Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax, Lucínek, roman06

tak jsem rád, že aspoň tohle dělám jako vy. Ted jsem si byl koupit knihu Joe Rosse DayTrading tak snad mě při jejím čtení napadne jiný systém, protože bych systém rád založil na proražení, jako ten minulý. Ještě tady procházím vlákna, tak tam mě snad taky něco ťukne.

lordberry:

backtesthelper - o tom jsem tady dost četl, ale je to myslím jen pro VIP členy a to já nejsem, takže v tom mám smůlu

Díky všem za reakce a omlouvám se za trochu off topic

Odesláno

To Kotas.

A co kdyby jste šel opačnou cestou a nejdříve si sám udělal jasno v tom,co vlastně od systému chcete,co od něj očekáváte a pak teprve hledat něco co se kreje s Vašimi představami a ne se přizpůsobovat něčemu.Přeci na prvním místě musejí být Vaše představy,které Vám vyhovují a pak až to ostatní.

Odesláno

MERKUR1, Lucínek:

Stejně jak jsem sem dával výsledky backtestu na to proražení range u TF, tak v tomto stylu bych se rád držel. Systém bych rád založil na proražení silných úrovní a snažil se tak zachytit krátkodobé momentum trhu. Od systému chci, abych riskoval co nejmenší STP, ale na druhou stranu po něm nežádám ani vysoké profity na obchod, ohledně úspěšnosti bych rád systém úspěšný ve 40 - 50 %, když více tak tím lépe. Co jsem se tady dočetl, tak právě Ross dává velký důraz na proražení určitých hranic a proto bych si chtěl ujasnit, kde jsem třeba v předchozím systému udělal chybu, proto jeho kniha.

Vím, že najít určitý systém a styl obchodování není vůbec jednoduché a pokud mi docházejí nápady a mé dosavadní pokusy nebyly zas tak slavné, ikdyž alespoň částečně se zlepšující, tak musím hledat inspiraci jinde u zkušenějších, protože v začátcích asi málo lidí hned napadne profitabilní systém bez nějakého naťuknutí. Proto pročítám toto forum a proto knihy Rosse.

Tot můj pohled, možná špatný, možná správný.

Odesláno

To Lucínek.

Já tomu také rozumím,ale právě ze své zkušenosti musím bohužel říct,že pokud jsem pouze jenom něco v životě okoukal,zavedlo mě to někam kam jsem nechtěl.V případě tradingu to jsou ukázkové grafy nejrůznějších indikátorů.Oni jsou tak přesvědčivé,ono to tam je tak jasné,ale možná,že je vybírali ze stovek jiných.Když pak člověk je v reálu,ty signály tam prostě tak jasné nejsou a je vedle protože nepochopil to hlavní.Je to jako matematika.Ta také není o číslech,ale o logice.Když ji pochopím,dosazení čísel už je jenom formalita.

Odesláno

to Kotas...
opravdu pěkně, jednoduše obchoduje focus...jestli můžu radit, kam se obrátit, tak si projděte jeho příspěvky...pomohly mi jeho rady strašně moc a mám do génia stejně daleko jako do černošky :) opravdu, myslím, že se chytíte, ale chce to nějaký čas...před půlrokem jsem byla stejně bezradná, hledala, zkoumala a o tom, že jsou swingy, jsem neměla ani páru.....a na to, abych obchodovala ty složitosti, co se jinde prezentují, na to fakt nemám buňky... ;) ....no, je to jen tip.....
hezký den a ať se daří :)

Odesláno

sd77:

Díky za tip, systém focuse jsem od začátku tohoto vlákna taky sledoval a líbí se mi, podobným směrem se chci taky právě dát. Popřípadě systém Pavla K. a yaxe. Uvidím, jestli vymyslím nějaký hybrid :o)

Odesláno

2 Kotas:
no jasně, že vymyslíš, já mám hybrid na druhou, že ho nedokážu ani normálně popsat a funguje...jen si trochu věřit a pak tomu systému, co dáš dohromady....když se v něm budeš cítit fajn, tak si do toho už moc nenechej mluvit ;)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...