Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ranní fdax ted zatím považuji za nepřehledný. Sice se rozběhl short, ale klidně to může být jen vyplnění gapu a pak může opět pokračovat v původním longu. Takže já vyčkám

Odesláno

Zdravím všechny diskutující. Vím že je to trochu OT, ale většina z vás používá NT a má BT od 1-10/09, tak sem chtěl poprosti, jelikož mi zkolaboval disk, jestli by nebyl někdo z vás tak hodnej a poskytl mi data na tuhle dobu do BT? Jen opakuji svoji prosbu ze včerejška. Děkuju moc.

Odesláno

Ahoj,
tak ja dnes vstup short na 5828, ale dnes SL.
To krakra: Jestli se nemylim, tak porad vlastne nevime co vlastne presne obchodujes... Nejcasteji snad ctu "dnes bez obchodu"...:-)

Odesláno

ano, dnes paper ztráta do shortu FDAX.

MNovak
obchodujete live už dlouhou dobu-léta, takže naprosto chápu Váš přístup. Např.já si to ale ještě nemůžu dovolit. Vzhledem k tomu, že potřebuji nabýt jistotu, musím přistupovat téměř mechanicky, takže dnes minus :) zatím pořád paper a ještě asi dlouhou dobu i live....

Odesláno

MNovak:

Tak jsem si ted ještě několikrát pročítal tu naší včerejší diskuzi a snažil se nějak si objasnit ten tvůj systém. Možná jsem na správné cestě pochopení, ale tedy vůbec si nejsem jistý. To bych tě to musel vidět obchodovat naživo popřípadě mít nějaký polopatě popsaný screen s oběma time frame :o)

U mě je někdy problém v tom, že hledám až moc složitostí i tam kde nejsou, ale to je asi tím, že chci od mala vše pochopit a ne jen se to naučit. Každopádně díky za náhled

Odesláno

to sd77:
-------------------------------------------------------
... " děkuji a přála bych si tady taky více žen, jste ve velké přesile ..."...
Presile? Je mi jasné že trading je biznis "každý proti všetkým" ale tu sme dúfam spojenci :)
P.S: Keď raz budem bohatý a budem cestovať po svete tak si v niekde v Puerto Ricu dáme drink a porozprávaš o tých hrozivých stratách z počiatku tradingu... (tu)
Palo

Odesláno

Dnes DAX live vstup na 5833 long - slip jeden bod. Výsledek SL. Nejhorší je bojovat s hlavou, která ihned po SL našeptává - to jsi měl jít short, vem to ještě. Ale tento týden odolávám, takže spokojenost. Po tom co jsem si zažil se svou psychikou na TF a FinWinu sem se dal trošku dokupy. A to jsem si říkal že není možné abych to TF nezvládl, tolik bactestu a paper tradingu :D, navíc když už dlouhou dobu sem hrál poker, proč bych to já něměl zrovna ustát. :D

Odesláno

focus:

ja jsem live ukoncil po minulem tydnu celkove mirne nad nulou (3 zisky, 8 ztrat, 0 BE). Jsou to zatim na me moc velka cisla a celkove je to dost rychle, takze u toho zatim nejsem uplne v pohode.
Takze tento tyden paper a 2 zisky a 3 ztraty, coz je pekny vysledek. Ale budu delat novy backtest, protoze nekdy mi prijde, ze davam prikazy moc blizko, jako treba dnes, kdy jsem sel hned v 9:00 do shortu a trh me vzal na tick presne prikaz a hned byl obrat SL. Tak musim najit zpusob, jak dat trhu asi vetsi prostor, nebrat kazdou pidi korekci, i kdyz ma 2 svicky.

Lada

Odesláno

to focus:
mám v hlavě docela zmatek v něčem, co ostatní asi neberou tak úplně jako důležitou věc. Psal jste, že jste hledal systém, který bude generovat alespoň 2000 USD/měsíc a kontrakt. Proč jste si stanovil takovouto hodnotu? Hodně traderů tady chce systém a mají ho, který generuje 500-1000 USD, proč Vy 2000? Napadají mě různé odpovědi:

a) 1000 usd je málo prostě jen tak
b)je opravdu problém potom alespoň polovinu z backtestovaných hodnot získat live? - já zatím nedokážu posoudit, live systém ještě měsíc neobchoduji a určitě to nebude za 1 měsíc vypovídající hodnota
c) např. DAX výsledky jste zveřejnil, jsou velice hezké v reálu, byly takové i v backtestu nebo horší či lepší?

Zkrátka - proč 2.000 USD/ktr.? Důležitější mi přijde drawdown...vážně nevím, děkuji za odpověď. Simona

Odesláno

taky jsem to dnes dal do shortu na zavření gapu, viděl jsem tam potenciál k 5810. pak jsem ještě přidal jeden RR odraz do longu, který skončil na lepším BE. nakonec se ten gap zavřel, ale zatím ne úplně k predikovanému ST. každopádně to již pokoušet nebudu. sám se sebou dnes spokojen jsem, s výsledkem samozřejmě ne :)
EDIT: jak jsem to odeslal a mrkl na graf tak nakonec i ta 5810 padla :)
EDIT2: je to přesně jak píše Kostolany - nejprve je 2x2=5 a až potom 5-1

Odesláno

to sd77,

skusím přispět svojí trochou do mlýna. Např u trhu TF mám měsíční průměr při backtestu i při live něco málo pod 3k na kontrakt. Někdy víc, někdy mín, ale nikdy jsem neměl mínusový měsíc. Pokud změním parametry systému např. velikost SL, posun na BE ..., najednou je průměr okolo 2k a od 10/2008 mám 2 ztrátové měsíce, přičemž DD je téměř stejný. To je důvod, proč alespon já hledám systém s vyšší ziskovostí.

S pozdravem Richard

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...