Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

JaroslavVrana
Jardo takové dny bohužel jsou. Trh prostě nemá delší směr. Už se zdá, že se rozjel trend a ihned po vstupu se trh rozhodne změnit směr. No , ale kdyby tak nebylo na čem by jsi měl potom propad? Takové období , které může trvat klidně 14 dnů se prostě musí překonat a čekat až se zase začne vydělávat. Pokud máš RRR alespon 1:2 pak pár obchodů tě zase pošle zpět k ziskům.

Odesláno

MNovak Napsal:
-------------------------------------------------------
> JaroslavVrana
> Jardo takové dny bohužel jsou. Trh prostě nemá
> delší směr. Už se zdá, že se rozjel trend a ihned
> po vstupu se trh rozhodne změnit směr. No , ale
> kdyby tak nebylo na čem by jsi měl potom propad?
> Takové období , které může trvat klidně 14 dnů se
> prostě musí překonat a čekat až se zase začne
> vydělávat. Pokud máš RRR alespon 1:2 pak pár
> obchodů tě zase pošle zpět k ziskům.

PRESNE TAK

Odesláno

Taky souhlasim. A navic prikladam svoji equity, aby sis nemyslel, ze jsi jediny, kdo vybira dna a vrcholy. Zacatek obchodovani noveho systemu live na NQ.. :) Nastesti mam jeste jeden system na rope a ten toto obdobi vyrovnava. Na Nasdaqu uz staci malo a jsem na max. DD, pri kterem jsem si stanovil ukonceni obchodovani systemu..

10799

Odesláno

focus.. presne tak jsem vas odhadoval.. tam na long a potom kdyz se otocil tak jeste na ten short .. :) bylo tam dneska moc moznosti vstoupit ale bez nejakych pohybu....

Pavel k a co budete pak delat kdyz to ukoncite.. nebo jak to mate v planu?

Odesláno

Ted jsem se koukal do obchodniho planu. Max. historicky DD cinil 515$. Pri Monte Carlo simulaci mi vysel DD max. 639,5$. Ja jsem si na zacatku stanovil, ze nejvetsi mozny DD bude o 30% vyssi nez ten, ktery vysel v backtestu. Tzn. 670$. Nyni jsem na 376$. Takze mam pred sebou jeste minimalne 5 obchodu (trochu jsem prehanel). Pokud se dostanu na tech 670, tak system prestanu obchodovat a kouknu se po nejakem jinem.. Ale doufam, ze se tak nestane, protoze ted nemam vubec zadny volny cas. :)

Odesláno

Pres vikend jsem prosel vsechny sve obchody na TF a to od ledna 09 do dneska. Duvod byl ten ze muj system na TF vydelaval pravidelne nejake castky a v zari mel docela velky propad ktery bohuzel zasahl i muj max. DD v OP. Rohodl jsem se dat systemu jeste sanci do konce roku, ale hlavne sanci trhu TF. Pokud budou vysledky mimo ocekavani meho back testu prejdu od noveho roku na ES. System mam jiz postaveny a neni to problem. Kdyz se podivam na trh ER2 /dnesni TF ale jina burza/ z roku 2007 tak se trendove TF s ER2 neda vubec srovnat. Porad zde piseme ze se to snad rozjede ale denne je videt ze vitalita TF se stava standardem. Je mozne ze nekomu naopak trh TF takhle vyhovuje - je to muj nazor.

focus

Odesláno

Ahoj pánové

Dnes jsem na TF neměl žádný obchod. Nedostal jsem pattern Finwinu. Trh se sice trochu hýbal, ale udržel jsem se a nevstoupil jen tak bezhlavě mimo OP.

