Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax
To, že ti trh vezme příkaz a posléze se otočí to tak prostě v některých obdobích bývá. S tím se musíš naučit žít. To přijde u každé strategie. A hlavně u mechanické. Já i když se snažím vstupovat do trendu tak prostě takové věci zažívám taky. S tím asi nejde nic dělat. Pokud se trend rozhodne zastavit zrovna v okamžiku vstupu a pak otočit tak mám smůlu.
Taky se může klidně stát, že tuto situaci zažiji třeba 5 po sobě. To už je pak náročné, hlavně při více kontraktech.
Proto je dobré riskovat co nejmenší část účtu, respektive mít větší účet, aby jsi měl stále nějaký bezpečný polštář právě pro tyto případy.
Dnes byl na dax od včerejšího poledne long. Takže já když chci vstoupit bud jdu long nebo nejdu vůbec. Jelikož long byl dnes u s/r bariéry - poměrně vysoko, tak se dalo čekat brzké otočení. S nízkým PT by se to snad dalo zvládnout. Já jsem to riskl a vstoupil v 9,16 buy. SL na 6 bodů. PT jsem uvažoval původně 2xsl = 12 b. Pak jsem si řekl, že by to mohlo se vyškrábat i na 20. Bohužel, šlo to na 17 bodů a začalo to pomalu klesat. SL jsem pak přitáhl na nákup. Nakonec , když jsem viděl, že už zřejmě není žádná šance tak jsem vystoupil za market s 5,5 b.
Ted již započal short, takže uvidíme jakou bude mít sílu a kam až dojde.

Odesláno

to danek
moc díky za odpověď - tomu rozumím, taky hledám a backtestuji další a další systémy....šlo mi vlastně jen o to, jestli je to třeba tím, že v backtestu vyšel nějaký měsíc ztrátový-jak píšete, anebo je to tak, že v backtestu vše v plusu, live taky, DD nízký, ale prostě celkově "nižší" zisk, tak hledáte další....
Před rokem jsem koukala na diskusi o PA a tam jste živě diskutovali s "jkr" - který už se nikde v diskuzi letos neobjevuje....vlastně tahle diskuze mě prvotně nakopla k hledání nějakého rozumnějšího systému a pokud vím, obchodovali jste formace podobné 2b rev., RR, atd...testovala jsem je, ale zjistila jsem, že i to je pro mě příliš diskréční a opravdu potřebuji téměř mechanické vstupy, později si troufnu na víc....díky

Odesláno

Takže jsem zadal vstup do shortu v 11,47. Předpokládám pokles minimálně do 15 hod. Takže zadám PT 30b a uvidíme jak to dopadne. Ted v čase kolem oběda je to líné, takže trhy nesleduji. Nechávám pouze zadané příkazy.

Odesláno

yax, focus, mnovak, atd....

Prosím měl by někdo z vás data na backtest za letošní rok do NT? O svoje jsem přišel na vadném disku. Většina z vás má za letošek nějaký BT hotový, tak třeba bude tak hodný a data poskytne. Děkuju mockrát.

Odesláno

sd77:

vsechny naplanovane profity musi mit 100% opodstatneni. U me je to spec. exel. tabulka ktera presne stanovuje denni, tydenni, mesicni a rocni cile. Pokud zde pracuji s nejakym predpokladanym profitem, tak ten je planovan na zaklade back testu a je mirne znehodnocen. Potom uz pouze sleduji jak si system vede. DD je velmi dulezity a profit ja take planovan na zaklade teto informace z back testu.

focus

Odesláno

MNovak:
v tuto hodinu už neobchoduji, navíc jsem byl mimo PC, ale grafy když můžu tak sleduji - beru to jako velmi dobrou školu nakoukávání všech možných nuancí.
i podle mého stylu by byl vstup do shortu v 11,47 lahůdkový, já bych si určitě PT z jednoho kontraktu vybral na dnu předchozího swingu 5807 a ve 12.26 posunul TSL na 5814 - v tu dobu na mně už vše křičelo, že bude minimálně výrazná korekce - čekal jsem ji k EMA, ale byla ještě větší, zatím by to ale BE podržel, ale bylo by mi tu určitě líto umazávat tak velký otevřený profit - ale je to jen popis generála po bitvě :) optimální místo pro ev. PT jsem teď nehledal, běžím zase pryč.
mám pár otázek k tomu rannímu longu, ptže jsme vstupovali podobně, ale musím si trochu pohrát s popisky screenu a nemám teď čas, hodím to sem večer. každopádně nejvíc by mě zajímalo, z čeho jsi indikoval, že trh nemá sílu jít výš. já jsem měl vyznačeny dvě ST ještě kousek výše, ale ani k jedné se to nevyšplhalo - víc bude jasné z obrázku.

Odesláno

roman06: ty tam sice jsou, ale pouze 6měsíců nazpět, potřeboval bych nejen kvůli BT data nejlíp i od listopadu loňského roku v podstatě do teď.... děkuju za radu, ale žádal jsem spíš o něco jiného...

Odesláno

to danek:

Ahoj Richarde, můžu se zeptat kolik průměrně uděláš obchodů za den? Máš na to nejaké pravidlo? Vím že se začátečníkům doporučuje dělat denně klidně jen jeden obchod. Jen mě zajímá, jak to máš ty jako již zkušený live trader. Díky za odpověď.
Petr.

Odesláno

to athoos,

doby, kdy jsem měl 5-6 obchodů denně na erku jsou bohudík pryč. Ted mám v průměru 12 obchodů za měsíc při daleko větším klidu a bez stresu. A navíc se dá velice pohodlně obchodovat víc titulů současně, což jsem dřív jaksi nebyl při té frekvenci schopen.

S pozdravem Richard

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...