Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavel je to usmevne... muj prvni vstup long (live) SL 120 - mae 160, druhy vstup long (paper) SL120 mae 140 :) trh jede nahoru a me to dvakrat long vymlelo :) ale vse je pod kontrolou takze zitra je taky den.....

Odesláno

Ahoj
Dnes se mi na TF povedl live PT 180. Bylo to podle plánu, z toho mám asi nejvedší radost. Ted už jsem si raději v Ninjovi aktivoval "Global Simulation Mode", zítra je také den :).

Ať se daří
Ahoj Miloš

Odesláno

..... ja dnes PT400 na jednom vstupu pro TF

Jaroslav73:

poradim ti, ale nevim jestli se toho budes schopen drzet, vse potrebuje cas:

- vytvot system na 1 vstup denne /trendovy/ - vstup mechanický, tak aby jsi jej mel kazdy den
- system otestuj a hledej alespon RRR 1/3
- proved demotest cca 2 mesice a opet vyhodnot /vse zapisuj do exelu a stale se k tomu vracej/
- po provedeni 1 vstupu vypni platformu a mrkni na to az na druhy den /vyse je muj vysledek za dnesek, i kdybych mel ztratu tak za 10min. odjizdim na kole a burza je me dnes uz ukradena/ - to bude pro tebe asi nejtezsi ....
- pred zahajenim live obchodovani si dohodni s brokerem max. denni ztratu, kterou muzes kdykoliv korigovat
- pred zahajenim obchodovani si udelej warm up /relax/
- obchoduj system alespon mesic bez zasahu a opet vyhodnot, nehled na penize ale na 100% dodrzeni OP

to je asi vse, ale zde v diskuzi najdes podobnych navodu spousty . ... bohuzel ne kazdy je schopen je nasledovat

Co se tyka hodnoceni systemu:
vypovidajici je vzorek alespon 150-200 obchodu, musis si stanovit datum od ktereho chces system hodnotit. nyni mame obdobi kdy je dobre sledovat system dejme tomu od zacatku prazdnin, ale pokd system generuje profity a nemas DD absolutne mimo OP tak bych jej nechl byt.

Uz nebudu mazat zacatek - vidim ze ses na to vubec neptal ..... pokud chces vic info projdi vlakna

mej se focus

Odesláno

PPavell:

Ahoj, můžeš vysvětlit svůj přístup k chápání SR úrovní a swingů? Myslím, že je to klíčová věc a taky se čím dál více přikláním k PA. Pomohl by nějakej screen, jak to osobně vidíš a jak obchoduješ (nemyslím popis systému).

Jarda

Odesláno

mě se dnes zadařil vstup v 15:40 long, 1.PT 17 ticků (těsně pod HighPMKT), tam to mělo problém překonat, takže jsem přitáhl SL druhého kontraktu na BE a udržel nervy na uzdě s druhým PT v logickém bodě 599,6 tedy 54ticků (v době kdy se cena 2 ticky pod PT zasekla, jsem ale pro jistotu hodně přitáhl SL ), narozdíl od rána, kdy jsem to zkonil, teď maximální spokojenost. jen víc takových trejdů :)

Odesláno

Jinak dnes na NQ paper PT +190 USD. Zkouším novej systém podobnej zde prezentovaným systémům, ale s mými úpravami, které zrovna backtestuju, tak uvidím. Největší výhodu vidím v naprosto pohodlné exekuci a dodržení OP včetně minima diskréčního přístupu, což jsem při minulém systému neměl. Jarda

10603

Odesláno

Mcwoj: ten dnešní trejd jsem myslím dost podrobně rozebral ve screenu a v odstavci předtím, nebudu to dlouze komentovat. Já svůj obchodní styl a systém stále hledám. Snažím se naučit obchodovat tak, abych rozumněl tomu co se děje. Asi si to dělám ze začátku složitější, ale věřím , že získávám širší základnu pro live. Pochopil jsem, že mozek musí nejprve absorbovat poměrně dost hodin čučení do grafu a po prvotní nadrženosti na živé obchodování jsem se zklidnil, sleduji grafy a učím se obchodovat některé PA situace plus sleduji k tomu pár indikátorů a přemýšlím, které mi pomáhají a které spíše škodí. Postupně stylem pokus omyl brousím OS a sbírám grafohodiny. Určitě spousta traderů bude mít mnoho správných argumentů, proč to nedělám jednodušeji a vlastně i rychleji. V kostce asi takhle: když se já teď učím jazyk, jedu po jednotlivých slovíčkách a postupně přidávám i mluvnici a věty. Trvá to několik let a budu vždy mluvit a rozumnět blbě. Novorozenec se učí řeč téměř najednou, taky to trvá nějaký pátek, ale mluví sqěle a rozumí i všem jemným náznakům. K tomu ránu - byla to taková frustrace ze SLosů, jednu novou PA nemám zažitou a při kvapíku na FDAXu jsem ji řešil impulsivně a potom jsem ještě přihodil jeden vstup, který jsem mastil dříve a většinou končil SL - to mě ovládlo ego - něco ve stylu když říkám, že to půjde dolů, tak to přece musí jít dolů :) a jako na potvoru jsem měl ještě jeden vstup - velmi korektní, akorát že nevyšel. Ale už jsem to vstřebal a beru to jako obrovskou školu, za kterou jsem vděčný.

10608

10609

Odesláno

Libri:

do systemu ti mluvit nebudu, ale zkus se taky na nej divat z pohledu emoci. Pokud se ted citis pri nejakych situacich neprijemne, tak v live to bude jeste o dost horsi. Tak zkus nad temi situacemi premyslet, proc stresuji a zkus je omezovat.
Nerozepsal si, jestli jsou nejaka pravidla za tim posunovanim SL nebo je to diskrecni, ale bez ohledu na vysledky, ktere to prinasi, ja to vidim jako dost vyznamny stresovy faktor. Ber to jenom jako namet na zamysleni.

Lada

Odesláno

Milosv aspol.:
trochu studuju ten vas graf, tak me napada myslenka jestli je to jeste RB5. Mel jsem za to, ze RB usecky jsou vzdy stejne dlouhe a tim se da predpokladat (pokud pominu RBpredictor) jejich delka, konec apod. Tyhle usecky jsou ruzne dlouhe, da se to jeste tedy povazovat za RB? V cem je ta vyhoda?

Odesláno

milosv:

pokud se ti vytvori tak silny swing jako na 9.03 a mas nad nim vstup tak neni treba riskovat cely SL. Urcite bylo dobre pritahnout SL a nechat trh udelat dalsi pohyby. Dnes se DAX nerozjel vubec spatne a pull back mezi 9.02 a 9.03 byl take bezny /vybral si penize od pozde zadanych prikazu/, proto mel byt dalsi short bud dosazeni meho PT nebo uzavreni kontraktu 2b nad swingem. Vim ze je to trochu jiny pohled ale sem tam se tato situace vyskytne a je treba byt na ni pripraven.

focus

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...