Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja jsem za rijen maximalne spokojeny. Ani ne tak financne, i kdyz neskoncil nijak spatne, prumerne, ale hlavne proto, ze jsem obchodoval me 2 systemy presne podle planu a to je neco, co je pro me v tuto chvili naprosto klicove. Jakmile si vybudujeme disciplinu, mame temer vyhrano! (tu)

Odesláno

Libri: Pozor na to, na live prejdi opravdu, az udelas treba jen jednu chybu/mesic. Sam jsem obchodoval diskrecne, podle PA, volume, TL atd. Na simu mi to slo, delal jsem vetsinu obchodu podle backtestu, byl jsem ve slusnem plusu. Ale jakmile jsem presel na live, vynechal jsem nekolik obchodu a to temer same ziskove, naopak jsem bral skoro pouze ztratove.. No dostalo se to tak daleko, ze jsem si pak nebyl moc jisty, kdy do obchodu jit, kdy ne a prestal jsem systemu verit. Ted jsem rad, ze jsem skoncil nakonec na nule a sel jsem od toho. PA me bavi, stale ho sleduju, i kdyz ted hlavne na hodinovych grafech. Ale zatim to pro me neni cesta a to hlavne kvuli tomu, ze jsem si to pokazil hned na zacatku..

Odesláno

yax:
chápu, moje vyjádření nebylo myšleno špatně, jen mě napadlo, že se možná mnozí -a zdaleka ne jen Vy- topí v jednom měsíci....ale jinak Vás plně chápu a rozumíme si, že back a live by měl být +-stejný, jinak by logicky backtest neměl moc smysl....

Pavel K.:
jako kdybyste mi mluvil z duše....strašně mě to láká, ale zatím na to prostě psychicky nemám....tak až se mi to bude zdát lepší, dám taky vědět (tu)

Odesláno

Pavel K.:
jj diky, na prechod k live netlacim (narozdil od naivnich zacatku, kdy jsem si rikal ze hodim backtest, dva mesice ziskoveho paperu mi potvrdi teorii a huráá do praxe :)). Můj nejdůležitější cíl nyní je eliminovat chybovost. Ta statistika vynechaných obchodů mi tolik hrůzu nenahání. Protože minimálně dva si teď pamatuju velice přesně, kdy jsem chtěl vstoupit LMT na TL a byl jsem nesvůj že candel mají opačnou barvu než směr do kterého chci vstupovat, chvíli jsem to pozoroval a ta trocha váhání stačila. Tohle věřím, že lze eliminovat rutinou a získáním sebevědomí- čím víc těchto situací zažiju, tím by měla má jistota vzrůst. Zatím větší bolest vnímám u impulsivních nebo zbrklých vstupů. Třeba: když říkám že to půjde dolů tak to přece dolů půjde - tento měsíc se mi to zadařilo už jenom jednou, ale přece jen jsem se neudržel a jako bych měl klapky na očích nasekal jsem po (sice dobrém) vstupu se SL dva další, když už indicie naznačovaly změněnou situaci, ale ego mi nedovolilo to vidět. Pak mám ještě pár dalších bolístek, ale snažím se to řešit postupně. A každou seanci cítím , že se zlepšuju.

Odesláno

sd77: Popravde ted zacinam videt kouzlo mechanickych systemu stale vic. Uz me to nelaka tolik jako pred tim. Ono v diskrecni PA je alespon z meho pohledu jedno obrovske uskali. Docela casto se muze stat, ze udelate obchod a mate ztratu. Coz neni zadny problem, pokud si muzete byt naprosto jisty/a, ze ztrata je dana systemem, proste naklad. Ale ja si pak kolikrat rikal, ze bych tam vlastne vstupovat nemusel, protoze tam bylo jeste tohle a tamto.. (Ale to az v live) S mechanikou je to trochu neco jineho. Pokud se drzim planu, tak ztrata je naklad, se kterym se musi pocitat a tak to proste je. Neni nad cim premyslet. Jednoduseji se snasi ten psychicky napor, ktery je v tomto pripade podstatne minimalizovany. A s tim i souvisi spoustu dalsich veci, jako treba position sizing. Pokud vidim, ze dokazu 100% dodrzovat strategii, ktera VYDELAVA, pak neni problem zacit pomalu pridavat kontrakty, samozrejme podle urciteho schematu a radeji konzervativneji nez naopak.
Musim rict, ze moje mysleni ohledne tradingu se v posledni dobe dost zmenilo. PA, ruznym formacim, sledovani trhu a jeho studiu jsem se venoval vice nez rok, abych pak behem mesice udelal radikalni zmenu a zacal obchodovat neco, nad cim jsem popravde pri simu ohrnoval nos. No, jsem za to vazne rad..

