Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích

focus

Doporučené příspěvky

Mě se dnes zadařil 2x větší BE, přičemž na druhý vstup jsem si troufl ještě během divočiny po reportu. Neboť po prvním TSL jsem udržel koncentraci, když cena zpomalila na LowDay, připravil jsem stopku na průraz a stihl jsem i rychle posunout SL. víc by se mi líbilo, kdybych nechal u prvního vstupu základní BE+1 a nechal jsem trh dojít až na PT, ale u reportu si myslím že to je loterie 50:50, klidně to mohlo dopadnout opačně a trh mohl vyrazit do longu.

10539

Sdílet pomocí služby

focus, kdesi jsem to uz popisoval psal jsem ze mam dva vstupy jeden prorazeni swingu po 15:35 a druhy po 15:40 chtel jsem to obchodovat oba zaraz a tim padem mit dva obchody denne, jenze - psal jsem si s AJ z mirusu a takto by to slo delat ale margin bych dostal uz 4000 ( initial) coz je nevhodne, takze pisu tady oba vstupy jak dopadly ale o vikendu uz musim vse vyhodnotit a brat pouze jeden z techto dvou vstupu ( v pondeli zacinam live ), porad me ty vstupy vychazi hodne stejne tak nevim ktery vzit :D Ale myslim ze at vemu ten nebo ten bude to stejne podobne porad takze tak....

Sdílet pomocí služby

Yax:

Tak jsem se dnes definivně rozhodl po další sérii obchodů, že s tím musím něco dělat, protože to takhle nikam nevede. Jen se zvyšuje moje frustrace. Mám dnes 4 obchody a to je příliš. Na výsledku až tolik nezáleží. Můj systém mi generoval v průběhu posledních měsíců průměrně mezi jedním a dvěma vstupy, což mi vyhovovalo. Na těchto trzích ale začínám sekat jeden obchod za druhým. Zkusím udělat na NQ backtest průrazu poslední korekce v premarketu s nastavením grafu podle Focuse, protože na normálním minutovém grafu mám vizuální problém identifikovat swingy. Na Focusově nastavení jsou swingy mnohem lépe čitelné.

Zjišťuju, že zjednodušení systému je alfa a omega profitability pro začínajícího tradera. A to jsem si myslel, že můj systém (modifikace FWII) jsem si maximálně zjednodušil a kroutil jsem hlavou nad některými screeny co sem někteří dávají, jak to mohou s takovou složitostí reálně obchodovat. No a zjišťuju, že pořád mám sytém dost složitý a s poměrně velkým prostorem pro diskréční rozhodování, což mi vyhovuje čím dál méně.

Tady je vidět, že nováček většinou nemá šanci něco převzít a začít profitabilně obchodovat, ale že opravdu musí na svůj systém přijít podle toho co mu sedí. A to co tady teď probíráte s průrazem poslední korekce v premarketu nebo první korekce po open je opravdu geniálně jednoduchá záležitost, se kterou by nováček neměl mít větší problém v reálu exekuovat.

Tak jsem na to zvědavej, ale přehnaná očekávání nemám, třeba ani tohle nebude to pravé ořechové...

Jarda

Sdílet pomocí služby

abrams:

a jaky je rozdil mezi vstupem 2 a 3? Kdyz druhy je OK a 3. je nesmyslny.

roman06:

mohl bys nejak rozvest ten margin? Intradenni margin na TF je 500 USD, takze jestli budes mit v trhu 2 kontrakty tak je to 1000 a je jedno jestli 2 v jednom vstupu nebo po jednom ve dvou ruznych vstupech.

Lada

Sdílet pomocí služby

ano to mate pravdu jenze pokud jste v jednom long a mezitim chcete jit druhym short tak to pak nejde to se ten prvni zrusi, AJ mi rikal ze se to resi tak ze se zalozi druhy ucet na stejne jmeno a jednim uctem pujdu long a druhym short - ale v tomto pripade druheho uctu uz musi uctovat margin 4000 tak mi to psal...

The best way to have positions long and short is to do it in 2 separate accounts. The exchange and clearing firm do not like it when you are long and short the same contract at the same time. If you are intraday trading only though, they will never see it. The only other way is to open two separate DOMs and enter the positions using two separate ATM strategies with the ATM Strategy Selection Mode set to "DisplaySelectedATMStrategyOnly" on each DOM under the properties menu. This is risky and recommended that you test it extensively in Simulation before trying it in your live account. Again, the best way to do this is have two accounts.

if you wish to open a second account in the same name you can fill out the attached document. Please note that the reason must say "To trade a separate strategy." Once the second account is opened, you can send me an email requesting that they transfer part of the balance from your existing account, or you can send in funds separately. The accounts cannot be linked for intraday margins, but they can be linked for overnight (initial) margins.

Sdílet pomocí služby

Roman06:
POchopil jsem z toho dopisu ale to, ze pokud pujdes pouze intradenne, je to jedno, clearingove firmy to nikdy nezjisti, v opacnem pripade (asi pri pozicnim obchodovani pres vice dnu), pak je jedina cesta pres ty dva ucty....
Tak jsem to z toho pochopil ja...: If you are intraday trading only though, they will never see it. The only other way......

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...