Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Level 2 je inside market cize limitne objednavky, treba ho sledovat sucastne s time and sales. Je to dost diskrecna technika vyzadujuca si screen time pre ten konkretny market. Najlepsie sa podla toho obchoduju pomale trhy s obrovskou likviditou napr. Eurex fixed income (FGBS, FGBM...).

V skratke, ide o to identifikovat urovne kde su objednavky neprimerane velke k tym ostatnym a sledovat ich spravanie. Moze nastat odrazenie alebo prerazenie. Daju sa tak robit obchody s malym rizikom a velkym potencialom.

Pre intraday trading je to podla mna najefektivnejsia technika, na grafoch ste uz pozadu. Zatial tak obchodujem na sim a moj ciel je byt zrely na live prave na FESX a FGBS ale to chce svoj cas.

Pekny weekend.

Odesláno

Opravim sa, myslim si ze z grafov mame neuplne informacie a to na nasu skodu. Kazdy obchod je jedinecny a mal by byt aj tak riadeny. Priklad dnesne FESX. Bol som v otvorenej pozicii long v profite 9 tickov, konal som presne podla svojho planu zalozeneho na obchodovani cisto z grafu, proste disciplina. Cakat na PT12 alebo BE1. Ale v DOMe som videl barieru kontraktov ktora branila dosiahnutiu mojho PT a videl som ze trh nema silu sa cez nu prezrat. Obchodnik ktory vnima DOM da okamzity reverz. Ja BE1. O toto mi ide, o uplnost informacii. Samozrejme je to moj pohlad a ludom ktori uspesne obchoduju cisto podla grafu sa to moze zdat ako zbytocna komplikacia ktoru nepotrebuju a suhlasim s nimi, naco menit co funguje. Mna vsak tato technika velmi oslovila a chcem sa v nej rozvijat.

11148

Odesláno

Zdravim, trocha statistiky pri sobotnim podveceru a vlastne i se zacatkem noveho mesice, ktery zacal pro me systemy pozitivne. 1. obrazek ukazuje nahore 10ti denni prumer rozpeti 1. hod a celeho dne a dole stejny prumer pro minutove volume. Tady je videt, ze se zacalo obchodovat vice kontraktu a zaroven to prineslo vetsi volatilitu. 2. obrazek ukazuje podil rozpeti 1. hod na celem dni. Tady je videt, ze podil 1. hodiny se dost snizil, takze je vice pohybu a tak i prilezitosti mimo prvni hodinu. Pokud by si chtel nekdo neco podobneho vytvorit i na ES, NQ nebo YM, tak si muze stahnout data viz link: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/71136/Rozpeti_a_Volume.xls_437KB.html Pekny zbytek vikendu, Lada

11163

11164

Odesláno

Rad bych zde ukazal myslenku systemu, pomoci ktereho obchoduju ropu. Podstata systemu je v tom zachytit prvotni pohyb, ke kteremu dojde po otevreni (tj. po 15.00). Jde o pruraz range, ktery se vytvoril mezi 14.40-15.01. Pro vystup pouzivam pevny PT, SL a posun na BE v kombinaci s posouvanim SL pod/nad swingy. Pred vstupem je dulezite, aby bylo splneno nekolik zakladnich podminek. 1. Neobchoduje se v den vyhlasovani zasob. 2. trh nesmi v dobe vytvareni range udelat moc velky pohyb. Nechci zde psat konkretni parametry pro filtry a hodnoty SL a PT, kazdy, kdo bude mit zajem a otestuje si to, na ne muze prijit. Preju hezky nedelni vecer!

Odesláno

zdq

mas uplnu pravdu, je to tak ako pises. uplny prehlad o trhu ti da len sledovanie orderbooku v kombinacii z grafom.
nieje to sice tak ze na grafe si pozadu ale skor tak ze v orderbooku si popredu :). ak mas zaujem mam nejake materialy uverejnene na CBOT profi floor tradermi, ktore vysvetluju prave problematiku orderbook tradingu. mozem ti to poslat je to velmi zaujimave citanie :)

btw: v tych materialoch je popisany aj priklad preco drobni traderi z vycibrenou TA robia chyby a casto nedokazu profitovat.

Odesláno

Aby som povedal aj nieco k veci a k trhom. Uz davnejsie mam zostaveny checklist na obchodovanie podla DOMu pre FESX, riesi situacie ktore mozu nastat a ako mam na ne reagovat. Vykonavat ho mi branili obavy ze na to este nemam. Clovek ale nevie kym nevyskusa. Povedal som si ze od tohto tyzdna idem na ostro, chranit ma ma maximalna denna strata stanovena na 100€/kontrakt. Kvoli sustredenosti trva moj session iba 9:00 - 10:30. Slubujem si od toho hlavne zbieranie skusenosti. Dnesok prebehol v znameni rychlych skalpov, v tomto case isiel trh viac menej stranou, nedali sa dosahovat profity vacsie ako par tickov, odzrkadlovalo to dve urovne v DOMe s velkymi objednavkami a boli blizko seba dokonca sa priblizovali cize po 10 sa mi to zdalo necitatelne resp. bez potencialu a uz som stracal fokus tak som skoncil, okolo 12 nastal breakout do longu ale to som uz neobchodoval. Celkovo +11tick v 4 obchodoch komisie zozrali +-tick cize +10. Som spokojny lebo som dokazal pohotovo a disciplinovane reagovat, pouzil som urovne ktore trh odtestoval a javili sa stabilne. Poobede obchodujem TF, range 15:30 - 15:35 breakout pullback.

11170

Odesláno

Zdravim, nejak nam tady upadnul FDAX, tak ja pridam ranni screen. Dnes po ranu byl trh neobvykle pomaly. Takze ja radsi po vstupu pritahnul na BE, protoze to bylo aspon pro me dost neobvykle. Hlavne ta rychlost nebo spis velka pomalost. Jinak, pokud by se nasel hodne trpelivy jedinec, tak by se dostal na PT v 11:55 s nastavenim podle focuse. Lada

11171

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...