Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dikon:

to neni o vyhode ci nevyhode...... je to o pohodlnem obchodovani ktere ti bud sedi nebo nesedi. tento graf z meho pohledu vykresluje lepe swingy a protoze byl prioritne postaven pro trendove obchodovani a lepsi vykreslovani trend. pohybu, tak jsem jej zacal pouzivat.

Kazdemu vyhovuje v tradingu neco jine a je to tak spravne.

focus

Odesláno

to focus a milosv:
Já jsem skončil dnes také na BE+1. Posun ale dělám pomocí ATM. Je to hlavně z důvodu vnitřního klidu. Mám to tak i potvrzené z backtestu. Výsledky bez posunu jsou sice lepší - ale s posunem jsou také velmi dobré a protože se znám tak obchoduji s posunem. ;)

Odesláno

to focus

díky za připomínky, zatím trénuji DAX asi hodně mechanicky a jednoduše a po pravdě na tyto řekněme situace v průběhu obchodu jsem nebral ohled. Je ještě se co učit. Díky

to Dikon

Z mého pohledu díky vykreslení swingů pomocí tohoto grafu můžeš vstoupit do obchodu dříve než s použitím klasického RB. Tam se mi zdálo že se swing vykreslil pozdeji a i později jsem pak vstupoval. Jinak ale já systém na FDAX převzal a s tím jsem převzal i zobrazení grafu. Za toto hovoří výsledky a více jsem do toho nešťoural.

Ať se daří
Ahoj Miloš

Odesláno

to Rombic
Já používám také posun na BE+2 ale až na +400. Tam jsem se bohužel dnes nedostal. Jako platformu používám ninju a tam ATM už nemám protože free verze pro live ji nemá aktivní a platit se mi za ninju nechce. Tak posouvám ručně ;)

Odesláno

Lado,

ty SL se snažím naučit šoupat taky do logických zón (pod/nad swingy, popř. když situace na grafu spěje k OT přitahuji velmi těsně). tady je to pravda taky dost o těch emocích, ale beru to vše jako postupný vývoj. ještě před pár týdny jsem psychicky neustál sebemenší korekci a končil jsem velmi brzy s malými zisky na TSL (dokoce jsem měl v ATM trailing po ticku, jen abych nepřišel o zisk). Ale myslím že jde taky o získání sebedůvěry a i toto věřím jde časem natrénovat. zatím vidím že se neustále posouvám vpřed, byť malými krůčky.
jinak se snažím samozřejmě emoce z obchodování co nejvíce odstrańovat - velmi mi třeba pomohlo u vstupů přejít na RB a stop příkazy podle prediktoru.
i SL jsem podvědomě bral jako chybu, i když vědomě vím že to je blbost, ale postupným přeprogramováváním myšlení se na ně začínám i těšit :)
sám jsem zvědavý jaký bude emoční rozdíl mezi paper a live (za největší nebezpečí považuji chamtivost a lehkovážnost, protože ač reálné peníze, přece jen jsou při obchodování jen číslem v tabulce .. zdůrazňuji že jde o můj problém). já teď prožívám dost jestli se mi ty čísla v tabulce zvětšujou nebo ne - asi je to i trochu souboj s egem. jsem přesvědčen, že postupným budováním sebedůvěry v to co na trhu dělám, budu snižovat i míru emocí až se z toho stane rutinní řemeslo. zatím jsem ještě pořád "fanoušek tradingu" jak to vtipně popsal Airmike.

Dnes se mi podařilo vyrobit dvě technologické chyby , za které jsem vděčný (jako poučení) a i po drobném psychickém rozkolísání jsem dokázal zobchodovat ten úvodní long.
do shortu jsem nešel neboť to bylo proti TL z vyššího TF, počkal jsem si jestli ji to prorazí a po odrazu a překonání shortové TL jsem letěl s trhem až pro PT ... víceméně jako přes kopírák z včerejšího Russelu. screen ani dávat nemusím :)

