Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích

focus

Doporučené příspěvky

to Pavel K.
Moc pěkná myšlenka Tvého obch. přístupu. Dnes jsem to studoval a snažil se něco načerpat. Nedá mi to a zkusím to též otestovat. Taky řeším teď pouze trh NQ. V průběhu testu možná budu dotěrný s nějakým techn. dotazem :o).
Určitě díky za inspiraci a myšlenky.
K dnešku mám dotaz, jestli můžu - filtrem je myšleno včerejší velké cen. rozpětí dne?
Díky, Renda.

Sdílet pomocí služby

krakra ja si zase myslim ze neni potreba vubec nic doplnovat... je to jenom o tom jestli potrebujete indikatory k obchodovani nebo ne, me takovy styl bez jedineho indikatoru absolutne vyhovuje a libi se mi a nikdy jsem nepremyslel o nejakem filtru, takze je to spise jenom pro dobry pocit tradera, nez pro nejake zlepsovani vysledku....

Sdílet pomocí služby

roman06

mne sa tiez ten system paci tak ako je. ja ho ani netestujem ani neobchodujem na daxe. ale dax sledujem a myslim ze je to velmi dobre fundamentalne postaveny system. pokial testy vysli v jeho prospech je zbitocne donho nieco doplnat.

to je ako keby ste pri vyhlasovani sprav chcely pouzivat intradenny trendovy indikator, je to uplne mimo logiku. ak uz nieco doplnit tak nejaky logicky filter a nie EMU. povedzme zmeranie rozpatia predoslej seansy, a vystavenia objednavky do jej smeru. ale to by vyfiltrovalo vela obchodov a ja neviem ci prave dax na to vhodny. ak sa to bude chciet niekomu testnut, tak testnite a dajte vediet

Sdílet pomocí služby

to krakra,

a kdyby MNovak, nebo někdo jiný řekl, že máš vyskočit z desátého patra a to jenom proto, že mu to pomohlo, tak to uděláš taky? Drtivá většina traderů dělá chybu v tom, že se snaží měnit to co funguje, aby to fungovalo "ještě líp". Skus se zamyslet nad tím, co tady píše focus, yax a další. Jim to šlape, tak proč by do toho měli vrtat?
Nemyslím to zle, ale přijde mi, že spousta lidí jako by měla klapky na očích a některé fakty prostě nechcou vidět.

Sdílet pomocí služby

Ono je úplně jedno podle čeho kdo obchoduje.Jde jenom o to aby mu to vyhovovalo a v tom systému se cítil dobře.Je to prostě jenom každého subjektivní pravda,protože objektivní a jediná pravda zde neexistuje a to je dobře.Jedinou je až následný cenový vývoj,který my můžeme pouze předpokládat,ale nevidíme ho.
Jestli používat filtry a jaké,těch možností je také spousta.Já neuznávám obchodování pouze podle jednoho druhu TA.Mě vyhovuje vzájemná kombinace,ale za předpokladu,že méně,je více.Tedy naprostá jednoduchost.Nesouhlasím,že filtr nezlepšuje obchodování,že je to pouze pocitová záležitost.Já například chci vstoupit do trhu podle psychologického momenta a mohu použít filtr indikátorů.Podívám se například pouze na EMA a skontroluji,kde se cena nachází.Uznávám Elderovu myšlenku,že EMA je v té chvíli férová cena a pokud by byla cena trhu podstatně nad EMA,kupoval bych za předraženou cenu a pokud někdo říká,že obchoduje pouze podle ceny,pak musí vědět,že zde hrají důležitou roli S/R úrově a EMA tuto funkci v hodně případech plní.Mohu použít i jinou možnost a tou jsou oscilátory a ty nám ukazují přeprodané a překoupené oblasti,což je další důležitá informace.Nemusíme používat indikátory pro vstup,ale třeba pouze jako filtr a kontrola trvá pouhých nepodstatných pár vteřin.Možností různých kombinací je mnoho a o této problematice by se dalo popsat hodně papíru,ale shodneme se snad na tom,že filtr by měl být hodně jednoduchý a měl by mít vypovídající schopnost z logiky našeho OS.

Sdílet pomocí služby

To danek, ALL:
Nemyslel jsem indikátory obecně, tady vídím že každej obchoduje i v situaci kdy jde trh jasně do strany, PT 500 Euro není možno dosáhnout když jde trh do strany, podle mě je nejlepší obchodovat když se na trhu něco děje a k tomu nejsou zas třeba indikátory, kolikrát stačí oko.
Také mám pocit že tady dost traderů bere proražení svingu které je spíše běžný výkyv trhu.

Sdílet pomocí služby

To roman06.

Já jsem odpovídal z pohledu všeobecnosti,ale snažím se používat věci,které se nechají všeobecně používat,abych nemusel na konkrétnosti stále něco vymýšlet.Samozřejmě,že zde hodně záleží na časovém rámci,který obchoduji-tedy já delší a pak mě vyhovuje hledání vstupů podle dvou naprosto odlišných cest,které si ale neodporují,ale vzájemně se doplňují.Podle jedné hledám vstupní body a podle druhé-podle filtru-potvrzení a snažím se aby to mělo všeobecnou platnost,protože jenom tak je podle mého názoru,systém dobrý.
Příklad:Věřím mému předpokladu,že trhy jsou před růstovou fází a jen se čeká na momentum,které je dá do pohybu,tedy budu vstupovat podle psychologického momenta.Říká se,že trh je jeden velký chaoz ve kterém jsou i místa určité uspořádanosti.Co by měla být ta určitá uspořádanost?Podle mého názoru to je právě nálada davu.Proč tedy ještě používat filtr?Třeba proto,že momentum dá akcii do pohybu,ale pak zde záleží na setrvačnosti a tu mohu předpokládat podle EMA.Pokud se cena nachází poblíž něho pak z logiky věci je splněn předpoklad aby setrvačnost chvíli vydržela.Pokud je ale cena podstatně nad EMA,pak setrvačnost je už předem negativně ovlivněna a je předpoklad,že se cena brzy obrátí.I toto je založeno na psychologii stáda,protože většina sleduje cenu v závislosti ke klouzavému průměru a když je cena v jeho blízkosti,do trhu určitě vstoupí mnohem více investorů,kteří se postarají o delší setrvačnost,než v případě ceny vysoko nad EMA.Je to určitý systém založený hlavně na psychologii davu,tedy na něčem co funguje.Vše ostatní je od tohoto psychologického momenta odvozeno s určitým zpožděním,se spoustou nepřesností.I filtr do této logiky zapadá ze dvou důvodů,protože EMA je hodně sledovaný a zároveň působí jako S/R úroveň.Nápad vstupu je o fundamentu,kontrola podle filtru je o tom abych věděl kde jsem podle pragmatických matematických zákonů a samotný vstup například o psychologickém momentu zprávy atd.
To je moje logika.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...