žádné taje a nic placeného nemám.. :). Zadej si třeba do Google: Fundament Analysis FX a vypíchni si třeba jen komentáře k aktuálnímu vývoji. Dost dobré analýzy mají např. i brokeři z různých FX společností.
SID

Odesláno

To Pietro
V kolik to má být (Greenspen) ? Strategie, těžko říct, myslím, že evropské centrální banky se budou snažit snižovat úrokové sazby a včera to už odstartovali Švédi a jejich snížení o 0,5% a taky o tom spekulují Britové. Asi budou tlaky na celou eurozónu a úroky půjdou dolů. Slabý růst ekonomiky je halt třeba podpořit jinak..Číňani taky pořád spekuluji o devalvaci juanu a to je zase dost vázáno na dolar a jen. Myslím že euro ještě nemá svou éru poklesů zcela za sebou. Uvidíme.. :)
SID

Odesláno

To Sid:
Greenspan dneska začíná v 16 00 našeho času a téma je China a vztah k USA. Uvidíme. Já se ho dost bojím. Vždycky pošle eur-usd proti mně. Většinou dolů. Většinou mám totiž eur-usd long, protože mám eur rád, tak ho radši nakupuju než prodávám:-)

Odesláno

To Pietro
Aha...tak "smrdí" a do toho ještě Home Sales...vsadil bych se, že to Euro dnes trochu negativně poznamená...Taky jsem trochu lokalpatriot k euro, ale zase to nesmí přehánět. Teď mi hlásí systém long signál na USD/JPY, musím na to mrknout.
SID

Odesláno

To Pietro
Právě v tom VT mám nastavené alerty podle vlastních parametrů a když se něco děje, vydá mi to zvuky a ukáže třeba jako teď USD/JPY Long (koupit), tak se na to kouknu, porovnám s dalším parametrem a buď do toho jdu nebo ne. To je právě výhoda VT, že si tam můžeš nastavit i naprogramovat spoustu věcí sám dle sebe..a zkrátka si s tím vyhrát.. :)
SID

Odesláno

No jo, ale v tom je ten problem, že já nedokážu poznat, co je důležitý a jak si to mám nastavit..A těžko se v tom asi radí po internetu, protože je to dost složitý.
Teď musím začít jinou strategii,než jsem jel, protože ta moje byla fakt riskantní.
Akorát nevím,jak do toho.
Pietro

Odesláno

Rád bych zkusil něco podobnýho,jako děláš Ty, akorát nevím, jak to nastavit, aby mi to hlásilo vstupy a výstupy.
může jen tak zhruba napsat,co by měl člověk nastavovat v systému,aby to fungovalo?
Díky moc!!
Pietro

Odesláno

To Pietro
To je těžké, já jedu na VT a ty ten program nemáš. Zkus si to stáhnout, je tam někde i formulář na Demo účet, až 5 účtů po 10000 USD a pak ti mohu něo poradit... :)
SID

Odesláno

zdravím Side,
taky se skromně snažím něco naučit na fx, ale zatím jsem v mínuse. Pochopil jsem, že je nejlepší trpělivě vyčkat na trend, a pak se svézt. Když není jasný trend, nikdy se neví, kdy a kam to půjde.Skáče to sem a tam a více se tratí než získá. Pokud jsem správně pochopil, pak obchoduješ většinou podle makro dat. Já jsem to párkrát zkoušel, ale většinou jsem se spálil.Možná proto, že se jednalo o pověstné "pejrolsy", kdy ceny napřed vyskočí v jednu stranu klidně i o 70 pips, a pak se řítí opačným směrem třeba i 150p. Jak k tomuto přistupuješ ?

Nebo jinak - data jsou příznívá např pro euro a stejně trh se otočí a posiluje dolar. K tomu bych řekl - trend je trend.

Z posledních příspěvků jsem pochopil, že kromě makro dat vstupuješ i na základě nějakého systému. Taky se připojuji k Pietrovi. VT jsem kdysi zkoušel, je ok. Takže rád si nechám poradit ;)

B.Petr

Odesláno

To B.Petr
O5 začnu od konce. To není systém v pravém slova smyslu, někde jsem už tady popisoval způsob jednoho Irčana a la v jednoduchosti je síla. Používá jednoduchý systém ve VT na trendové ceny. (někdo to tady je, zkus si to najít). Podle dat se dá skvěle obchodovat s pomocí entrů a SL. Záleží o jak významná data se jedná. Dnes jsem měl entry v 16,00 na Home sales v USA, ale trh na to prakticky nereagoval. Tak jsem jen zrušil připravené entry a vše je OK. Mezitím mi to hlásilo trendy long na USD/JPY a short na USD/CAD. První jsem hned entroval a vydělal 45 bodů/lot, druhý jsem bohužel ignoroval. Výhoda u VT je, že si tam můžeš nastavit cokoliv podle sebe. Chce to jen zkoušet, zkoušet a zkoušet. To že něco vyskočí při klíčové zprávě o 70 bodů a pak to spadne o 100 bodu je způsobeno rozdílnými zájmy těch kterých hráčů. Příjde klíčová zpráva, která vyžene např. USD k Euru o 50 bodů nahoru, pak tam někdo z velkých invest. group "hodí" 10-50 miliard proti a jede to dolů - to je zkrátka Forex. Ideální je před zprávou zadat enter (umístění podle předpokladu směru, hladin S/R atd.), dát si k němu SL tak 25 bodů pod a Limit 40-50 nad enter. A zadat kontraentry...co kdyby. Maximálně příjdeš o průraz SL, ale nakonec se trh ustálí a jde v trendu na kterém už jsi díky kontraentru. Stačí ?.. :)
SID

Odesláno

díky Side,
k ohlášeným datům - SL vždy je jasné, ale u kontraentrů je nebezpečí, že nikdy nevíš o kolik pipsů cena ještě půjde v tom směru, a pak se otočí. Může to dopadnout tak, že jeden enter ti zavře stoplos, okamžitě znovu vztoupiš na revers, ale cena např.půjde jen 10-20 pipsů, pak se rychle otočí, že nestihneš vystoupit a pokračuje v původně předpokládaném směru.Takže jsi dvojnásobně v mínusu.

Trendové ceny - to je nějaký indikátor,že?
"hlásilo mi to trendy long ..." tzn.že používáš ten idikátor?

jinak díky za vše, čím nás obohacuješ
;)

zdraví
BPetr

• Vytvořit...