Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dikon:

ja beru nekdy 2 vstupy a take nekdy pouzivam jinou techniku vystupu, ale nechci v tom udelat zmatek protoze pruraz prvniho swingu fungoval vzdy velmi dobre a napriklad v srpnu se vysledky tolik nelisi pokud odeberu druhy vstup. Je to pouze otazka trochu zkusenosti a nekdy pokud se me dobre dari se systemem profitovat tak volim jine typy vystupu. Ve vysledcich jsem dal kompletni cisla systemu a proto to mohlo byt trochu zavadejici, ale i tak v prumeru by mel system generovat 2-2,5k/mesic na prvnim swingu. To ze byvaji silnejsi a slabsi mesice je normalni - pocita se az rocni prumer. Nekdy muzes trochu experimentovat ale my se zde bavime o nejjednodussi forme obchodovani jejimz cilem je dosazeni 100% discipliny ktera je nejvetsim problemem pro zacinajici tradery a az clovek sam sebe vnitrne presvedci o funkcnosti tohoto komceptu, tak muze zacit budovat sofistikovanejsi pristupy.

mej se focus

Odesláno

KRAKRA:
dlouhodobý long, po včerejší korekci cena opět šplhala na sever,
dnes na vyšším TF cena v CG nad EMA
hospodářské výsledky a reporty vesměs nad očekáváním
toto vše dle mého názoru zvyšuje pravděpodobnost do longu.
Na svém grafu (RB8) bych hledal vstup do shortu až po proražení longové TL - a dnes se to od ní odrazilo, takže nebylo moc co řešit :)

Odesláno

To ALL:
Teďka jsem učinil zajímavý poznatek. DAX kolem 13:00 udělal celice pěkný a prudký pohyb dolů, celkový pohyb tak 600 Euro. Zjistil jsem že ve 13:00 byla důležitá zpráva, co je zajímavé že vůbec nebyla v Evropě, ale v kanadě !! Očekával bych že DAX bude více reagovat na zprávy v Evropě než kdekoliv jinde.

Odesláno

to focus:
diky... no je pravda, ze me ty vysledky trochu zavedly, ale porad mi to neda... Porovnaval jsem ty backy co mam - ruzne varianty 1.cr sw at uz v pre nebo hned po - ale jsem k tem tvym vysledkum dost daleko a to i k tem 2-2,5k/m :-(. Aby to bylo videt, dam sem vysledky jen v cislech pro porovnani k tvym, kde to je videt (ten srpen nemuzu uz porovnat, tys o ve vysledcich nemel...)
led un br dub kve cvn cnc srp zar
tvoje
$ 2890 (51%) 3240 (53) 1760(42) 2990(52) 3890(56) 6525(61,5) 6450(55)
1.var
1225(33%) 1550(35) 775(28,5) -875(16) -400(20) 3200(45,5) 1200(33) 1525(37,5) 1900(36)
2.var
1750(40%) -700(16,5) 1775(36,8) -1175(12) 900(30) 3375(47,5) 4525(54,5) 1550(35) 1600(35)
3.var
-75(20%) -1350(11) 125(29) ... dalsi uz nemelo asi moc smysl delat

1.var je v podstate ta, kterou tu ted s Milosem a Ladou obchodujeme (a i asi dalsi), v porovnani je ale vysledkove az za 2.var.
Kazdopadne to, ze je potreba se na tom naucit disciplinu na 100% je jasny, s tim naprostou souhlasim, proto vetsina z nas ted voli tuto cestu.. Ja spis asi ted hledam i dalsi souvislosti pro rozsireni obzoru co potom dal... Ale na to je mozna asi moc brzo....

Odesláno

To krakra.

