Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

já dnes na sim NQ +100$ - pos SL
Jsem rád, že jdu podle plánu. Kdybych posouval po swingách, měl bych PT, tenhle systém ale teprve testuju a budu porovnávat.
Mám za sebou 2 týdny simul. obchodování podle souč. plánu (9 obchodů, 1x mimo pc) a zatím jsem v plusu (+300). Kéž by to tak zůstalo
:)
Zdravím všechny, Petr

Odesláno

Zdravim, Ja dnes na prvni korekci bez obchodu. Ale tu zpravu jsem si nenechal ujit aspon papirove. Negativni reakce na kladnou zpravu muze byt prekvapiva, ale rozhodne to o necem vypovida a zvysuje to pravdepodobnost na trend a pise o tom dost klasiku. Takze prikaz umisten pod dnesni low a PT dany na vcerejsi S/R. Docela to stoji za otestovani, najit vhodne misto vstupu a nastaveni MM. MNovak: diky za pripominky, s tim tickem to chapu, ja mam jenom pocit, ze davam prikazy moc natesno a tak me vyhodi sum trhu hned po otevreni jeste predtim nez se to pohne na nejakou stranu a to mi prijde jako skoda penez. Takze si budu vsimat vetsich swingu a zkusim novy backtest. Vim, ze tam se tem 1 tickovym MFE nevyhnu, ale pro klid duse to zkusim pretestovat. Danek: pokud bys mel chut, tak bys mohl pridat nejaky screeny nebo komentare. Kazdy zkuseny obchodnik je vzacnost a pro novacky vyborna moznost se neco naucit. Lada

10885

Odesláno

Dávám sem ten slíbený ranní screen s FDAXu. Pohrál jsem si s vyznačením s/R, aby to bylo zřetelné. Při zpětném pohledu na dnešní obchody se kloním k názoru, že ten první vstup spekulující na zavření gapu, byl příliš násilný, neboť v té době defacto k uzavření již téměř došlo a odraz ceny od včerejšího High to potvrdil. Víc mně ale v tuto chvíli zajímá poznámka MNovaka o vyčerpání longu. Druhý obchod jsem otevřel víceméně s ním (já asi o trochu později), ale po zaváhání ceny v reversních candel, kdy jsem po signálech indikátorů ukončil jeden kontrakt a u druhého posunul SL na BE+1, se cena opět rozeběhla na sever aby se zastavila těsně pod vyznačenými ST a pod PT. Držel jsem SL na úrovni BE+1, což v té době již bylo i pod EMA34, kterou vedle swingů považuji za logický bod pro SL. A ať se dívám jak se dívám, nic mě do očí netrklo, čeho bych si měl všimnout, že hrozilo OT, kromě předchozích varování indikátorů (ale pokračování trendu beru jako jejich falešný signál) . Dříve jsem při zachvění ceny často ukončoval oba kontrakty, abych ochránil vydobytý profit, ale dnes jsem měl radost že jsem tomuto nutkání odolal. Vyznačil jsem zeleným kroužkem vstup do obchodu. Na 10min grafu je vidět, že v té době už byla cena dost daleko od EMA, což mi indikuje, že ten vstup nebyl z těch úplně nejlepších, nicméně prostor k další ST byl značný. Pokud si kdokoli všimnete něčeho co mi uniklo, budu vděčný.

10887

Odesláno

Libri
Když jsi dáš hrubší graf tak zjistíš, že 21.10 v 9,00 vznikl vrchol na 5850 a druhý vrchol v ten samý den v 16,00 hod. Tento druhý byl o kousíček výše. Spojením těchto vrcholů vznikne S/R. O tuto hranici dnes tukal trh v 9,00. Takže jsem počítal, že se trh v průběhu dne otočí a poletí short. Tak se i stalo po otevření trhů USA. Pokud by jsi sledoval forex, pak je zde pro evropu významná britská libra GBP, která vykazovala nádherný pokles již po 8 hodině raní. Já si všechno porovnám a pak mám mnohem lepší náhled na trhy. Pokud si hraješ jenom v jednom grafu pak jsi o tyto informace ochuzen.

Odesláno

MNovak: děkuji. sledovat libru by mně nenapadlo a věřím , že korelující jiný trh může být jakýmsi indikátorem trhu, který obchoduji - je mi jasné že to chce spousty hodin u grafů. A u těch S/R nyní vidím, že jsem nebyl při přípravě dost pečlivý.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...