Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

NQ 1min opět SL ...... začínají pracovat nervy..... představuju si, že bych jel live, blíží se nejhorší počet testovaných ztrát po sobě.
Přitom říjen vyšel na simu velmi dobře. Jsem zvědav jak to bude pokračovat.

Odesláno

bergmann1 ja jedu na livu a zrovna zazivam nejvetsi pocet ztrat ... zajimave kdyz jsem mel -600 mel jsem nervy... ted jsem -1100 a jsem v klidu (docela)... proste si porad rikam ze toto nemuze trvat vecne.. ale jestli bude tak nervy jeste prijdou...

Odesláno

Pavel vite ze ja ani nevim.... Vim ze kazdy by to mel mit stanovene.. jenze me system funguje docela dobre.. muj DD je jen diky prumeru na ekvity.. ze jsem vzdy se dostal pod tak jsem jel paper a hned byl PT a pak zas samy SL a pod a paper PT... takze tento system urcite neukoncim.. jenom porad premyslim jestli ukoncit ten klouzavy prumer.... mate s nim nekdo nejake zkusenosti? nebo neco k tomu rict? privitam cokoliv :)

Odesláno

roman06: popravde nikdy me nebyl moc jasny prinos prepinani Live-Sim, pri padu pod kl. prumer pri obchodovani jednoho kontraktu, protoze to dle meho nutne prinasi situace o kterych pisete, nemluve pak o casovem ramci v kterem se toho prepinani deje...
S vice kontrakty je to pak jina...

H.

Odesláno

roman06: To chapu. Vim, ze jsme se tu o tom bavili. To je prave duvod, proc jsem MA na equity nezavedl. Respektive mam ho uz vymysleny na position sizing. Kdy pokud padne ucet pod-vemu jen pulku kontraktu. Ale takhle sim vs. live mi to zas az tak dobre neprijde. Prave proto, ze si nemuze byt clovek jisty posloupnosti obchodu, v jake prijdou po sobe a pak to muze DD i zvetsovat. To se mi prave stalo na jinem systemu, ktery jsem mel otestovany uz drive.
Ale chapu, ze tohle rozhodovani neni jednoduche.

Odesláno

roman06: Doporučil bych přehodnotit přepínání sim - live a nahradit předem stanovenou max. ztrátou. Neznám tvé výsledky z back testu, ale tak jak je tu systém popsán, připadá na jeden PT několik SL. Klouzavým průměrem a přepínáním na sim člověk přesně dosáhne efektu že schytá několik SL live, přepne na sim a přijde PT. Následně opět několik SL live.
Tento systém od PavelK. se mi též líbí pro svoji jednoduchost. Upravil jsem si ho na TF 45sec, NQ, a celkem sušné výsledky. Říjen jsem zkusil live, ale bohužel -30USD. Problém byl v tom, že jsem nestihl 3x začátek obchodování a vynechal (2x PT 300 a 1x SL 60).
Vašek

Odesláno

No takze dekuji vsem za komentare... ted jsem v tom celou dobu sedel v backtestech a ruznych simulaci "co by kdyby".... a dosel jsem k zaveru ze ten MA vypustim uplne....

Nejvic ale co me zere je prave to ze ted kdyz to vypustim tak jsem vyhodil 1500 usd... a druha vec je ze co kdyz se teprve ted rozjede do DD.... opravdu tezke rozhodovani... no snad to tak neschytam ale stat se muze vsechno...

Na druhou stranu kazdy tento krok nas posunuje vpred a i kdyz pro me je 1500 usd dost penez, tak za dobrou zkusenost to neni zase az tak moc.....

dekuji za rady :) a uz tu prvni pulhodinku nekdo rozhybejte nebo teprve zacnou nervy :D

Odesláno

krakra: u mě přesně to samé, ale bral jsem i long na 5388, ze kterého jsem při prvních náznacích problémů utekl, takže to mám dneska jen za komise.

MNovaku, jestli si můžu tipnout, dneska short kolem 5390 v 9:42 :-) ?

Odesláno

Já jsem si nejdříve musel 3x nanečisto ten short vyzkoušet se SL abych si to pak v 9:44 vychutnal až k low, když jsem se nechal vyrazit až na TSL na korekci, protože PT jsem měl ještě o kousek níže :) Takže statisticky nula od nuly pošla - ale zase pár poznatků k dobru :)

Odesláno

Zdravim,

jenom takovy maly napad na zlepseni kvality tohoto vlakna, kdyz se dnes dostalo do wiki.
Kdyz uz sem pisete vysledky obchodu, tak dejte i screeny a nejaky strucny komentar ke vstupum. Protoze jinak jsou to prispevky, ktere moc nepomuzou nikomu jinemu snad krome autora.

diky, Lada

P.S. Nemyslim to nijak spatne, tak aby nevzniklo nejake nedorozumeni.

Odesláno

Mirek F.
samozřejmě že není, jen mi taky přišlo nadbytečné dávat screeny trhu, který diskutující vidí taky. ti co jedou dopolední FDAX ať už paper nebo live, se v tomto vláknu stále opakují
yax: souhlas, že se screeny to bude více poučné pro všechny, já jsem to spíš bral jako prostor k vykecání nahromaděných emocí se spřízněnýma dušema

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...