Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když jsem byl v shortu v otevřeném profitu 14ticků, signalizovaly mi indikátory opatrnost, šoupl jsem BE a na tick si ho to vybralo :) - plný PT by pak byl - jak jinak - zasažen. Další signál jsem měl do longu těsně před reportem, takže jsem to samozřejmě nedal. Mám radost že jsem to zobchodoval bez chyby, ale je to k popukání.

Odesláno

:( " pochvalim" sa aj ja... :( Do trhu som vstupil neskoro, bol som v profite +340 ( PT 350) Napriek tomu ze som si mal dat vdaka indikatoru pozor, chcel som vidiet "nazivo" co to urobi..... Nuz, uvidel som zásah SL rýchlostou blesku... Ked sa na fakulte examinator v ramci mediciny katastrof kolegu pytal co by urobil v pripade ze by sa nachadzal 5 km od jadroveho vybuchu a ten mu odpovedal ze .." lahol by som si hlavou od epicentra, kryl by som si hlavu, snazil by som sa najst nejaku terennu nerovnost..." tak skusajuci mu povedal:" Synak, ja by som sa len dobre dival, lebo by to bolo to posledne co by som v zivote videl..." Nuz tak Dnes to bola draha skusenost, ale bola to SKUSENOST...

11046

Odesláno

Po vojne je každý generál, ale... vstúpiť sa dalo cca 15.37 ( za prvou korekciou po 15.35 trh preťal EMA 204, EMA 34 vykazoval down, podobne ako obe CCI) ale váhal som, lebo trh sa mi zdal akýsi "chopoidný" tak som počkal na druhú korekciu. No a potom, nebudete mi veriť... čakal som na report ako vôl na porážku. Fakt som chcel vedieť čo to urobí a trochu som dúfal, že trh síce poskočí proti mne ale SL to ustojí - navyše som bol už dosť v pluse a podobne ako tuším pred týždňom sa rozbehne v smere trendu - t.j. down....
P.S: Odskúšal som aj indikátor reportov, kto nepozná : www.financnik.cz/forum/read.php?2,146666,page=2
6. príspevok odvrchu od jrk - týmto mu ďakujem a prajem skoré uzdravenie.... :)

Odesláno

abrams:
já ze svého pohledu, bych u hodnoty pátečniho low byl velmi opatrný (pravděpodobně bych zde umístil svůj PT) . pokud jsi byl přesvědčen že PT měl být dál, určitě bych posouval SL když ne na BE tak alespoň nad swing (tady by to ušetřilo odhadem 30-50 baků). taky bych považoval za strategické držet SL nad EMA 34 - většinou když už trendující trh crossne EMA znamená to buď OT , výraznou korekci nebo začátek chopu a v tomto případě by to zaručilo lepší BE ... odhaduju BE+10. A pokud se k tomu přidá cross CCI50 přes ZL, je vysoká pravděpodobnost OT - po této kombinaci už hledám signál do opačného směru.
a před "A" reporty podle situace buď ukončuji otevřený obchod, anebo dávám BE jistoty :)
a přihlížím rovněž k posunu ceny v době vstupu (já jsem dnes vstupoval cca o 200USD výše tedy po asi 500USD pohybu a i proto jsem též při náznaku indikátorů o dalších 150USD níže přitahoval na BE) a tys byl v obchodu po 700USD pádu - o to víc bych byl opatrnější na OT :)

Odesláno

abrams: Tohle vsechno bys mel mit zahrnute v OP. Muzes sice obchodovat diskrecne, ale tohle jsou stejne veci, ktere by tam mely byt zakotvene a dost pevne! Uz jenom ta veta "Vstoupit se dalo..". To znamena, ze jsi vynechal svuj vstup? Nebo jak tedy? Promin, nechci rypat, jenom mam ted v zive pameti, jak znamy diky svemu obchodovani "podle citu" projel poradny balik behem jednoho dne a uplne ZBYTECNE. Skoncil kvuli tomu s obchodovanim a byl z toho dost dlouhou dobu hodne spatny.