Odesláno

Libri

ahoj, myslim ze by ti mohla pomoct moje zkusenost kdy sem jel live NQ asi pred 3 mesicama, system zhruba podobny jak ty navic jeste sem jel FinWin,tedy jeste mene discrecnejsi nez vy. A presne MM jak pisete do logickych zon :D bohuzel slovo logicke zony je tak neurcite ,tak tezke a myslim ze pro novacky az nesmyslne. V tech grafech a jeste v live grafech uvidis to co chces videt a ne to co tam je, pr. si v zisku a naraz tam uvidis SR na pritahnuti sl ,jenze takovou sr si tam v paperu nevidel,tzn ze zapusobil emoce strach ze ztraty nakumulovaneho zisku a treba o nej prijdes. Jednoduse nemit presna pravidla,nemuzes ani poznat jestli delas chyby.Podle ceho? podle toho zda vydelas nebo ne? jde videt ze se snazis jit cestou chapat co se v trhu deje,rozumet situacim (swingy,trojuheliniky,sr urovne,...) jenze trhu rozumet nejde, neni tam najit spojitost. Jedina cesta je sepsat plan co nejjednodussi, a hlavne MM dodrzovat a ne ted sl 50 ted 120 podl ,,situace,, to te znici. Moje zkusenost z NQ. system sem uz predelal a poucil se ze trhu rozumet nemuzu. rozhodne ne pri zacatku.

Radek

Odesláno

Libri prominte za tolik kritiky ale z meho pohledu bych rekl ze mate uplne spatne nastavene mysleni k tradingu, myslel jsem ze uz jedete live ale jestli tohle vsechno delate na paper tak to asi nema smysl, sice to tady pekne vysvetlujete ale to si spis jen tak neco nalhavate... doporucuji vice psychologie napr Nowak tady od financniku.... At se dari :) neberte to nijak spatne....

Odesláno

Milosv:
Diky za osvetleni, po důkladnějším zkoumání to vypadá, že opravdu umožňují vstoupit o malinko dříve... Tak jsem si říkal, že to vyzkouším, ale jsem asi tupec, ale nejsem schopen toto zobrazení najít (hledám samozřejmě na foru NT)...
Chytrému napověz a blbýho nakopni....:-)

Odesláno

Dikon:

strana 19 tohoto fora, tam bys mel najit, co je to za indikator.

Libri:

na to co cloveku vyhovuje nebo ne si musi kazdy prijit sam a to prijde vetsinou az live, tak preji, aby to bylo co nejmene bolestive. Ja jsem treba za tech svych 7 mesicu prosel brutalnim zjednodusenim, kdy ted obchoduji plne mechanicky system a ja sam ridim pouze vstup a to ho jeste mam limitem nachystany dopredu. A az ziskam zase dostatecne sebevedomi a duveru ve svou disciplinu, tak budu pridavat i nejake ty "psychicky" narocnejsi prvky. Treba to rucni posunovani SL me samotneho dost nicilo.

Lada

Odesláno

to milosv:
Já jsem si NT koupil hned od začátku live obchodování. Kdybych se měl rozhodovat dnes tak bych tento krok asi vynechal. Jedinou podstatnou výhodu vidím jen v ATM. Ta se dá lehce nahradit. Snad jen ty trailing stopy nejdou tak rychle a přesně nastavovat. Ty používám jen při závěrečném výstupu kdy po dosažení určitého bodu chci z trhu dostat maximum. Uvidíme jestli nová verze bude mít více rozdílů pro live a paper. Ahoj.

Odesláno

roman06:
neberu to vůbec špatně (naopak), jsem otevřen všem názorům, ale stejně si to budu dělat po svém :) Musím být sám přesvědčen že mě to přibližuje k cíli. jak jsem psal,vím že jsem si nevybral nejjednodušší cestu.
jinak prosím o upřesnění "uplne spatne nastavene mysleni k tradingu" ... takto obecná fráze mi v ničem nepomůže, stačí v bodech.

Odesláno

to Dikon
Myslím že na NT fóru ani hledat nemusíš. Jako indikátor už by to mohlo v NT být. Já tedy z fóra stahoval, ale nakonec jsem zjistil že to co jsem stahnul je neco trochu jiného a to pravé ořechové už v NT bylo :).

Ahoj Miloš

Odesláno

Libri ne jako uplne spatne jenom si myslim ze na to jdete nejak od zadu... prece prvni si musite rict co chcete a jak chcete obchodovat a pak na to sestavit system, nebo jste si rekl ze chci to vse slozite zbytecne a takto se v tom nejak placat? myslim ze urcite ne....Urcite si prectete jeste jedenkrat nebo poprve (nevim jestli jste cetl) Nowaka a treba vas to napadne lip..... Ale samozrejme muzete jet dal toto po svem a po nejakem case urcite uspesne... berte to jako nazor...

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...