Ať se daří
Ahoj Miloš

Odesláno

2focus: souhlas, mám podobne pocity z trhu TF, proto jsem si nechal své portfolio trhu v pátek rozšířit o FDAX a FESX. Nedávám svému OP na TF rok max. dva..., jestli russel nezačne dělat poradne pohyby (jakože asi nezačne), tak přecházím v brzke době čistě na evropske trhy. A jak tak sleduju Gordona a Gladiatora, tak se vlastně divím, proč jsem to neudělal už dávno :)

Odesláno

To JaroslavVrana: Dovolim si napsat ze s backtestovymi DD je to tezke. Ja svuj system backtestoval od ledna 2009 do srpna. Max. DD byl 400.... ejhle, v rijnu na zacatku prvni dva tydny DD 600 (z toho 100 usd byla chyba), takze vlastne 500... Prestal jsem obchodovat? Ne, protoze si myslim, ze DD z bactestu muze byt prekonan, proc by ne? Mel jsem maximalni limit DD 1000, tj. 10% uctu a to si myslim, ze jsem byl jeste prisny, nebot jsem tu parkrat videl i vetsi DD... Uprostred minuleho tydne se to zacalo obracet a ted jiz jsem na NQ aspon + 150, neni to sice moc, ale mesic nekonci, navic z backu vim, ze system mi dava v prumeru 1500/kontrakt, coz si myslim ze je na NQ slusne, ale take vim, ze muze udelat 2500 za mesic, nebo take pouze 500 USD. I kdybych skoncil v rijnu na nule, nedivim se. Svemu systemu z dlouhodobeho pohledu verim a krome prubeznych MAE/MFE ho nijak neupravuji. Abych to shrnul, pripravil jsem se na horsi DD a take jsem si uvedomil, ze od tradingu necekam prijem v pravidelne vysi. Tot muj nazor. Jeste prikladam obchod z dneska - 300 v NQ.

10800

Odesláno

Pavel K.

Píšeš, že máš dnes odfiltrovaný 2xSL.

Můžu se zeptat jakým filtrem?

MNovak:

Díky za podporu, je mi to jasné, na druhou stranu to psychicky není nic moc příjemnýho a to jedu zatím paper. Až to bude live, tak jsem fakt zvědavej,co to se mnou bude dělat.

Odesláno

Nie je to celkom tak, že trhy sú bez pohybu... ja som dnes SL - podobne ako focus, ale naštvalo ma to a hľadel som do grafu a na short som SL vyrovnal. Potom som vypol platformu, avšak od 16.20 do cca 18-tej nasledoval dlhý long...

10801

Odesláno

Zdravim,

ja dnes u prvni korekce SL. Taky me moc nebavi, ze jsou ted porad ztraty a uz to obdobi zacina byt nejake dlouhe, hlavne na TF. Tam system zacal nadelovat ztraty v druhe polovine zari az vlastne doted. Ale porad sem se jeste nedostal na max. drawdown, takze jsem v klidu. Hodnotit budu az na konci mesice.

Lada

P.S. jinak je urcite mit dobre pripravenu zalozni variantu, moje zalozni varianta, kterou ted testuji mela, dnes BE. Skoda, vypadalo to, ze by trh mohl dojit k low nocni seance, ale na 612 prisel obrat a pekny uptrend, ktery bude za chvili pokouset letosni high na TF. A jinak posledni 4 dny se trh drzel vice mene ve stejnem rozmezi, takze lze cekat ustrel na nejakou stranu. Ted jde jenom o to, aby ten ustrel byl ve vhodnou dobu a dal se zobchodovat.

Odesláno

to abrams:

"ale naštvalo ma to a hľadel som do grafu a na short som SL vyrovnal"

Tohle je v live tradingu drahy luxus ...... a nejhorsi je varianta pokud vam to vyjde jako dnes. Myslim ze jste psal ze berete pouze jeden vstup, proto ta reakce. Nesmite se nechat "nastvat" a kompenzovat ztraty jen aby jste byl dnes na nule. Je to muj postreh ale paradoxe se timto zbavujete sance na konzistentni trading. Je dobre ze jste to nakonec vypnul. Pokud byl vstup dle planu tak berte prispevek jako ze je mimo.

mejte se focus

Odesláno

2abrams: mno, to je presne... Chvíli jsem premyslel na 618, ze jestli se něco chystá, tak tohle je to pravé místo, nicméně u Berneka je zvykem ze trh dost janci, tak jsem to vypnul a jak vidím, měl jsem takovou tu "pravdu mimo OP", každopádně dnes nic, takže si sice nemám na co stěžovat, ale na tom, ze russel se z dlouhodobejsiho hlediska velmi změnil a je potreba byt velmi opatrný, na tom trvám.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...