Malá poznámka.Já jsem to zde již psal několikrát.Všechny burzy na světě,včetně DAXu,jsou téměř nesamostatné a všichni čekají co se stane za mořem.V předobchodní fázy všichni zírají na americké futures,po otevření,na jejich burzy.I když jsou některé zprávy v Evropě důležité,stejně je americké převáží.Málo kdy se stává,aby šla Evropa samostatně.Na druhou stranu se nemůžeme divit,protože například USA se podílejí na světovém HDP 23%,Japonsko 9% a Německo a Čína 6% atd.I tato současná krize,která vznikla v USA,se světovou ekonomikou pořádně zacvičila.Prostě USA je stále v současné době největší ekonomickou mocností a proto mají tu váhu,kterou mají.Jinak dneska byly zveřejněny výsledky Bank of Amerika,které dopadly špatně a proto ta reakce po celém světě.Nemůžeme se divit,že se investoři vylekali,protože trhy rostou více než půl roku a ekonomická situace tomu asi neodpovídá.Já si myslím,že ať obchodujeme jakýkoli časový rámec,znát něktré fundamenty se vyplatí,včetně střednědobého vývoje.

Tento článek berte jako zjednodušený pohled,protože situace je samozřejmě mnohem složitější a zabralo by to mnohem více času.Na jiném vláknu,které jsem před pár dny založil,se právě chci věnovat těmto problémům,ale bohužel zatím není po tomto druhu diskuse poptávka.Je to ale škoda,protože mít všeobecný rozhled není k zahození.

Odesláno

Jeste jsem chtel dodat, ze duvod proc se tak pidim je i ten, ze je lepsi samozrejme mit jednoduchy system kterym ve vysledku mam o neco vic, nez s dalsim stejne jednoduchym systemem.... :-)

Odesláno

To MERKUR1:
Jasně Amerika je stále velmoc číslo jedna a krize to asi nezmění. Souhlasím většina (všechny) akciové trhy na světĚ spolu korelují. Ale DAX se obchoduje od 8:00 našeho času, to v Americe eště spí. Nevím jestly tahounem dnešního ranního vzestupu byly USA, byla to reakce na Švýcarskou důležitou zprávu, poslední dobou mám pocit že TF na Americké důležité zprávy moc nereaguje.
Já osobně mám zájem o to Vaše vlákno, eště jsme ho ale neobjevil. Ekonomickou situací jsem se chvíly zabýval, současná krize mě nepřekvapuje.

Odesláno

Merkur1:
dovolím si komentář i když v tomto vláknu offtopic. ostatní snad prominou. velice pečlivě studuji každý tvůj nový článek ve zmiňovaném vlákně, ale nechci tam spamovat pochvalnými komentáři, neboť bez rušivých vpisků z něj začíná být velice zajímavý článek (řekl bych že víc článek než obyčejné vlákno). a ačkoli jsem nyní větším časovým rámcům vzdálen, vůbec nepochybuji o základních pravdách a zkušenostech v obchodování, které mají podle mně platnost pro všechny časové rámce (někdy více a někdy méně - tak jako vše). tím jen chci říct, že pokud nemám nic kloudného k fundovanému komentáři,či otázce, raději jen nadšeně čtu. díky za vše.

Odesláno

To krakra.

Samozřejmě,že se v USA začíná obchodovat až v 15,30 našeho času,ale všichni sledují futures a americké indexy,sledují jak dopadla Asie a v současné době korporátní výsledky amerických firem a například dnes za těmito propady stoji General elektric a Bank of Amerika.Před chvílí byly zveřejněny zprávy o americké průmyslové výrobě,které dopadly nad konsensem a všichni reagují jako poslušní papoušci.
Když kliknete na akcie,tak hned první nahoře je moje vlákno.Zatím to jsou moje všeobecné pohledy,ale časem bych chtěl aby zde probíhala diskuse na nejrůznější možné příští vývoje a nejrůznějšími metodami.Myslím,že každý,ať obchoduje cokoli,má zde co říci,protože vše se vším souvisí.

To Libri a Pavel K.

Bylo by dobré,aby toto vlákno mělo nějakou odezvu,protože nemá cenu,abych zde pouze předváděl svoje spisovatelské umění.Jako každý,i já potřebuji sebereflexy a to co píši,nemusí být stoprocentní pravda a nechci to psát pouze sobě.Proto pište,reagujte,kritizujte a vzájemně se nuťme přemýšlet,protože jen tak se můžeme něco vzájemně naučit.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...