Odesláno

abrams opravdu zdalo chopoidni to neni zadne pravidlo vse musi mit sva pravidla.. ja sem tam podle pravidel naskocil chytl PT 400 a jeto....takto se v tom budete placat rok a nebudete vedet co dal...
Ono se me zda ze tady je hodne lidi kteri to ani poradne nechapou proste obchoduji maji nejake vysledky a porad nad tim diskutuji... kdyz se jim neco podari vsude to ukazuji... ono neni tezke placat se kolem nuly...lidi co projizdi ucty vi casto velice malo o obchodovani ale my tady napr v teto diskuzi vime vice ale presto tady nejmene polovina lidi nedela co ma.. sice neprojedete ucet ale intradenne obchoduji hlavne proto abych vydelalaval poradne penize v jakemkoliv obdobi za jakekoliv situace dodrzuji plan a konzistentne mi stoupa ucet az tam kam chci....

Odesláno

abrams:
nikdy bych si nedovolil do nikoho tady navážet. jen píšu svůj pohled a každý ať si vezme to co uzná za vhodné, ignoruje to co ho neoslovuje, popř. oponuje, když jsem vedle :) sám jsem vděčný za jakýkoli pohled někoho jiného

Odesláno

pehy:

minul jsem prispevek, tak pisu az ted. S 1. korekci pokracuji pouze na NQ, jako doplnkovy trh. Na TF ted zkousim neco noveho. Jednak proto, ze minusovy mesic nijak nepotesil, ale taky proto, ze sebeduvera zase trochu posilila, takze postupuji na vyssi stupen a zacinam neco trosku vice narocneho, co by mi zase melo trosku vic sedet.

System mam opet jednoduchy, pouzivam zakladni patterny PA (DT/B, 1-2-3, flip a specificky typ prurazu). Vstupy jsou jasne definovane, musi na me z grafu kricet, takze vice mene zase mechanika. Opet maximalne jeden vstup denne v prvni pulhodine. V replay byly vstupy bez problemu, ale bohuzel si minule dny pamatuji jak z backtestu, tak i z obchodovani, takze uvidim, jak se bude darit v realu v listopadu. Vysledky z backtestu byly vic nez slusne, ale realita muze byt jina, tak backtest pripadne zverejnim az v novem roce, kdy budu uz vedet, jestli se mi dari obchodovat system bez chyb. Coz doufam pujde dobre, takze pak planuji pokrocit na dalsi krok a to pridani S/R a slozitejsich vystupu nez PT, coz bude dost narocne, takze k tomu musim dozrat. Neni kam spechat, uz jsem se presvedcil, ze musim postupovat hodne pomalu a opatrne.

Lada

Odesláno

Dneska to se mnou docela cvičilo, co se psychiky týče. Ale mám radost, že jsem to zvládnul. V 15:43 Short: nedošlo to o 4 ticky na PT, takže 2. posun. Pak jsem měl ještě jeden platný v 16:40 Short, který už na PT vyšel. Takže moc hezký start do nového měsíce. Kéž bych takhle vydržel, především co se disciplíny týče. (přikládám druhý obchod) Dobrou

11054

Odesláno

Ahoj, ja dnes SL, ale s chybou, protoze jsem zadal spatny prikaz na swingu. K vyplneni dojit nemelo a pak jsem mel spravne vstoupit na jinem swingu (tam by to pak byl PT, ale ted me spis vadi ten spatne zadany prikaz. bohuzel zalezi opravdu na kazdem ticku...)

Odesláno

To Dikon:
Tak to by mě zajímalo jak by měl podle tebe vypadat ten obchod na PT ?
Já dneska také SL, ale snad by bylo dneska lepší neobchodovat, není ani žádná fundamentální zpráva.

Odesláno

Já jsem dal ten zatím krátký short až napotřetí : 2x BE a až potom jsem uzobnul jeden swing za 30 ticků - tedy vlastně taky takový lepší BE a víc to pokoušet nehodlám :)

Odesláno

To ALL:
Má smysl obchodovat když není žádná fundamentální zpráva ?
Dneska v 10:30 v momentě zprávy došlo k pěknému proražení svingu, podle mě nemá smysl obchjodovat jindy.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...