Jen bych chtel dodat, ze tim absolutne nechci nikoho odrazovat od diskrecniho obchodovani. Kazdy ma svoji cestu a to je na tom nejlepsi!

Odesláno

Pridám sa aj ja:
Toto vlákno som objavil len nedávno a vstup na prieraze prvého swingu s publikovanými výsledkami backtestu mi učaroval. V poslednej dobe však bol TF po open veľmi divoký takže aj keď ma svrbel prst na myši viac sa mi osvedčili vstupy po prvej štvrť až polhodine, kedy trh celkom slušne trendoval - podľa EMA a CCI. Korekcie boli pomerne vysoké a SL 120 bol hraničný - priznám sa že som ho 3x posunul na 200 a dosiahol som PT, pri monitore som však sedel každý deň do 18-tej.. Po počiatočných stratách som takto síce skončil v zelených číslach ( " v čistom" 525+) ale závidím Vám Vašu disciplínu. Ja na tej mojej musím ešte popracovať. Dúfam - ako vy všetci skúsenejší hovoríte, že november bude lepší
(tu)
Príjemný víkend, ja zajtra makám na štátnom :(
To Yax a sd77: čo je to prosím HA?

Odesláno

ja som mal oktober pre zmenu ako moj najuspesnejsi live mesiac...15 obchodov 11 profitov na ES. Celkovo +1250 po odratani komisii. pre mna bol zase tazky mesiac predtym, kde som zakoncil len s minimalnym profitom a bol tam aj dost neprijemny DD (cca 1000 dolarov). ale aj tu sa da vidiet, ze netreba po jednom neuspesnom mesiaci zahadzovat system ktoremu verite.

Drzim palce do dalsich bojov

Odesláno

Žial v robote NT naživo - a tým ani backtest- vďaka "firemnému filtru" nespustím a keďže je zatiaľ kľud tak listujem v diskusnom fóre finančníka.
Chcel som sa spýtať "otca vlákna" focusa ako sa mu darili obchody na konci mesiaca.
Neviem kde som robil chybu ale posledné dni na TF z hľadiska obchodovania prvej korekcie( SL 120, PT 350 pri obchodovaní do 16- resp. 15.00 hod.) končili SL. Alebo sa mýlim? Možno by to chcelo mne neznámy filter...
BTW, neviete náhodou kedy sa mení čas v USA?

Odesláno

Pavel K.:
ano, to kouzlo vlastního výběru stylu obchodování je úžasné. Diskréční obchodování má velké kouzlo a už o něm tady někdo hovořil, ale je pravda, že kvůli kráse asi většina z nás neobchoduje, proto např.já dávám přednost mechanickému systému, protože diskréčně dělám chyby a nemůžu si dovolit si na burze jen "hrát"....

abrams, JaroslavVrana:
ano, Heiken ashi...najdete v indikátorech v NT.

Odesláno

Tak já dneska po dlouhé době SL, situace vypadala dobře, ale nezvládl jsem posunutí na BE, měl jsem obavy o tom že by to bylo kontraproduktivní (že by se trh po zasažení BE otočil a šel zpět správným směrem). Nestalo se tak, škoda, ale potom tam bylo krásné odražení od high.
Dnešek zvládnul správně asi yax, on posunul na BE, měl vstup stejně jako já.

Odesláno

Dnes bez vstupu, v 9:00 najednou 7 úseček short, rozhodl sem se tedy nevstupovat. Kdybych vstoupil a dostal ještě slip tak by to bylo hodně hluboko. Zvládl jsem i nevstupovat na žadný jiný signál. Takže naprostá spokojenost.

Odesláno

Zdravím Všechny,

yax : Láďo, chtěla bych se zeptat, jestli budete pokračovat na TFku obchodovat system 1.korekce ? Někde jsem
tady na fóru četla, že chystáte na listopad nějaký nový systém ( flipy, DT, DB atd. ) Tak mě jenom zajímá jestli
Vás ta říjnová ztráta odradila nebo ne ;)

Děkuji Petra

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...