Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To focus

Chtěl bych se tě zeptat. Včera si napsal že listopad je zatím štědrý. Naproti tomu na straně 94 (psano 5.11 k trhu DAX) napsal yax "Takze tento tyden bud 2xBE a 3xSL nebo 1xBE a 4xSL" . Láďa myslím obchoduje na DAXu průraz prvního swingu podle tvého systému jako většina zde.
Jsou rozdílné výsledky dány drobnými odchylkami které ještě pro DAX uplatňuješ?
Díky
Ať se daří
Ahoj Miloš

Odesláno

krakra:
jak uz jsem psal, to se smozrejme dalo, dokonce jsem měl nutkání to udělat, ale nakonec jsem rád, že neudělal. Bylo to proti op, ale hlavně byl trh moc blízko na to, abych kdyžtak op porušil a chránil účet. Mohlo se totiž klidně stát, že by mi to protlo Sl a hned pak si to pro PT doběhlo, jako už se několkrát stalo...

Odesláno

Dnes jsem neměl signál ke vstupu. Sleduji vyšší TF a zde probíhá chop. V takovém případě nedostanu na nízkém 1M TF žádný signál ke vstupu. Je to způsobeno tím, že sotva se rozjede nějaký směr tak se hned točí opačně a tím pádem nepřichází signál. Souhlasím z Focusem, že listopad je zatím dobrý. Já mám celkem 6 obchodů a z toho ztrátový pouze jeden a to 2.11 - SL(3b). Průměrný zisk vychází 22 b na obchod. Průměrný SL je pak 7,4b.

Odesláno

Airmike, nejake clanky od J.Broz sa daju vygooglit aj s prikladmi takze to bude asi to co si myslel, on obchoduje bondy na CBOT, skusim si posvietit aj na tieto trhy lebo eurex poobede sa mi nezda moc prehladny. A je to tak ako hovori, treba mat prehlad do coho vlastne vstupujeme co u mnohych trhov iba z grafu nezistime. Dnesne FESX by som podla starej strategie isiel short po otvoreni a o par minut by som sa iba bezbranne prizeral ako trh rastie a mohol by som konstatovat lebo medved, nevadi, aj zajtra je den. :) Dnes bola klucova velka trpezlivost, bolo si treba pockat aj na uroven a aj kym oslabne tlak na tuto uroven lebo velke ordre do toho busili za market hlava nehlava takze casto sa ich podarilo zastavit az par tickov nizsie po vstupe a takyto obchod uz nema potom potencial primerany riziku. Dali sa spravit pekne obchody, ja som plny potencial nevyuzil ani zdaleka, vstupoval som priskoro. Vysledok po komisiach mierny plus 3 ticky ale to je dnes hanba a nie som spokojny so svojim obchodovanim, ale zobral som si cenne poznatky a vzdy lepsie ako strata podla starej strategie. Ak tu niekto sleduje book tak asi este jedednu vec dodam, sledujte skor urovne dalej od ceny, castokrat sa stane ze blizko vystreli velky bid/offer snazi sa vyvolat rekaciu a potom zmizne a mozno aj uvidite preletiet stovky kontraktov za market v opacnom smere, opat treba zachovat rozvahu a trpezlivost. Dole screenshot ako to nema vyzerat, priskory vstup, prva uroven bola pod tlakom ktory som podcenil prerazena a hned sa vytvorila dalsia, to ma donutilo v obchode vydrzat a vystup mal byt o tick nizsie.

11210

Odesláno

zdq: Verim, ze sledovanim orderbooku je mozne zlepsit nacasovani vstupu apod., ale to, co tady nyni ukazujes vypada skoro jako predpovidani budoucnosti.. Jestli muzu, rad bych vedel, co znamena, ze jsi vstoupil brzy? To jsi vedel hned po tom, co jsi zadal prikaz nebo az po tom, co to udelalo ten pokles 5 ticku? A kde bys vystoupil v pripade pokracovani downtrendu? Neber to prosim jako kritiku, jsem pouze zvedavy.

Odesláno

Pavel K.

ak mozem jednu vec k tomu predpovedaniu, zda sa to mozno trosku nadnesene, ale orderbook trading je podla mojho nazoru zaujimavy prave preto, ze sa kalkuluje z objednavkami ktore v trhu uz su, a preto je preratavanie pravdepodobnosti ci Up alebo down logicke. doraz sa kladie prave na prepocty pravdepodobnosti. treba si uvedomit ze velka skupina ktora na trhu je nepozera na graf, ale na cenu. a preto ak ma niekto skusenost z grafmi a prida k tomu ratanie z cenou, tak je vo vyhode pred tym kto len rata cenu alebo len pozera na graf.

a este k tomu orderbooku, aj v orderbookoch vznikaju patterny, akesi vzorce pohybu objednavok tak isto ako sa da vidiet pattern 1-2-3 v grafe, da sa videit to ze trh klesne v urcitom momente maximalne 3-4 ticky, a ak tuto maximalnu cenu prekona, tak je pravdepodobnost vyssia ze bude pokracovat.

viem ze toto zrovna nieje styl tradingu ktory tu je dlhodobo prezentovany, a mozno je to dobre, len som chcel upozornit ze takato cesta tu je, a da sa nou ist. ze to nieje nic spatne, prave naopak je to trosku iny pristup. ovela detailnejsi. to je vsetko co som k tomu chcel :)

Odesláno

Prispevky sem posielam prave aby som dostal odozvu takze som len rad, a samozrejme ma zaujima ci je tu niekto kto ma s tymto stylom skusenosti. Ono popravde zo screenshotov tu nie je vsetko vidiet, situacia bola vsak taka ze som isiel proti momentu z t&s a uroven to neustala. Mal som pockat kym prestanu hitovat bid.

Airmike, velmi rad.

Odesláno

Airmike: To chapu. Rozhodne to nijak neshazuju, jenom si myslim, ze i tady by mely platit zakladni pravidla jako vedet, kdy vystoupit ze ztratove pozice, proto me zajimalo, v jakem pripade by zdq z pozice vystoupil. Kazdopadne je to zajimave tema, bylo by fajn, kdybyste se o tom nebavily pres mail ale treba v nove zalozenem vlakne. Ale je jasne, ze je to vase vec.. (tu)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...