Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kubule:

Aha aha, tenhle systém si musím ještě projít, jaká jsou vlastně pravidla. Když jsem koukal na ten screen od tebe, tak jsem tam právě neviděl ten swing na základě kterého jsi vstupoval. Proto jsem myslel, že třeba vstupuješ po jednobodovém proražení určitého range.

Odesláno

Kotas...

Já to obchoduji tak, že počkám až se vytvoří první vrchol (dnes v 15:38) a 1 tick nad něj umístím limit příkaz.
A pravidla? Žádná extra pravidla nemám, jedu to tak jak je to popsáno pár stránek zpět.

Odesláno

Kubule:

Jo tak aha, ale yax to jede s focusem trochu jinak podle swingů, ne? A máš nějakej backtest na tyhle vstupy, jak to vychází na ES? %win atd jestli to není tajné.

Já vstupuju po proražení extrémů premarketu popřípadě low a high minulého dne.

Odesláno

Tak to bude super díky. Já jsem se ted trochu zaseknul, tak hledám nějaký filtr, aby to bylo lepší. Koukám pořád do grafů dokola a dokola, jestli mě něco nenapadne.

Jinak bych měl dotaz, jak používáš vysoký STP a PTG na ES? Já STP 7 ticků a PTG 12 ticků. Vím že RRR není žádný zázrak, ale pro tyhle hodnoty mi to vycházelo nejpřijatelněji.
Odesláno

Kotas:

podivej se na stranu 24 tohoto vlakna uplne dolu.
Ja jsem si udelal porovnani zakladnich emini trhu podle pravidel, ktere predstavil Pavel K. pouze s jedinym filtrem (neobchodovat po volatilnim dnu) a z tech vysledku vysel ES jako jednoznacne nejhorsi.
Pro tenhle jednoduchy mechanicky system jsou lepsi trhy - TF nebo NQ.
Pokud chces obchodovat ES, tak to bude chtit vice diskrece, vetsi korekce a dalsi upravy. Ktere se treba na TF nebo NQ delat nemusi.

Jinak system zaziva mensi ztratove obdobi. Na NQ byl posledni zisk 30.9., na TF je to trosku horsi, tam byl posledni zisk 18.9., ale nezbyva nez vydrzet. Do konce mesice je jeste dost daleko, takze neni treba delat predcasne zavery. Bud se zmenilo chovani trhu, ale to stejne nikdo dopredu nepozna a pozna se to az na konci mesice, pokud bude ztratovy a nebo je ted proste slabsi obdobi a naopak je pred nami obdobi zisku. Ja doufam, ze plati druha varianta, byl konec ctvrtleti, firmy ted budou zverejnovat vysledky, tak se daji predpokladat vetsi pohyby. Takze nezbyva nez vydrzet, system je velmi jednoduchy, snadny na obchodovani, takze jde jenom o to vydrzet zadat prikaz kazdy den, pokud se vstup vyskytne a po vstupu uz nic nemenit. Pro zacatecnika idealni a i celkem velmi malo psychicky narocne. Tak hodne zdaru.

Lada

P.S. Jinak na DAXu super tyden, 3 ztraty, 2 zisky, takhle by to mohlo vypadat porad.

Odesláno

yaxi ja mam trosku jine vstupy ale castokrat vstupuji stejne jako vy... a zrovna od 18.9 do 30.9 mam na jeden obchod 1600 plus... ono par tydnu funguje vas vstup par tydnu muj vstup par tydnu oba nebo nic ale ve vysledku v dlouhodobem vsecko vydelava :) takze neresit nejake 2-3 tydny ztratove.... bude dobre

Odesláno

yax:

Díky za info, koukal jsem na to a vypadá to dost zajímavě. Přiznám se, že TF se mi zdál a asi i zdá jako dost dravý trh oproti ES a proto jsem zvolil asi ES. Možná to byla chyba, těžko říct.
Jako první jsem začal backtestovat s křivkami CCI, ale to se mi moc nedařilo, hledal jsem jednosušší přístup a pro mě asi víc čitelnější do začátku. Tak mě napadlo začít sledovat víc minima a maxima předchozího dne a především extremy premarketu mezi 14:00 - 15:30 a na základě těchto linií vstupovat STOP příkazy do jejich proražení o 1 bod. Tady jsou výsledky o něco lepší, ale pořád nemám ani omylem výsledky jako vy. O vyhlazené equity nahoru se mi může zatím jenom zdát. Na druhou stranu se mi ten systém nezdá zas úplně špatný a tak koukám a koukám co zlepšit nebo co jsem přehlédl. Jsem ted tak trochu v uzavřeném kruhu.
Odesláno

Kotas:

tak jestli tomu systemu dostatecne veris, tak ho staci vzit a zacit obchodovat na NQ s jednim kontraktem. Od zacatku roku nebyl zadny mesic ztratovy (zari bylo nakonec plusove, ja mam v te tabulce backtest bez posledniho tydne, ktery byl slusne ziskovy).

Je lepsi neco vzit a obchodovat a nabirat zkusenosti z ziveho obchodovani a poznavat sve emoce, nez kvuli samotnemu testovani porad odkladat to nejdulezitejsi.

A samotne obchodovani zabira min jak pul hodiny denne, takze casu na samotne testovani a vylepsovani zbyva porad dost. Takze nic cloveku neutece, ale ohromne se posune dopredu, protoze konecne zacne obchodovat.

A jak jsem psal, je ted navic podle me idealni doba na zacatek, system ma mensi drawdown, takze se da ocekavat ziskovejsi obdobi a navic pristi tyden zacnou chodit vysledky firem a trhy by se mohly zacit vice hybat.

Tak hodne zdaru.

Lada

Odesláno

yax:

Právě na ty výsledky také sázím, že by trh mohl být živější. Musím si to všechno ještě jednou projít, celý ten princip toho vašeho systému a asi i něco zbacktestovat, protože NQ vůbec nesleduju. Pak tedy uvidím, jestli opustím můj systém na ES a přejdu na nový, nebo jestli budu tápat dál.

Ještě bych se rád zeptal, jestli neexistuje nějaký autor knihy, který třeba přímo obchodoval podobným způsobem, proražení určitého range. Zajímaly by mě nějaké další poznatky.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...