Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jj dneska to bylo pekne prorazeni TF na 609.5... PT400, vcera jsem vubec neobchodoval.

2 roman06: "Trpelivost na low..." Dal jsem tam prikaz a sel od toho. Az mi to pisklo ze jsem v obchode, tak jsem se sel teprve "divat" :) Dodatecne jsem zjistil ze mi tam trcel 15 minut, coz neni zas tak moc.

Takze pekny zbytek dne :)

Libor

Odesláno

trh měl velké potíže prorazit Low PMKTu, riskl jsem malý SL na odražení, ale zároveň jsem nachystal pod SL prodejní příkaz, který mi risk bohatě vrátil :)
říkal jsem si, že pokud to cena protrhne dolů, bude to mít dostatečný švih pro plný PT. :)

Odesláno

2 roman06: Aha, jasny :) Tak to uz vim kde jsi asi nastupoval... to bylo taky hezky misto, prohlizel jsem si ty nastupni ostruvky... ale to nebylo podle meho planu. Rozjizdet se to zacalo az na tom low, takze to chvilku trvalo... Proto jsem cekal az pod zahustenim, jestli se teda jako dohodnou nebo ne ;) ... staci trpelive cekat az TF trochu zapracuje a ty chop dny proste ignorovat. Pri trose pozornosti tyhle breakout systemy pracuji velmi dobre.

Odesláno

tak ja dneska taky PT400 na volume grafech , system sem tu napsal , jedu dva dny live vcera sl dnes pt, libri dobre si to zhodnotil... :D to co rikas sme tam videli vseci horsi podle toho obchodovat :D preji mnoho uspechu se zvladani emoci. ;)

Odesláno

to Pavel K.

tak to je presny, po tech 40 minutach to je bonus ;), skoda tech 2 ticku od posunu na BE
Nemas rozpracovan nejaky casovy vystup pro podobne pripady, toto by byl imho vhodny kandidat?

Zdravim,

H.

Odesláno

2 sd77 :

Hezke vysledky. Mohu-li k tomu par poznamek... Zaujalo mne to, protoze RB6 je jeden z grafu ktere pri obchodovani sleduji, a muzu rict, ze ty vysledky odpovidaji, i kdyz samozrejme cim rychlejsi timeframe, tim "horsi" vysledky, mensi profit factor atd. ale porad se to da velmi dobre obchodovat. Pri tech min vykonnych systemech je ale dost dulezite mit opravdu disciplinu a obchodovat to co se ma, protoze zde neni moc prostoru pro chyby, takze na to pozor. Zkus jeste otestovat stav bez posouvani BE.... meli by ti vyjit jeste lepsi cisla. Nedavno tu nekdo vzpominal ze "PT400 na TF neni dobry napad" (uz nevim kdo a nechce se mi to ted hledat), ale jak tak koukam, dost lidi ho bezne pouziva jak live, tak v backtestech a nikdo si nestezuje, takze to bude asi v poradku :)

At se dari.
Libor

Odesláno

Zdravim, gratuluji vsem k profitum. Ja k nim dneska prispel, na TF jsem koupil presne high. To by me vubec nevadilo, byl to vstup podle planu. Ale kdyz jsem tady pak cetl, jak se to pekne rozjelo, tak jsem se podival znovu na graf a podle noveho grafu jsem mel mit plny PT, protoze podle nej se mi ukazal naopak vstup do shortu a puvodni korekce tam nebyla. Porovnani viz screen. No dalsi zaludnost NJ, netusil jsem, ze minutove grafy muzou lisit. Asi nejaka chyba pri vykreslovani grafu pri zivem obchodovani. Snad se to s verzi 7 zlepsi. A me ted vznikla pekna dira mezi backtestem a realnym obchodovanim. Jinak dnes pekny pohyb, tak uvidime, co se bude dit dal. sd77: pekne vysledky, jsou hodne podobne 1. korekci. Ted uz muzu poprat jenom hodne discipliny a at se dari system obchodovat bez chyb. Kotas: ted jsem neco hledal a vsimnul jsem si toho dotazu na vstupni prikaz. Ja vstupuji se stoplimitem, mam nastavene max slippage 2 ticky. Zatim mi trhy vzaly vsechny prikazy a co je zajimave, tak lepsi plneni mam na TF. Na TF zatim max. 1 tick slippage, na NQ uz jsem mel parkrat ty 2. Lada

10718

Odesláno

O tom, že se liší grafy jsem tu psal několikrát. Pokud obchoduješ v závislosti na jednom ticku pak backtest ti dává uplně jiné výsledky než reál. Proto backtest slouží jen jako hrubý odhad. Pokud mám strategii vstup v x a výstup v y každý den pak má backet větší smysl. Grafy se liší dokonce na bázi jedné platformy. Uvedu příklad. Obchoduješ live. Vstoupíš v určitý čas....atd. Později, třeba večer se podíváš do historie a zjistíš, že by jsi neměl nakoupit, protože chyběl jeden tick a live to nakoupilo, protože tam ten tick byl a někdy i o jeden navíc. Podle zkušenosti vím, že tímto způsobem backtest ti nahrává plusové obchody, které pak v live jsou např. ztrátové. Proto v backtestu většina lidí vydělává a v live jim to nefunguje!

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...