Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích

focus

Doporučené příspěvky

JaroslavVrana: k vašemu druhému screenu, u prvního obchodu jsem vstupoval na stejné úsečce jako vy, samozřejmě jsem také chytil SL a u Vašeho 3. obchodu jsem vstupoval o 5 úseček dále, s tím že trh se odrazil a prorazí denní low, takže jsem také chytnul plný SL, dnes jsem radši mimo, aby se trochu srovnala hlava.

Josef

Sdílet pomocí služby

Josee:

Rozhodně nechci být škodolibej, ale aspoň trošku mě uklidnilo, že jsem včera nebyl sám, kdo měl tak špatnej den. Fakt je ten, že ten třetí vstup už byl hodně pod vlivem emocí a jednoznačně mě ovládal nutkavej pocit, že tu ztrátu musím dohnat a že to už musí vyjít. Postě všechno špatně. Naštěstí jedu paper a ne live. To by bylo hodně drahé školné.

Jarda

Sdílet pomocí služby

září byl můj první měsíc,který jsem obchodoval live a musím říci,že jsem měsíc zakončil sérií ztrát. Momentálně sem v minusu 502 USD. Uvidíme jaký bude říjen,věřím,že se konečně více ,,rozhoupe,,. Dnešek byl pěkně trendující,bohužel to nevyšlo,ale jinak jsem udělal vše jak chtěl,a z toho mam dobrý pocit.

10519

Sdílet pomocí služby

no posledni dny jsou opravdu nadherne, ale ze by to kvuli fedu bylo to fakt nevim ale asi ne proste se musi stridat dny chopy dny velke pohyby dny male pohyby, kdyz by byl pul roku chop tak se vetsina lidi preorientuje na chop a nemuze vetsina vydelavat tak se to musi stridat podle me v ramci 1-3 mesicu takove nejake "cykly" ale jeste nejsem na trzich dlouho tak do toho moc nemuzu kecat jenom muj nazor :)

Sdílet pomocí služby

Pavel K.:
moc hezká statistika (tu)

Já si říkám už delší dobu, že si tyhle statistiky musím udělat, jenže je pro mě práce s excelem španělská vesnice, takže nevím jak na to. Asi bych se tím nějak prokousal, ale stálo by mě to zřejmě spoustu času, kterej opravdu nemám. Abych ty statistyky dělal na základě ručně vkládaných dat, tak to bych asi taky nevyhrál, to by bylo myslím ještě časově náročnější, ale nějak to musím rozseknout.

Sdílet pomocí služby

borax: muzu se zeptat na vstup? S tim SL to bude asi nejaka klasika, vstup v korekci do trendu nebo odraz od high/low dne do smeru trendu na vyssim TF nebo neco podobneho. roman06: ono s filtrem i bez filtru to dava podobne vysledky. Ale diky D-1 filtru klesne pocet ztrat a tak se zvysi prumerny obchod, i kdyz celkovy vysledek je nizsi, ale to zas tak dulezite neni. Sam se muzes podivat viz screen. lapaz: obdobi 15:30-15:33 neobchoduji, pak pockam az se cena dostane mimo to uvodni range a pak cekam na prulom prvni korekce. Viz treba dnesni screen, v 15:34 se trh dostal mimo uvodni range, v 15:37 se udelalo prvni nizsi low, takze vznikla korekce, tak jsem nachystal prikaz pod nejnizsi low a v 15:38 byl vstup. A s tim nasledovanim mas pravdu. Ale je tady maly rozdil. To co tady predstavil focus a Pavel K jsou vice mene mechanicke systemy, takze jsou velmi jednoduche na obchodovani. Zatimco FinWin ma v sobe urcity podil diskrece a treba u Gordona to byly kazdou chvili nejaka zmena, novy indikator apod., coz rozhodne nebylo jednoduche nasledovat. Tak uvidime, jak to tady bude vypadat za 3 mesice. Ja doufam, ze tady bude aspon tak zivo, jako je dneska. Jardo a bez ohledu na vysledky systemu, nestacil by jeden obchod denne? Moje vlastni zkusenost byla, ze prave po dvou ztratovych obchodech v rade jsem zacal delat nejvetsi kraviny. A focus me asi pred pul rokem poradil po prvnim obchode zavrit pocitac. A me to trvalo prave toho pul roku nez mi to doslo a stalo to dost penez. Problem obchodovani na zacatku je v tom, ze kazdy kouka na penize, kolik system vydela apod. A ono je nejdulezitejsi obchodovat podle pravidel a tam asi plati, ze cim min clovek obchoduje a cim jednoduchsi system to je, tak tim lepe. Mne treba prijde uplne super system od Pavla K, protoze tam se proste neda udelat chyba. Sice ted v zari udelal na TF "jenom" 420 USD, coz neni tak atraktivni, ale budou lepsi mesice a pri navysovani kontraktu to hned vypada jinak. A trading jako zamestnani stoji na navysovani kontraktu a tam se clovek dostane jenom pres tvrdou disciplinu. Tak proc si to neudelat, co nejjednoduchsi. Mne se treba libi, jak zacal AND1, ma jednoduchy system, drzi se ho a diky tomu je profitabilni. A to je velky uspech, tak jen at mu to vydrzi. Nesnazim se nejak radit, jenom pisu vlastni zkusenost, tak doufam, ze to nejak pomuze. Lada

10523

Sdílet pomocí služby

yax:

Láďo máš naprostou pravdu. Já si tohle všecho uvědomuju, ale zatím se tak neumím chovat. Jsem asi ten typ člověka, kterej k tomu potřebuje dojít sám na základě vlastních zkušeností. Seriozně dělám paper rovné 2 měsíce, tak doufám, že to po nějaké době přijde samo. Ten screen včerejška,co jsem sem dával se 3 SL, to byl můj nejhorší den za ty 2 měsíce. Není to standardní záežitost, že bych dělal 3 obchody denně. V průměru mi vychází 1,8 obchodu denně. Zatím jsem bohužel v mínusu a těch chyb je tam celkem dost. Beru to ale tak, že je dobré si tím projít, abych se toho právě do budoucna v live obchodování vyvaroval.

Jinak mě se ty vaše dva systémy taky líbí. Mám na mysli obchodování první korekce na FDAX a obchodování průlomu range po prvních 4 minutách na TF. Pořád zvažuju, že si udělám backtest něčeho takového na NQ, jak to jede Pavel K. Mě ten trh vyhovuje z hlediska omezení risku a likvidita je tam taky dostatečná. Přece jen, když pracuješ se SL okolo 50-70 USD oproti trhu TF, kde jsem míval i 150 USD, tak je to na psychiku velkej rozdíl. Myslím, že TF není pro začátečníky jako jsem já a snažím se ze začátku hlavně maximálně omezit risk, abych byl schopnej zůstat v obchodování co nejdéle a nasbíral postupně cenné zkušenosti.

Ty jsi po mě velkou inspirací z několika důvodů a doufám, že i po skončení svého vlákna budeš pravidelně přispívat do diskuse. Hlavně přeju hodně štěstí live se tvým novým systémema jsem moc zvědavej jak se ti povede.

Jarda

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...